Republika Makedonija
Republika Makedonija
AaaAa Vase licno mislenje, so konstruktivni komentari po moznost, iako znam deka prasanjeto e senzitivno.
Dali mislite deka pregovorite pomegju Makedonija i Grcija predvodeni od Matthew Nimitz ke rezultiraat vo bilo kakva izmena na imeto na Republika Makedonija? I kakvi bi bile posledicite po dadenite hipoteticki situacii.
SirAndReW Hm interesna diskusija, mislam deka ke ima nekoi promeni.. mozebi proektot dvojna formula ke bide staven kako opcija ili pak neshto drugo. Patem nemojte da mislite deka sum pesimist naprotiv golem optimist sum.. no.. toa ke bide rezultat na nashata slaba nadvoreshna politika i sekako golemata podrshka koja ja imat grcite od drzavite koj stoat dobro so niv.
Christian ne glasav ama znam deka nasive ke ja utnat.
ProMKD Imeto nikogas nema da se izgubi!
n/a Еве ти конструктивна дискусија со Диме и Дуки! [:D][:D]
duki da udira narodot za bunt da go spasi imeto na republika makedonija makar i so vojni !!
a-pin-dim Kako sto slusham sekoj den vesti okolu imeto izgleda Grcite ke morat da ne prifata kako naseto ustavno ime Republika Makedonija. Ke ima golem pritisok od svetot po sto Bush kaza Onaa drzava koj go izglasa ustavnoto ime vo parlametot ke mora toa ime da bide prifateno od site zemni.
bliznak И јас мислам така. Нашиот збор не вреди ни денар скршен. Од секогаш други решавале за нас.
The_Crow Neam glasano megutoa ima interesni opcii. Mislam deka nasive se nekako mnogu pasivni vo resavanjeto na sporot so imeto. Ne se konsultirani ekspertite taka da sto i da proizleze od kujnata na komunjarive ke smetam deka e cisto politicka odluka bez narodna pozadina. Licno smetam od pozicija na coek koj zivee vo makedonija sledniot pat toj metju nimic koga ke dojde site da si zemat po nekolku jajca i uste koga ke sleguva od aerdorom da go mavaat da si ide nazad od tamu kade sto dosol i da si resava problemite vo negovata zemja. Treba ednas da se znae deka vo makedonija narodot ne e kilav tuka samata pozicija vo koja medonija za zal se najde ne ni dava da mislime deka lesno ke go resime problemot. Moe mislenje e deka resavacka luga vo prasanajeto okolu imeto treba da odigra samata evropska unija. Dokolku site drzavi od eu i posiroko bi ne priznale pod ustavnoto ime republika makedonija grcite mozat da "popusat" glas na sistemot kaj sakat ama dzabe ke im bide, megutoa so kilava di[plomatija na celo so ilinka i tolku moze nasava nesposobna vlada.
n/a
quote:
Originally posted by bliznak
И јас мислам така. Нашиот збор не вреди ни денар скршен. Од секогаш други решавале за нас.
od eden aspekt i stvarno si u pravo...poradi nadvoresni sili ima se slucuvano mnogu utki, a ako se utne na celo za nasevo ime ke ima i mnogu poveke komplikacii da voopsto bideme priznati ko narod, so e i cel na grcija..!!
n/a
quote:
Originally posted by The_Crow
megutoa so kilava di[plomatija na celo so ilinka i tolku moze nasava nesposobna vlada.
auu taa ilinka..uf ajde gromm da me udre nego nea da i veruvam..