Uste kolku Makedonski kukji ke gorat??
Uste kolku Makedonski kukji ke gorat??
dejan baram se znae koi e kriv za ovoi pozhar. ova e preterano, i ovaka ne se gradi sozhivot. Изгоре уште една македонска куќа во Арачиново 16.04.2005 Изгоре уште една македонска куќа во скопско Арачиново. Вчера околу 15 часот е опожарена куќата на Драги нНколовски, кој како раселено лице со семејството е сместен во средношколскиот дом „Здравко Цветковски“. Пожарот избил во една од собите и брзо се проширил кон другите простории и покривот. Мебелот е целосно изгорен, а штетата се проценува на околу 3.000 евра. Сопственикот Николовски вели дека ова не е прв пат некој да се обиде да му го запали имотот. Пред три месеци беше опожарена и куќата на неговите соседи, исто така раселени Македонци. МВР трага по сторителите. Не се знаат причините, ниту дали пожарот е подметнат. Досега се запалени 14 куќи на раселени Македонци од Арачиново. Покрај убедувањата на полицијата дека во селото е безбедно, околу 200 раселени Македонци се уште се плашат да се вратат во Арачиново.
трендафил Знае ли некој колку има куќи на Македонци во Арачиново, односно колку проценти се 14 не сметајќи ги изгорените во војната од нивниот вкупен број. Зошто се палат куќи и откако нели правната држава владее во секоја педа од Македонија, односно откако ДУИ и СДСМ прогласија дека во Македонија владее мир и дека и се посветуваат целосно на економијата (со резултат - катастрофален пад на индустријското производство).
Great_Macedonian imat 200-250 makedonski kuki.