СДСМ-ДУИ
СДСМ-ДУИ
dejan ne razbiram zosto SDSM e vo koalicija so DUI? moze nekoi da mi odgovori zasto SDSM e vo koalicija so teroristi?
Strelec
quote:
Originally posted by dejan
ne razbiram zosto SDSM e vo koalicija so DUI? moze nekoi da mi odgovori zasto SDSM e vo koalicija so teroristi?
dejan, ептен си момче преокупиран со ДУИ... Ќе те прашам нешто... Имаш ли претстава што би се случило во Македонија доколку СДСМ не е во коалиција со ДУИ? Или ајде пред да го продолжиме муабетов, кажи ми прво ти што мислиш дека СДСМ треба да стори? Да биде во коалиција со ДПА? Воопшто да не коалицира со албански партии? Или нешто трето можеби имаш на ум?
Jakov
quote:
Originally posted by dejan
ne razbiram zosto SDSM e vo koalicija so DUI? moze nekoi da mi odgovori zasto SDSM e vo koalicija so teroristi?
Zaradi vlasta Dejan, zaradi vlasta....ili zaradi mir vo kukata kako sakas nareci go. 1990g. vo Makedonija se vospostavi principot da ima albanska partija vo vlasta i toa se pocituva. I od strana na VMRO iako sami imaa 61 glas vo Sobranieto i SDSM sega iako ima 61 koalicira so najjakata albanska partija. Zdravje 2006 i Nikola Gruevski ke koalicira samo dali so DPA ili i on so DUI ke vidime. PS. Slusaj ne nas postarite,[;)] ne se zamaraj tolku so DUI, ne se oni glavniot problem vo Makedonija. Kolku nasi "dui-evci" imame ovde...eee. Ne im obrakaj niv tolku mnogu vnimanie.[:)][:)][;)]
ViennaBoy
quote:
Originally posted by dejan
ne razbiram zosto SDSM e vo koalicija so DUI? moze nekoi da mi odgovori zasto SDSM e vo koalicija so teroristi?
Abe Dejan DUI ti stana opsesija izgleda.Kako si pochnal ushe malku i ke lepish plakati na Ahemti vo tvojata soba. Mlad si za da razbirash politika, a pak balkanskana od Avstralijia nikogash nema da ja nauchish. Ako sakash da znash odgovorot na prashanjeto, mochaj si go avstraliskiot pasaport i odi da zhiveesh vo Makedonija. Pa eden den ke razberesh ili pak mozhda ne [;)]
dejan da nesto treto, da ja iskorne DUI od Makedonija, nekakov skandal da napravat. pa neznam jas zosto SDSM otide vo koalicija so DUI....ni eden covek nemoze da znae osven nekoi visok od SDSM, dali bese za da nemat nekoi protivnik? ili nesto sosema drugo! neznam jas....ama bi sakal da veruvam deka SDSM go napravi toa kako politicki trik....ama neznam....koga moze albanec da stane gradonacalnik na Struga, ili Skopje da stane dvojazichen, pomisluvam deka ne e politicki trik, mozebi taka SDSM saka deka ne im e gajle za makedonija. neka koalicira so albanski partii, ama ne so partii koi pret 4 godini ni rusele crkvi, i drugi stvari koi ne sakam da gi napisam tuka. samo ne mozam da veruvam kako mozat teroristi, ili ajde da gi receme 'borci za prava' mozat da vlezat vo sistemot vo makedonija......kako moze sve da im se davat na DUI.....jas samo ne ja sakam partijata DUI, i ako nekoi od vas se za DUI i SDSM, togas nemoi da me sfatite pogresno, deka jas ne sum ni za edna partija vo makedonija, moze koga nekoja partija ke se pojavi koja e seriozna.
Great_Macedonian Dejan... Irish Republican Army za protestantite e teroristicka, no i tie imet svoja politicka partija. ETA od spanija ima politicka partija podrzana od baskijcite. Iskreno da ti kazam, sdsm koalicira so dui zas sdsm pobedi a megunarodnata zaednica i nametna "for the sake of peace?" da koalicira so onaa partija na albancite koja ke osvoi najmnogu glasovi od niv. I vmro da pobedese ke morase da koalicira so DUI. Na kraj na kraistata neznam sto si se fatil tokmu za DUI.. kazi iskreno sto te maci na dusata, kazi deka ti smetaat site albanski politicari zas se licomerci koj na makedonija ne i mislat arno. Vejke ti kazav deka vo DPA clenuvaat najgolemite zlostornici na uck, pa koga ke pobedi vmro i tie ke koaliciraat so DPA, ili DUI seedno. Dodeka postojat etnicki partii edinstven nacin da se zacuva mirot vo makedonija e da ima i albanska partija na vlast. Edinstveno nesto sto moze da go smeni ova e da se formira politicka partija koja nema da bide bazirana na etnicka osnova, znaci da imat i makedonci i albanci i turci i srbi itn clenovi.. i site tie clenovi da ja pocituvaat makedonija onakva kakva sto e, takva partija moze da ja obedini drzavava.. no za zal ne mislam deka nekogas takva partija ke dojde na scenata vo MK.
SirAndReW Се сложувам со тебе Great Macedonian ,исто и замислата за мултиетничка партија со исти интереси не ти е лоша ,но така е.. бидејки збориме за Македонија тоа е скоро невозможно.. да се размислува на таа тема ,а не пак да се обиде нешто да се стори.
Strelec dejan, што мислиш... Дали имаш и колку истомисленици имаш на форумов што мислат дека е реално можно СДСМ да не коалицира со ДУИ и дека за Македонија би било подобро СДСМ да коалицира со Џафери?
Belomorec Здравиот разум полека го напушта светот. Коалицијата со ДУИ е еднаква на коалиција со Третиот рајх. Историјата таквите ги суди како петоколонаши, предавници.
ArIeS Sekoe koaliciranje na SDSM so politicka partija od albanskiot blok e opravdano koaliciranje i razbira se taa koalicija e za ``dobroto na Makedonija`` [;)]A ako po nekoja slucajnost partija od denesnata opozicija bi koalicirala so DUI,DPA ili PDP toa bi bilo protiv nacionalnite interesi na Makedonija ili po prosto kazano toa bi bilo predavstvo[^].Seuste se sekavam na edna izjava: ``Nie nema nikogas da koalicirame so teroristi``![;)]
Strelec Досега двајца!:)
DonVito
quote:
Originally posted by dejan
ne razbiram zosto SDSM e vo koalicija so DUI? moze nekoi da mi odgovori zasto SDSM e vo koalicija so teroristi?
javno jasno i kratko ke ti kazam zosto se vo koalicija. zatoa sto dui imase najgolem broj na izbrani kandidati vo parlamentarnite izbori.
ViennaBoy Jas mislam deka Rusija e kriva za koalicijata SDSM+UCK ovaj DUI
DonVito Na DUI mozete da gi narecete i terroristi i UCK i sve. no sekogas naglasuvam i pak ke naglasam deka DUI imat ljuge koi vistina vredat imat ljuge koi sekoj od nimi e barem magister ako ne i doktor na nauki. sto ima dzaferi? ima seljaci? ima ulicari?
ViennaBoy DonVito dzabe ti e, ne mozhesh tuk taka da go zezash Dejan.Toj e mnogu aktiven vo politichkite sluchuvanja vo i okolu Makedonija i znae sve za SDSM/UCK koalicijata!
DonVito da znaese sve nemase da napisit post i da prasvat ne razbiram zosto SDSM e vo koalicija so DUI? moze nekoi da mi odgovori zasto SDSM e vo koalicija so teroristi?
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
Досега двајца!:)
Nema smisla samo dvajca , aj moze za trojca :):) .............?????!!!!!! Mislam Dejane.........za da ima Josip Brouzun od eden drug topik ovde : "сурово и без милост да се пресметува со сите оне што се служители на револуционаерната партија СДСМ-УЧК. Едни ќе убива, други ќе поапси, трети ќе бидат прогонети од земјата". Sto bi pravel toj bez vakvi koalicii ?????Tie mu OTVARAAT perspektivi :):):):)!!!!! Segata na strana , poveke pati sum se prasuval , aj veke koga ima partii na etnicki osnov (sto samo po sebe e idiotski presedan), po koja logika site po red Makedonski, iako imaat mnozinstvo vo Parlamentot , koalicirat so albanska etnicka partija. Dali e toa del od planot vednas posle rasturanjeto na Yugoslavija da se spreci formiranje na drzava na Makedonskiot narod , so nasilno promoviranje na albanskoto malcinstvo vo nesto sto veke ne e toa???? "Albanskite" partii ubavo mozea da si bidat vo opzicija, pa kome opanci kome obojci vo edna kulturna politicka borba... Vaka dojdovme vo situacija vo Vladata da ni sedat teroristi, so sto MZ direkto ja "RATIFIKUVA" moznosta nekoj da zeme oruzje i da pocne da realizira svoi "GLEDANJA" na rabotite. Moze ovde koj saka sto saka da kaze , ama teroristi si se teroristi. Od druga strana Makedonskite "drzavnici " si se marioneti kolku i da gi krijat koncite so koi se vrzani nekade vo NEBESKITE VISOCINI...... tie si ostanuvaat marioneti. A kako toa se ke zavrsi samo Bog znae...prasanje e dali i toj !!!!!
ArIeS
quote:
Originally posted by DonVito
Na DUI mozete da gi narecete i terroristi i UCK i sve. no sekogas naglasuvam i pak ke naglasam deka DUI imat ljuge koi vistina vredat imat ljuge koi sekoj od nimi e barem magister ako ne i doktor na nauki. sto ima dzaferi? ima seljaci? ima ulicari?
Ako bea magistri i doktori na nauki nemase da zemat oruzje ,neli?Tuku ke probaa ``onaka`` politicki da go pridobijat ona sto sega go imaat i pak neli? [^]
Great_Macedonian Rabotite se takvi kako sto se, sega treba da vidime dali sdsm-dui ke napravat podem na politickata i ekonomskata perspektiva na mk.
ViennaBoy
quote:
Originally posted by ArIeS Ako bea magistri i doktori na nauki nemase da zemat oruzje ,neli?Tuku ke probaa ``onaka`` politicki da go pridobijat ona sto sega go imaat i pak neli? [^]
taka e Aries, 'onaka politichki' eden den posle 100 ili 200 godini ke se dobieshe toa sho sega go imaat DUI(a mozhebi i ne, sega i ne e vazhno)
DonVito
quote:
Originally posted by ArIeS
quote:
Originally posted by DonVito
Na DUI mozete da gi narecete i terroristi i UCK i sve. no sekogas naglasuvam i pak ke naglasam deka DUI imat ljuge koi vistina vredat imat ljuge koi sekoj od nimi e barem magister ako ne i doktor na nauki. sto ima dzaferi? ima seljaci? ima ulicari?
Ako bea magistri i doktori na nauki nemase da zemat oruzje ,neli?Tuku ke probaa ``onaka`` politicki da go pridobijat ona sto sega go imaat i pak neli? [^]
heh. Gzim Ostreni koj bese kandidiran za pretsedatel na makedonija. vo jugoslovensko vreme bil general na armijata. ali ahmeti bese vrhoven komandant na ONA a i mnogu drugi . drugi bea tie sto imaa puski pod race, ne skokaj mnogu ako ne se razbiras mnogu.
concrete
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Rabotite se takvi kako sto se, sega treba da vidime dali sdsm-dui ke napravat podem na politickata i ekonomskata perspektiva na mk.
Koe toa SEGA!!! Pa narodecov vo DEPONIJATA MAKEDONIJA toa veke dve godini go ceka ...ke poceka verojatno uste dve , pa ke donese drugi DUNSTERI na vlast i se taka dodeka ne izcezne zelbata da se ceka nekakov PODEM i ke si otide na salter za Bugarski pasos , a bogami i Albnski i Srpski ke gi bide, Grcite se i onaka ksenofobni do besvest..... !!!!!
ArIeS
quote:
Originally posted by DonVito
quote:
Originally posted by ArIeS
quote:
Originally posted by DonVito
Na DUI mozete da gi narecete i terroristi i UCK i sve. no sekogas naglasuvam i pak ke naglasam deka DUI imat ljuge koi vistina vredat imat ljuge koi sekoj od nimi e barem magister ako ne i doktor na nauki. sto ima dzaferi? ima seljaci? ima ulicari?
Ako bea magistri i doktori na nauki nemase da zemat oruzje ,neli?Tuku ke probaa ``onaka`` politicki da go pridobijat ona sto sega go imaat i pak neli? [^]
heh. Gzim Ostreni koj bese kandidiran za pretsedatel na makedonija. vo jugoslovensko vreme bil general na armijata. ali ahmeti bese vrhoven komandant na ONA a i mnogu drugi . drugi bea tie sto imaa puski pod race, ne skokaj mnogu ako ne se razbiras mnogu.
Znam koj sto bil,sepak fala za objasnuvanjeto[;)].Spored tebe treba da im se prosti grevot na Ostreni i Ahmeti zatoa sto ne drzea puska vo raka,tuku go glumea Tito so svojte stabovi?
Great_Macedonian Dobro de concrete, sakas da me depresiras ti izgleda ;) znam deka vlasta e za nikade, no za srejka evropa ne vlecka za usi kon niv, prasanjeto e: Dali useto ke se skini? ili ke izdrzi? :)
Strelec
quote:
Originally posted by ViennaBoy
...'onaka politichki' eden den posle 100 ili 200 godini ke se dobieshe toa sho sega go imaat DUI(a mozhebi i ne, sega i ne e vazhno)
Знаеш како ми изгледа ова твоево?:) Имам нерасчистени имотно-правни односи со соседот и една вечер го начекувам и му ја отсекувам главата. И сега немам повеќе проблеми! Според твојата логика, не требало да одам на суд затоа што така проблемите ќе ми се решеле дури после 2-3 години (а можеби и не, сега и не е важно)! Батали ги тие времиња, затоа што тоа расчистување никому нема арно да донесе... Дајте сега да видиме што може да се направи од државава, за да живееме поубаво и едни и други! p.s. Great_Macedonian, не се замарај со работите што ги читаш од concrete... Ако го слушаме него, треба сите со цијанид да наздравиме и онака ’машки’ да мавнеме по една чашка на екс!
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by ViennaBoy
...'onaka politichki' eden den posle 100 ili 200 godini ke se dobieshe toa sho sega go imaat DUI(a mozhebi i ne, sega i ne e vazhno)
Знаеш како ми изгледа ова твоево?:) Имам нерасчистени имотно-правни односи со соседот и една вечер го начекувам и му ја отсекувам главата. И сега немам повеќе проблеми! Според твојата логика, не требало да одам на суд затоа што така проблемите ќе ми се решеле дури после 2-3 години (а можеби и не, сега и не е важно)! Батали ги тие времиња, затоа што тоа расчистување никому нема арно да донесе... Дајте сега да видиме што може да се направи од државава, за да живееме поубаво и едни и други!
Strelec dzaba sho branish koalicijava SDSM/UCK. Dejan odamna si ima izgradeno svoj politichki stav okolu toa prashanje i nema chovek na forumov sho mozhe sprotivnoto da go ubedi.
Great_Macedonian strelec, da se vratime nie od dijasporata vo mk.. toa i treba na makedonija.
Strelec
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
strelec, da se vratime nie od dijasporata vo mk.. toa i treba na makedonija.
Не да се вратиме во Македонија, туку да се смениме со таквите како concrete!:)
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
strelec, da se vratime nie od dijasporata vo mk.. toa i treba na makedonija.
Ako se vrati Dejan ja sum prviot sho ke go sledi, eve davam chesen zbor pred site.
concrete
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Dobro de concrete, sakas da me depresiras ti izgleda ;) znam deka vlasta e za nikade, no za srejka evropa ne vlecka za usi kon niv, prasanjeto e: Dali useto ke se skini? ili ke izdrzi? :)
Dobro bre Great , sto ste zapnale, depresiras , pa depresiras, ako kazuvas vistina, ne e toa depresiranje tuku zelba da se fati reper , pa eventualno da se ORJENTIRAS....:):):)!!! Ne sum ljubitel na brcanje glava vo roze pesok , dobro zasladen i zasekeren!!!!! Evropa vlece za usi ...he.he !!!!.... se lazes , mislam deka poveke e vlecenje za NOS i znaejki po nesto od FEA mislam deka istiot e veke vo zona na plasticna deformacija i brzo ke se skine :):):)!!!!!
Great_Macedonian lol
Great_Macedonian DonVito edno nezgodno prasanje do tebe ako mozit? Dali bi podrzal politicar samo zaradi sto e albanec duri i ako se znae so sigurnost deka toj (ne e bitno koj sega) bil eden od tie UCKi koj gi siluval so pracki i so nozovi rezel bukvi po telata na rabotnicite od mavrovo? Dali ti bi go podrzal eden 'Leka' koj jazno kaza deka toj gi kidnapiral (i ubil) 12te makedonci od tetovo? Ne govoram za Ahmeti, zas toj ne ubil nikogo i ne maltertiral nikogo (kolku sto znam) govoram za onie UCKi koj sega clenuvet vo dui i dpa a se znae tocno koga kako i na kogo ubile ili maltretirale.
DonVito istoto prasanje jas go postavuvam na tebe. dali ti bi podrzal nekoj sto sea lezit vo hag?
DonVito kako sto lube bese spasitel za makedoncite taka i nekoj od goreimenuvanite albanci bese spasitel za albancite.
OooOo Super ... imame 2 spasitela sega .... aj da sedneme po edno prase da svrtime na skara!
ArIeS
quote:
Originally posted by DonVito
kako sto lube bese spasitel za makedoncite taka i nekoj od goreimenuvanite albanci bese spasitel za albancite.
A od kogo toa ve spasuvase ``spasitelot`` od ``slavomakedoncite`` ?[;)]
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
strelec, da se vratime nie od dijasporata vo mk.. toa i treba na makedonija.
Не да се вратиме во Македонија, туку да се смениме со таквите како concrete!:)
Sto ima da se menuvas , ne mi e jasno....???? Inaku zosto spomnuvas cijanid, uste poveke jasno ne mi e ......ima pred toa milion drugi podobri varijanti : cel bel svet , so se Jamajka , pa Bugarski,Canadski ,Germanski pasosi.....i zosto da ne si go dopustime luksuzot da im raskazuvame na vnucite Makedonski prikazni ?????(sto e vazno na koj jazik i onaka veke se e globalno selo) :):):)...baskan ke mu ovozmozime na nekogo so biznis inicijativa da organizira servis za rasturanje na nasata pepel nad MAKEDONSKATA ZEMJA , sigurno ke bide poevtino od ona sega lansiranje na istata vo mikro kolicini vo orbita.....:):):)!!!!!!
DonVito
quote:
Originally posted by ArIeS
quote:
Originally posted by DonVito
kako sto lube bese spasitel za makedoncite taka i nekoj od goreimenuvanite albanci bese spasitel za albancite.
A od kogo toa ve spasuvase ``spasitelot`` od ``slavomakedoncite`` ?[;)]
nikoj ne go napisa toa sto go napisa ti. ako na makedoncite brat lube gi branese ubivajki nevini lica taka albanskiot narod gi branese svoite prava.
ViennaBoy
quote:
Originally posted by ArIeS A od kogo toa ve spasuvase ``spasitelot`` od ``slavomakedoncite`` ?[;)]
A zoshto "slavomakedonci"?? Ili taka se narekuvash sebesi?
Great_Macedonian Donvito, znajs koj moze da bide patriot ili heroj? onoj ke se bori so sprotivstavenata vojska... a onoj koj ubiva, siluva i bombardira nevini lujge moze da bide samo najdolno sustevstvo, obicno gomno. Za ljube, nikoj nema dokaz deka ubil nevin graganin.. najdimi ti dokaz pa posle ke prajme muabet.
DonVito
quote:
Originally posted by OooOo
Super ... imame 2 spasitela sega .... aj da sedneme po edno prase da svrtime na skara!
za 2 maj ksmet [;)][:D]
ArIeS
quote:
Originally posted by DonVito
quote:
Originally posted by ArIeS
quote:
Originally posted by DonVito
kako sto lube bese spasitel za makedoncite taka i nekoj od goreimenuvanite albanci bese spasitel za albancite.
A od kogo toa ve spasuvase ``spasitelot`` od ``slavomakedoncite`` ?[;)]
nikoj ne go napisa toa sto go napisa ti. ako na makedoncite brat lube gi branese ubivajki nevini lica taka na albanskiot narod gi branese svoite prava.
Makedoncite ne gi branese tamu nekoj si brat Ljube,Makedonija ja branese narodot [:)].Nevini lica hmmmmmm[8)] ke bidam li nevin ako ti dojdam vo dvorot so oruzje?A de bidi uctiv pak objasni mi ako sakas ,koj prava gi branese Albanskoto malcinstvo [?]
DonVito
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Donvito, znajs koj moze da bide patriot ili heroj? onoj ke se bori so sprotivstavenata vojska... a onoj koj ubiva, siluva i bombardira nevini lujge moze da bide samo najdolno sustevstvo, obicno gomno. Za ljube, nikoj nema dokaz deka ubil nevin graganin.. najdimi ti dokaz pa posle ke prajme muabet.
jas ne sum sudija. haskiot tribunal ke sudi za nego.
DonVito
quote:
Originally posted by ArIeS Makedoncite ne gi branese tamu nekoj si brat Ljube,Makedonija ja branese narodot [:)].Nevini lica hmmmmmm[8)] ke bidam li nevin ako ti dojdam vo dvorot so oruzje?A de bidi uctiv pak objasni mi ako sakas ,koj prava gi branese Albanskoto malcinstvo [?]
nema sto da objasnuvam okolu pravata. za toa zboruva samiot RAMKOVEN DOGOVOR koj e 100% uspesen.
Strelec
quote:
Originally posted by DonVito
istoto prasanje jas go postavuvam na tebe. dali ti bi podrzal nekoj sto sea lezit vo hag?
Јас велам да се молчи за тие времиња, а тоа никој не ме слуша!? ОК... DonVito, јас можам да ти најдам на форумов еден куп Македонци што го осудиле таквото однесување на Љубе Бошковски и кои што изјавиле дека ако Љубе згрешил, за тоа треба да си сноси и последици... Прашањето ми е следно: Дали ти можеш да посочиш еден единствен пример за таква изјава од страна на Албанец за осомничените Албанци? Што би рекол darkjesus, благодарам унапред!:)
ViennaBoy decki mislam deka ko ke prochita Dejan site ovie 3 stranici ke se zbuni totalno. Treba da pokazhame malce pochit sprema avtorot i da se drzhime do prashanjeto sho ni go postavi Dejan od Avstralija.
Great_Macedonian kamoli neka bide uspesen, da mozime site da ziveeme zaedno vo mir... zasto makedonija e nedelliva zemja, toa da im go prenesis na tvojte drugari donvito. Jas nemam nisto protiv albanci sto ja sakaat makedonija kakva sto e i ja cuvstvuvet kako svoja. Gledam deka ti si eden od niv posto postojano se druzis so nas na forumov.
DonVito
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
kamoli neka bide uspesen, da mozime site da ziveeme zaedno vo mir... zasto makedonija e nedelliva zemja, toa da im go prenesis na tvojte drugari donvito. Jas nemam nisto protiv albanci sto ja sakaat makedonija kakva sto e i ja cuvstvuvet kako svoja. Gledam deka ti si eden od niv posto postojano se druzis so nas na forumov.
moite drugari se site makedonci.
Great_Macedonian Abe fala bogu sto dejan sega spie (i ja sonuva makedonija) zasto da bese razbuden rastur ke ne napraese :)
ArIeS [/quote]nema sto da objasnuvam okolu pravata. za toa zboruva samiot RAMKOVEN DOGOVOR koj e 100% uspesen. [/quote] Ramkovniot dogovor ne zboruva ,tuku se cita[^] 100% ne e uspesen tuku 20% e sigurno uspesen plus ako se dodade nekoj % od SDSM.A 100% ke bide uspesen koga na drzaven praznik vo zap.Makedonija ke se vee Makedonsko zname,koga nema da se blokiraat patista za sekoj eden albanski kriminalec,koga na MTV ke go vidam Ahmeti i kompanija da zboruva Makedonski,koga begalcite od zap. del na Makedonija ke si se vratat nazad onamu kade sto i pripagjaat(istovo vazi i za Aracinovo) itn...da ne redam mnogu se [:D]
Great_Macedonian zas nemas albanci drugari? dan ti se lutat zas se druzis so makedonci?
Strelec DonVito, скаран си ми нешто што не ми одговараш на прашање?:)
DonVito
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
zas nemas albanci drugari? dan ti se lutat zas se druzis so makedonci?
haha. ne e taka tuku imam majka makedonka i okolinata kaj sto sedam e takva da i drustvoto mi e super. ne deka nemam albanci drugari no poubo mi e vaka vo ova sostojba.
ViennaBoy
quote:
Originally posted by ArIeS
quote:
nema sto da objasnuvam okolu pravata. za toa zboruva samiot RAMKOVEN DOGOVOR koj e 100% uspesen.
Ramkovniot dogovor ne zboruva ,tuku se cita[^] 100% ne e uspesen tuku 20% e sigurno uspesen plus ako se dodade nekoj % od SDSM.A 100% ke bide uspesen koga na drzaven praznik vo zap.Makedonija ke se vee Makedonsko zname,koga nema da se blokiraat patista za sekoj eden albanski kriminalec,koga na MTV ke go vidam Ahmeti i kompanija da zboruva Makedonski,koga begalcite od zap. del na Makedonija ke si se vratat nazad onamu kade sto i pripagjaat(istovo vazi i za Aracinovo) itn...da ne redam mnogu se [:D]
Mozhda chovekot ne znae navistina Makedonski. Zoshto naprimer Gzim Ostreni ili teuta Arifi zboruvaat na Makednoski dodushe mnogu podobro od tebe ili nekoj drug makedonec na forumov. Toa za jazikot ne e bash nekoj argument.
DonVito
quote:
Originally posted by Strelec
DonVito, скаран си ми нешто што не ми одговараш на прашање?:)
[:)] ne nikako tebe skaran. ti si edinstven koj najpojke pocituvam tuka. tuku nemam odgovor na prasanjeto a i kon pogolemi ljuge od mene imam pocit . [;)]
Great_Macedonian DonVito, pa ti si bil pola makedonec... majkati pravoslavna ili muslimanka e?
DonVito
quote:
Originally posted by ArIeS
nema sto da objasnuvam okolu pravata. za toa zboruva samiot RAMKOVEN DOGOVOR koj e 100% uspesen. [/quote] Ramkovniot dogovor ne zboruva ,tuku se cita [/quote]mozda ramkovniot ne zboruva. no delata sto se vo nego zboruvaat.
ArIeS Aham epa sto e togas argument za nas Makedoncite?A bas mi e milo sto nekoj Albanci zboruvaat podobro od mene nemam nisto protiv toa:).
DonVito
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
DonVito, pa ti si bil pola makedonec... majkati pravoslavna ili muslimanka e?
takvi prasanja PM [:D] toa e privatno neli?
ArIeS Ramkovniot dogovor ne zboruva ,tuku se cita [/quote]mozda ramkovniot ne zboruva. no delata sto se vo nego zboruvaat. [/quote] Ah be donvito dete [:)] koi se tie dela sto zboruvaat od toj ramkoven dogovor?Toa se dela na 5 budaletinki koi za zal samo pod Makedonsko podnebje seuste vireat[:D]Delata ke zboruvaat koga narodot ke mu dade zeleno svetlo na toj ramkoven dogovor.Ili pak do nekade si vo pravo za (ne)delata na toj ramkoven dogovor,mnozinstvoto e zatocenik na malcinstvoto [:)],
Strelec
quote:
Originally posted by DonVito
...takvi prasanja PM [:D] toa e privatno neli?
Taka e, za familija ne go prashuvame... DonVito, shto pravime sega so prasinjata za 2 maj? Svinsko jadesh li ti?:)
DonVito samo divo svinsko [:D]
ViennaBoy De be Strelec samo na jadenje si mislish. Otkako ne uspea da go ubedish Dejan za ovaja SDSM/UCK/DUI koalicija sega ja menuvash temata :)
DonVito viennaboy nie samo si diskutirame [:)] nikoj nikogo ne moze da ubedit.
Great_Macedonian hehe donvito, ok
Strelec
quote:
Originally posted by ViennaBoy
...Dejan za ovaja SDSM/UCK/DUI koalicija...
Ne znam dali e dejan povekje okupiran so DUI, ili ti so dejan!?:)))
ViennaBoy Pa vie drugite site go zezate, i pokazhuvate druga slika za koalicijava si nasha, a on si znae...
concrete
quote:
Originally posted by marko_polog
Poentata e deka SDS/DUI se znaat medjusedbo koj se i sto se, no pred narodot se prezentiraat kako nesto sosema drugo :)
Ne da ke e taka ednostavno objasnenieto.....
SLaCk Sakam na ovoj shiptarov DonVito da mu odgovoram.Gzim Ostreni(rakovoditelot na grozomornite ubistva vo Vejce) vo jugoslovensko vreme bil nacalnik na Teritorijalna Odbrana za Debar,sto moze da se sporedi so major vo vojska znaci skoro NULA.Zatoa nemoj da lazes deka bil general general si go proglasivte vie posle diveenjeto na Kosovo i vo Makedonija.Toa e znaci eden od kadrite na DUI i vodac na ONA.Drug kadar e Fazli Veliu vujko na Ali Ahmeti on sto bese knizevnik mislam od Prishtina razbira se kao najjak fakultet doduse ne bese priznat ama nema vrska neli?Ali Ahmeti isto nesto nabrzina zavrsil vo Pristina instant diplomi dobivaa takvi mudri momci kao nego duri i postdiplomski sega sakase vo Svajcarija da zavrsi ama mu precese sertifikatot od Svajcarskata psihijatriska bolnica deka e shizofrenichar(ova e fakt a ne laga).Drugite kadri da gi vidime Hazbi Lika na primer osomnicen za kidnapiranite Makedonci zamenik minister za vnatresni za vreme vladeenjeto na SDS a sega e za zal gradonacalnik na Tetovo mislam pedagoska zavrsil posle konfliktot 2001(drugi stradaat od voeni sindromi ama covekov mu dosol um!).Enver Bardi odgovoren za odbranata na selo Ljuboten isto taka diplomec posle 2001 godina za 2 i pol godini zavrsi pedagoski fakultet(mnogu pameten ama na 35 godini mu teknalo deka e mnogu pameten pa zemal 4 godini za 2 i pol) kadar na DUI sega e zamenik na zatvorot vo Shutka.Drugi kadri da broime li?Vi priznavam stvarno site se istaknati clenovi na ONA i toa gi pravi super kadri. A za Great_Macedonian...ako imas verba deka SDSM-partijata sto ja izoblici Makedonija pocnuvajki od 1991 a sega prodolzi so navodno prinudnoto koaliciranje so DUI i DUI kako transformirana ONA koja ubivase makedonski policajci i civili mislis deka mozat da i pomognat na Makedonija ne znam sto da ti kazam osven da se preispitas.
dejan ok dobro....sepak ne se soglasuvam so taa koalicija, ama koga imas takva partija vo svoja zemja, sto da pravis. i deka taka e vo zapadni zemji kade nikoi od nadvor ne gi cepka, ne znaci deka vo makedonija e ok, deka sekoi covek moze da kaze sto saka.
Јосип Брозун
quote:
1990g. vo Makedonija se vospostavi principot da ima albanska partija vo vlasta i toa se pocituva. sdsm koalicira so dui zas megunarodnata zaednica i nametna "for the sake of peace?" da koalicira niv. ne se zamaraj tolku so DUI, ne se oni glavniot problem vo Makedonija. DUI imat ljuge koi vistina vredat Rabotite se takvi kako sto se, sega treba da vidime dali sdsm-dui ke napravat podem na politickata i ekonomskata perspektiva na mk.
Додека ги читам вашите постови, срцево ми трепери од радост. Сега знам дека не сум се трудел попусто. Мило ми е што сеуште го чувате мојот завет, и братството и единството го чувате како зеницата на окото свое. Вистинските револуционери знаат дека меѓунационалните судири се од буржоаски реакционерен карактер. За пролетерите е поважна класната борба. Сеедно е дали ќе ве ограбува разбојник од УЧК, или од КПМ. Гледам дека тоа многу убаво сте го разбрале, и дека подеднакво ги љубите и едните и другите. Убаво сте разбрале дека патот кон бескласно општество е еден и само еден: револуционерната диктатура на СДСМ-УЧК.
Jakov
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Rabotite se takvi kako sto se, sega treba da vidime dali sdsm-dui ke napravat podem na politickata i ekonomskata perspektiva na mk.
[:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D]Dobar utrinski politicki vic[:D][:D] Ne e temata ekonomijata i nejziniot podem ama sepak ova e dobro.
Jakov
quote:
Originally posted by DonVito
quote:
Originally posted by ArIeS
quote:
Originally posted by DonVito
Na DUI mozete da gi narecete i terroristi i UCK i sve. no sekogas naglasuvam i pak ke naglasam deka DUI imat ljuge koi vistina vredat imat ljuge koi sekoj od nimi e barem magister ako ne i doktor na nauki. sto ima dzaferi? ima seljaci? ima ulicari?
Ako bea magistri i doktori na nauki nemase da zemat oruzje ,neli?Tuku ke probaa ``onaka`` politicki da go pridobijat ona sto sega go imaat i pak neli? [^]
heh. Gzim Ostreni koj bese kandidiran za pretsedatel na makedonija. vo jugoslovensko vreme bil general na armijata. ali ahmeti bese vrhoven komandant na ONA a i mnogu drugi . drugi bea tie sto imaa puski pod race, ne skokaj mnogu ako ne se razbiras mnogu.
Gzim Ostreni vo bivsata Yu ne bese genaral, malku izlazal ako mu stoi taka vo biografijata. Bese major ili kako i da im odea cinovite(ne gi pamtam veke) ama vo TO. Toa znaci teritorijalna odbrana ona sto denes se narekuvaar rezervisti t.e rezerven sostav na Armijata. Ali Ahmeti bese vrhoven komandant na ONA, a sto bese ONA? Kolku znam moze gresam neka me popravi nekoj, toj vrhoven komandant u Svajcarija koga "ucel voena akademija" dobil i dijagnoza od onie sto gi pisuvaat so brojki mesto so bukvi, za da ne gi razbere sekoj. I jas u maalo bev (vrhoven) komandant koga gi krsevme od mavanje onie od Pirin maalo, ama cvrc ne mi se priznava toa..vikaat bila ulicna borba...[:(].
quote:
nikoj ne go napisa toa sto go napisa ti. ako na makedoncite brat lube gi branese ubivajki nevini lica taka albanskiot narod gi branese svoite prava.
Mozebi prasanjevo mi e "glupo" kako albanskiot narod??? vo RM gi branese svoite prava? So toa sto kidnapirase luge od stocen pazar, ili gi vadese od vozila majka i sin na avtopat za da gi frli vo jami zaedno so tela na mrtvi domasni zivotni.? Posto osekam deka odgovorot ke bide da taka gi branevme pravata, edno potprasanje. Koi se toa covekovi prava se branele na toj nacin. Inaku za Ljube i negovite odbrani(dobri ili losi) Ljube nastapuva vo Hag denes...taka?
quote:
moite drugari se site makedonci
Mojot drugar albanec, veke 10 godini sekojdnevno izleguva so mene vo grad nasekade(i pred i po ramkovniot) i do den denesen se pretstavuva so hristijansko ime pred site ubavi devojki...namesto so svoeto albansko.??? Ima obraten primer vo Tetovo mozebi da izleguva Makedonec so albanci i da seta slbodno niz Recica, Aracinovo ili....?
concrete Jakov , ziti Boga, sto ti e poentata??????
marko_polog Poentata e deka SDS/DUI se znaat medjusedbo koj se i sto se, no pred narodot se prezentiraat kako nesto sosema drugo :)
dada Sani Dali se uste se emituva "Bez naslov no so povod" ??
Jakov
quote:
Originally posted by concrete
Jakov , ziti Boga, sto ti e poentata??????
Toj so ke si gi prepoznae citatie ke znae sto e poentata...a i drugite veruvam.!!!!
mako Poentata e deka koga dvajca se karaat vinata retko e samo kaj edniot, i deka selektivna pravda stvarat nepravda.
трендафил За волја на вистината СДСМ и ДУИ не водат веќе 2,5 години или поточно 908 дена. Што подобрија или влошија во однос на ситуацијата што ја затекнаа. Иако за многу работи беа во предност. На пример, кога се работи за мирот, оружје во старата власт користеше првенствено ДУИ, па со неговото влегување во власта требаше мирот да настапи тотално. Корупцијата требаше исто така да престане веднаш, затоа што наводно сегашната власт не е корумпирана. Па кој е корумпиран сега. Опозицијата!? Даноците не се намалија, туку се зголемија. Се зголеми и долгот кон странство во вкупна вредност колку скоро два Телекома. Не се исплаќа К-15 на државните службеници. Приходите на царина (не само царините) се тројно помали отколку кога наводно Даравелски крадеше, нема повеќе лекови или друго подобрување на здравствените услуги отколку кога наводно Војо крадеше, притворите се за Гинисовата книга на рекорди посебно кога се работи за бранителите, власта е задоволна кога Македонците ќе изгубат со 3:0 од Албанците, почнавме војниците да ги испраќаме да го окупираат Ирак, ни „загина“ Претседателот, заминаа првите Македонци во Хаг, во фудбал на гости изгубивме, а дома игравме нерешено со Андора, човекот што ја запре водата на Куманово во 2001 стана министер за водостопанство ... Ми досади да ги набројувам убавините што ни се случија во овие 908 дена откако СДСМ и ДУИ дојдоа на власт. Сигурно многу и имам заборавено, пред се` затоа што е нормално лошите работи да се потиснуваат.
Strelec Ееее, така е Трендафилчо... Кога ќе се сетам само на тие убави времиња пред 2002 година пред комуњарите да дојдат на власт... Ех, да ни се вратат уште еднаш барем Војо, Ламбе, Амди, Далавера и нивните другари!?
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov ili gi vadese od vozila majka i sin na avtopat za da gi frli vo jami zaedno so tela na mrtvi domasni zivotni.?
ova ti e rekla kazhala?! Ako ne daj postiraj linkot. I ako gi vadele dali gi frlile vo jamata ili rekle ke gi frlat vo jama ama nemale mrtvi domashni zhivotni???
quote:
Mojot drugar albanec, veke 10 godini sekojdnevno izleguva so mene vo grad nasekade(i pred i po ramkovniot) i do den denesen se pretstavuva so hristijansko ime pred site ubavi devojki...namesto so svoeto albansko.???
Kako so hristijankso ime ne te razbiram. Mislish makedonsko??Pa ako devojkite bile makedonki se pretstavil kako makedonec za da gi fati. Toa jas destina pati go imam napraveno vo Vienna ko ke sretnam srbinka i se pretstavuvam ko srbin koj se rodil vo Viena shto ne go zboruva dobro srbskiot. Toj tvojot drugar sigurno na albankite ne i veli deka se vika Petar.
quote:
obraten primer vo Tetovo mozebi da izleguva Makedonec so albanci i da seta slbodno niz Recica, Aracinovo ili....?
za Tetovo ne znam no za Struga ne e problem, ne samo makedonec ami i makedonka mozhe da seta slobodno niz gradot, a istoto vazhi i obratno.
Great_Macedonian Quote Slack: A za Great_Macedonian...ako imas verba deka SDSM-partijata sto ja izoblici Makedonija pocnuvajki od 1991 a sega prodolzi so navodno prinudnoto koaliciranje so DUI i DUI kako transformirana ONA koja ubivase makedonski policajci i civili mislis deka mozat da i pomognat na Makedonija ne znam sto da ti kazam osven da se preispitas. ------------------------------------------------------------------------------------------------- Slack, ne sum za sdsm-dui.. nitu sum gi sakal nitu ke gi sakam, nitu imam verba vo pretsedatelot nitu vo premierot.. no ostavam prostor da me "iznenadat" pozitivno, i mene i na site drugi makedonci koj izgubile nadez vo makedonskata politika. ViennaBoy, zosto na srbinka i se pretstavuvas kako srbin? zarem e stramota da se bide makedonec pred srbinka? znaci ti se stramis sto si makedonec.. toa me nervira mnogu, me nervira sto mnogu makedonci mislat deka srbite se nesto posebno.
Jakov
quote:
Originally posted by ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov [quote]obraten primer vo Tetovo mozebi da izleguva Makedonec so albanci i da seta slbodno niz Recica, Aracinovo ili....?
za Tetovo ne znam no za Struga ne e problem, ne samo makedonec ami i makedonka mozhe da seta slobodno niz gradot, a istoto vazhi i obratno.
ova ti e rekla kazhala?! Ako ne daj postiraj linkot.
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov ova ti e rekla kazhala?! Ako ne daj postiraj linkot.
haha smeshen si dete, mnogu naivno beshe ova. Jas sum od Struga i podobar dokaz nemozhe da imash. A dali ti beshe toa deteto sho sakale da go frlat vo jama???
Jakov
quote:
Originally posted by ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov
quote:
Originally posted by ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov [quote]obraten primer vo Tetovo mozebi da izleguva Makedonec so albanci i da seta slbodno niz Recica, Aracinovo ili....?
za Tetovo ne znam no za Struga ne e problem, ne samo makedonec ami i makedonka mozhe da seta slobodno niz gradot, a istoto vazhi i obratno.
ova ti e rekla kazhala?! Ako ne daj postiraj linkot.
haha smeshen si dete, mnogu naivno beshe ova. Jas sum od Struga i podobar dokaz nemozhe da imash. A dali ti beshe toa deteto sho sakale da go frlat vo jama???
Ако ти беше тој што ги фрлаше во јамите го знаеш одговорот...????
Strelec ViennaBoy, Jakov и сите останати... Ве молам, немојте во quote да ја ставате целата конверзација... Оставете го само она на кое што сакате да му реплицирате!
Jakov
quote:
Originally posted by Strelec
ViennaBoy, Jakov и сите останати... Ве молам, немојте во quote да ја ставате целата конверзација... Оставете го само она на кое што сакате да му реплицирате!
ok,i taka veke ne citiram....OK
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov Ако ти беше тој што ги фрлаше во јамите го знаеш одговорот...????
Pa togash shto zboruvash koga ne znaesh i nemash dokazi.
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Strelec
ViennaBoy, Jakov и сите останати... Ве молам, немојте во quote да ја ставате целата конверзација... Оставете го само она на кое што сакате да му реплицирате!
Sorry Mr. Strelec, nema da se povtori. [;)]
Jakov
quote:
Originally posted by ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov Ако ти беше тој што ги фрлаше во јамите го знаеш одговорот...????
Pa togash shto zboruvash koga ne znaesh i nemash dokazi.
Не се нервирај де [:(!], полека кој рече немам докази само те прашав да ми кажеш ти. Кај виде дека немам докази...
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov Не се нервирај де [:(!], полека кој рече немам докази само те прашав да ми кажеш ти. Кај виде дека немам докази...
Pa neli pogore reche deka nema da citirash [:)]. A za nerviranje ne be, ja na forumov doagjam za da se relaksiram, ne da se nerviram. p.s. abe toj drugarot(tvoj izmislen) albanec kako Petar ili Trpe se pretstavuva [:D]
Jakov Како Боби и толку се понижува делува мизерно и го жалам и постојано го советувам да не си го прави тоа, зашто му се случуваат случки од типот седи со девојка и она му вика “ОВие Шиптариве се за никаде“ а он клима ли клима со главата и вика Да да заникаде се.... извини за цитатите..а шо па ти се насекира за мојот Трпе, небаре незнаеш што зборам. Ти у ВИена што со бил Србољуб.....жално ама вистинито....кога гледам вакви работи.
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov
Како Боби и толку се понижува делува мизерно и го жалам и постојано го советувам да не си го прави тоа,
aman be [V] chovek ke pomisli deka ich ne lazhesh. Toj brka zhenski a se chustvuval mizerno, vidi majkata, jazik. A zgora na toa ti go sovetuvash a toj si prodolzhuva "rabotata" so zhenskite.Dobro sho ima vakov chesen prijatel kako tebe, za toa se prijatelite za loshi vreminja. Da se vratime na temata za SDSM/DUI/UCK. Dejan zadovolen si so odgovorite ili seushte si vo dilema
dejan da zadovolen sum viennaboy fala sto mislis na mene!!
Jakov Јас знам дека Дејан ќе се возбуди(за што однапред се извинувам) ама веста мора да ја објавиме нели. Прослава на 4 години од “победата“ на ОНА во Липково: “Потпртседателот на ДУИ на завчерашниот собир во Слупчане по повод одбележувањето на 4 годишнината од прогласувањето на слободната територија Липково, вети дека ќе гомисполни аманатот на борците на ОНА. -Аманетот на паднатите борци не е завршен. ВИе многу пати ги слушавте пораките од тука, од Косово и од Прешевската долина за нашето обединување. Јас нема да го ветам тоа, бидејќи ние веќе сме обединети во УЧК, во Косово и во Прешевската долина. Тука нема сила која мо`е да не подели или раздели. Ние сме едно и ќе останеме едно и ќе го оствариме аманетот на УЧК. На прославата присуствуваа 6000 граѓани(и сељаци) и борци на поранешната ОНА од Косово и јужна Србија. Од актуелните политичари присуствуваа потпретседателите на ДУИ, Фазли Велиу и Рафис Алити.“ Знам дека веројатно Велиу не го мислел тоа што го кажал и дека злите македонски медиуми му имаат измислено и му импутираат нешто што тој не го ни мисли. Истото чувство на необјективно информирање го дели и владеачкиот СДСМ. Овде верувам дека гдин Кондарко ќе најде и позитивни моменти особено во делот во кој Велиу вели дека неможе да вети обединување.?????? Верувам дека и дечкото од Виена е особено задоволен од веста, наспроти Дејан кој ќе биде растревожен. За да нема забуни од каде е текстот, истиот го има во печатеното издание на Дневник од 4.5.2005 за жал го нема во интернет изданието. А ние(мајмуни) си го славевме вчера Јосип Броз Тито дури и двајца “аџии“ пешки на гробот му отидоа.......
Great_Macedonian viennaboy kako struga nema druga. mojot roden grad.
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
viennaboy kako struga nema druga. mojot roden grad.
Great_Macedonian kako struga i nema da ima druga(i ja sum roden vo struga) dejan izvini sho malku izlegovme od temata
dejan mnogu se nasekirav za toa.
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
Ееее, така е Трендафилчо... Кога ќе се сетам само на тие убави времиња пред 2002 година пред комуњарите да дојдат на власт... Ех, да ни се вратат уште еднаш барем Војо, Ламбе, Амди, Далавера и нивните другари!?
Ееее, така е Стрелченце... Треба да одиме кон подобро, а не кон полошо како што ни се случи во 2002 (на парламентарните) и во 2004 година (на претседателските избори). Да прашам по ред. Дали сега има повеќе лекови или здравствените услуги се подобри отколку во времето на Војо, дали струјата е поевтина или повеќе луѓе земаат плата од ЕСМ отколку во времето на Ламбе, што стана со преостанатото платно и тоа што го врати Амди во Македонка, зошто приходите на царина се повеќекратно помали помали сега отколку во време на Даравелски? Не знам на кои нивни другари мислиш па ќе спомам повеќе од другарите на актуелната власт. Пред се`, да те потсетам на најголемиот другар Ахмети. Да потсетам ли на другарот потпредседател на собранието што командуваше со војска што има направено поголем број на воени злосторства во Македонија отколку Бугарите и Германците заедно во II светска војна? Или на министерот за водостопанство? Треба ли да те подсетам што направија тие во 2001? Претпоставувам дека ти се познати одговорите на овие прашања. НАПРАВИ РАЗЛИКА какви има РЕЗУЛТАТИ СЕГА. Барем за тебе животот требало да почне после 15 септември. Немој да живееш од спомените на лошото од претходната власт, и во илузии дека сега е подобро. Јас во ниту еден момент немам кажано дека до 15 септември беше добро. Како во се` и секогаш имаше и добри и лоши нешта. Само велам дека сега е полошо. Дека скоро и не се случува ништо добро (мислам пред се` за Македонците), ако како добро не се смета двојазичноста на Скопје, на пример или испраќањето на Љубе и Јохан во Хаг. Дури и статистиката (и покрај сите мешања на актуелната власт) го потврдува тоа. А најлошата работа што се случи во периодот од 1998 до 2002, војната, ја предизвика и ја водеше сегашната власт. Во почетокот на едната страна, на крајот (се надевам) на двете.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
Ееее, така е Трендафилчо... Кога ќе се сетам само на тие убави времиња пред 2002 година пред комуњарите да дојдат на власт... Ех, да ни се вратат уште еднаш барем Војо, Ламбе, Амди, Далавера и нивните другари!?
Ееее, така е Стрелченце... Треба да одиме кон подобро, а не кон полошо како што ни се случи во 2002 (на парламентарните) и во 2004 година (на претседателските избори). Да прашам по ред. Дали сега има повеќе лекови или здравствените услуги се подобри отколку во времето на Војо, дали струјата е поевтина или повеќе луѓе земаат плата од ЕСМ отколку во времето на Ламбе, што стана со преостанатото платно и тоа што го врати Амди во Македонка, зошто приходите на царина се повеќекратно помали помали сега отколку во време на Даравелски? Не знам на кои нивни другари мислиш па ќе спомам повеќе од другарите на актуелната власт. Пред се`, да те потсетам на најголемиот другар Ахмети. Да потсетам ли на другарот потпредседател на собранието што командуваше со војска што има направено поголем број на воени злосторства во Македонија отколку Бугарите и Германците заедно во II светска војна? Или на министерот за водостопанство? Треба ли да те подсетам што направија тие во 2001? Претпоставувам дека ти се познати одговорите на овие прашања. НАПРАВИ РАЗЛИКА какви има РЕЗУЛТАТИ СЕГА. Барем за тебе животот требало да почне после 15 септември. Немој да живееш од спомените на лошото од претходната власт, и во илузии дека сега е подобро. Јас во ниту еден момент немам кажано дека до 15 септември беше добро. Како во се` и секогаш имаше и добри и лоши нешта. Само велам дека сега е полошо. Дека скоро и не се случува ништо добро (мислам пред се` за Македонците), ако како добро не се смета двојазичноста на Скопје, на пример или испраќањето на Љубе и Јохан во Хаг. Дури и статистиката (и покрај сите мешања на актуелната власт) го потврдува тоа. А најлошата работа што се случи во периодот од 1998 до 2002, војната, ја предизвика и ја водеше сегашната власт. Во почетокот на едната страна, на крајот (се надевам) на двете.
Стварно ...зашто никој од медиумиве ништо не споменува што е и до каде сторено со тоа платно кој одпосле е вратено во фабриката со судска одлука . И дали е употребено според законите ...мислам каде се сместени парите од стоката изработена од него и дали тој кој го „преработил„ и платил данок на државата?
concrete Aj sega i ti mnogu prasuvas, se vrati li...velat se vrati...za ponataka kogo go interesira???????
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
...Јас во ниту еден момент немам кажано дека до 15 септември беше добро.
Ама никогаш не си рекол ни дека било лошо!:)
quote:
Originally posted by трендафил
Како во се` и секогаш имаше и добри и лоши нешта.
Вака декларативно не ти верувам ништо!:) Ајде разубеди ме со тоа што ќе кажеш нешто лошо за Љубчо Георгиевски и нешто добро за СДСМ!:) Било што, колку за промена... Сега стори го тоа и никогаш повеќе нема да побарам такво нешто од тебе!:)))
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
...Јас во ниту еден момент немам кажано дека до 15 септември беше добро.
Ама никогаш не си рекол ни дека било лошо!:)
Ama Strelec , neunistiv si , nema sto :):):)!!! Za na Trendafil motivite neznam, ama deka e poloso , poloso e , vsusnost gradientot si e takov nadolen do nistavilo,uste od rasturanjeto na ex-yu.... site samo nesto mnogu znaat i mnogu se trudat, ama rabotite si se se polosi i polosi. Veke ne e vo prasanje znaeneje ili neznaeneje : nema tolkavi imbecili po raganje na prostor kakov e Makedonija , znaci se raboti za nesto drugo .... sto...no ne ocekuvaj od mene da kazuvam...me znaes veke...:):):)!!!!
beaver hunter Zoshto tuku taka sluchajno po lokalnite izbori, na koi shto SDSM postigna rezultat kakov shto postigna isto kako i opozicijata, pochna da se shushka za koalicijata SDSM-DUI? Od prichina shto : SDSM za da gi pribere pod svoja kapa glasovite na onie neopredeleni gragjani, koi nekako ochite im vrtat nakaj VMRO, a pri toa ne sakaat da glasaat za niv bidejkji nemaat problemi so pametenjeto, treba nekako da gi ubedi deka tie se opcija koja shto po "nacionaclni prashanja" bi go zamenila VMRO. Toa kje go postigne so "pushtanje" vo javnost na razno razni izjavi, razmisluvanja, deka rabotata vo koalicijata ne ja biva itn itn..... "same s**t, different pile"
трендафил
quote:
Originally posted by Jakov
Јас знам дека Дејан ќе се возбуди(за што однапред се извинувам) ама веста мора да ја објавиме нели. Прослава на 4 години од “победата“ на ОНА во Липково: “Потпртседателот на ДУИ на завчерашниот собир во Слупчане по повод одбележувањето на 4 годишнината од прогласувањето на слободната територија Липково, вети дека ќе гомисполни аманатот на борците на ОНА. -Аманетот на паднатите борци не е завршен. ВИе многу пати ги слушавте пораките од тука, од Косово и од Прешевската долина за нашето обединување. Јас нема да го ветам тоа, бидејќи ние веќе сме обединети во УЧК, во Косово и во Прешевската долина. Тука нема сила која мо`е да не подели или раздели. Ние сме едно и ќе останеме едно и ќе го оствариме аманетот на УЧК. На прославата присуствуваа 6000 граѓани(и сељаци) и борци на поранешната ОНА од Косово и јужна Србија. Од актуелните политичари присуствуваа потпретседателите на ДУИ, Фазли Велиу и Рафис Алити.“ Знам дека веројатно Велиу не го мислел тоа што го кажал и дека злите македонски медиуми му имаат измислено и му импутираат нешто што тој не го ни мисли. Истото чувство на необјективно информирање го дели и владеачкиот СДСМ. Овде верувам дека гдин Кондарко ќе најде и позитивни моменти особено во делот во кој Велиу вели дека неможе да вети обединување.?????? Верувам дека и дечкото од Виена е особено задоволен од веста, наспроти Дејан кој ќе биде растревожен. За да нема забуни од каде е текстот, истиот го има во печатеното издание на Дневник од 4.5.2005 за жал го нема во интернет изданието. А ние(мајмуни) си го славевме вчера Јосип Броз Тито дури и двајца “аџии“ пешки на гробот му отидоа.......
Ние изгледа спомнуваме само умирачки. Иначе мислам дека вчера имаа повеќе причина да слават тие што не го сакаат Тито. Доколку неговите обожавачи не мислат дека се вознесол и седи оддесно на Маркс, односно доколку не ја почитуваат неговата метеријалистичка идеологија и не станале 100% идеалисти. Од војната во 2001 исто така се спомнуваат само датумите на кои кукавички, од заседа се убиени наши бранители. Деновите кога се убиени цивили, исто така не се спомнуваат. Веројатно се новинарите под контрола на некој што се срами од воените злосторства на УЧК (сега ДУИ). Нашата најголема победа, во битката кај Радуша, не се спомнува. Авионите што ја овозможија победата се осудени на смртна казна. А битката не се спомнува затоа што е тешко да се објасни зошто капитулиравме после таква победа. Се срамиме ли од таа победа (кај Радуша)? Би спомнал и нешто за работата на нашите новинари. Гледам документарни емисии за II светска војна. Се е документирано со филмски материјали. Од двете страни. И таа што добивала и таа што губела. Јас не видов ниту една снимка од битка. Дури ни од битката за Арачиново (што на притисок од меѓународната заедница и на проалбанските врховисти беше прекината кога беше сигурно дека ќе победиме). Во ситуација кога техниката сега е на многу повисоко ниво отколку пред 60 години, кога многумина имаат камери дома, кога имаме еден куп приватни телевизијски станици. Кога може да се снимаат детали од повеќе километри. Албанците имаат подигнато два меморијални центра (Блаце и Селце). Ние немаме ниту еден. Македонци има во Хаг, Албанци не. И после некој ќе не убедува дека треба да бидеме задоволни од резултатот од војната во 2001 и дека не треба со сите средства да се трудиме да го поправиме. Да му покажеме на Велиу дека има сила што може да ги победи во Липково. Дали вчера некој „аџија“ дојде пешки до гробот на Гоце Делчев. Или од Крива Паланка (на пример) Свети Спас е преблиску, за разлика од Куќата на цвеќето во Белград. Не беше ли некој македонец, почитувач на запирките од Рамковната, на прославата во Липково. П.С.: На интернет, денешниот број на Дневник ќе се појави на пладне.
трендафил Веста во Дневник е [url="http://217.16.70.236/?pBroj=2750&stID=54395"]овде[/url] А [url="http://217.16.70.236/?pBroj=2750&stID=54322"]ова[/url] е коментарот на Бранко Ѓорѓевски
quote:
Фазли Велиу во незавршена војна
Потпретседателот на ДУИ Фазли Велиу очигледно застанал на точка од која не се движи во своето политичко говорништво, кое, по правило, го практикува на годишнините на "слободните територии" . Откако во минатата година во Радуша предизвика бран реакции со најавата за "спектакуларно сеалбанско обединување", сега, по собирот во Слупчане и по информациите дека ветил "исполнување на незавршениот аманет на борците на ОНА", повторно дава исто објаснување. Тој пак мислел само на "духовно обединување" на Албанците, сега само дополнето со аманетот за целосно спроведување на Уставот. Велиу пак е неразбран. Пак мора да дообјаснува што кажал пред своите довчерашни соборци од ОНА, за да прикрие нешто што сепак не може толку лесно да се проголта. Зашто пораката за исполнување на аманетот на ОНА, која доаѓа по онаа за спектакуларно обединување, самата по себе е доволно јасна. На овие простори се уште не се заборавени сеќавањата на аманетите и пораките од соопштенијата на ОНА за ослободување на територии од "славомакедонските полициски сили" и за постојана борба против "окупаторот" до конечното ослободување. Тоа се пораки и аманети кои со својата радикалност се доволно јасни и заканувачки и кои беа многу потешки од она што е на крајот од војната и по охридскиот договор е напишано во измените на Уставот. Затоа, на Фазли Велиу ќе му треба многу поголемо оградување отколку што сега го прави, на испробаниот начин. Или, битно е нешто друго: и натаму да се работи на идејата, до чие остварување не може да се дојде поинаку освен со употреба на сила. А моментот за нејзиното пласирање во јавноста не случајно се темпира во периодот на заговарање на конечниот статус на Косово и за што, извесно, готовноста треба да се одржува и во Македонија. Се разбира, на линија дека и нашата држава треба да биде дел од решението, бидејќи "веќе нема сили што можат да поделат или разединат". Потпретседателот на ДУИ зборува како војната се уште да не е завршена. Трагичните искуства кои сме ги доживеале на овие простори се случија токму со исполнувањето на незавршените аманети. Велиу тоа треба добро да го знае, ако навистина посакува мир и дијалог на овие простори.
Strelec
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
...Јас во ниту еден момент немам кажано дека до 15 септември беше добро.
Ама никогаш не си рекол ни дека било лошо!:)
quote:
Originally posted by трендафил
Како во се` и секогаш имаше и добри и лоши нешта.
Вака декларативно не ти верувам ништо!:) Ајде разубеди ме со тоа што ќе кажеш нешто лошо за Љубчо Георгиевски и нешто добро за СДСМ!:) Било што, колку за промена... Сега стори го тоа и никогаш повеќе нема да побарам такво нешто од тебе!:)))
Трендафилчо, изгледа дека не ми го прочита постов бидејќи беше на претходната страна!:)
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
...Јас во ниту еден момент немам кажано дека до 15 септември беше добро.
Ама никогаш не си рекол ни дека било лошо!:)
quote:
Originally posted by трендафил
Како во се` и секогаш имаше и добри и лоши нешта.
Вака декларативно не ти верувам ништо!:) Ајде разубеди ме со тоа што ќе кажеш нешто лошо за Љубчо Георгиевски и нешто добро за СДСМ!:) Било што, колку за промена... Сега стори го тоа и никогаш повеќе нема да побарам такво нешто од тебе!:)))
Трендафилчо, изгледа дека не ми го прочита постов бидејќи беше на претходната страна!:)
Прочитаја ти га , ама с’к ти га спремав одговор на питања.
Strelec
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by Strelec
Трендафилчо, изгледа дека не ми го прочита постов бидејќи беше на претходната страна!:)
Прочитаја ти га , ама с’к ти га спремав одговор на питања.
Јас го прашувам Трендафилчо, а Лавче ми одговара дека Трендафилчо ми го спрема одговорот!? Вие во скут да не си седите, или во право се оние што велат дека се работи за исто лице?
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
...Јас во ниту еден момент немам кажано дека до 15 септември беше добро.
Ама никогаш не си рекол ни дека било лошо!:)
quote:
Originally posted by трендафил
Како во се` и секогаш имаше и добри и лоши нешта.
Вака декларативно не ти верувам ништо!:) Ајде разубеди ме со тоа што ќе кажеш нешто лошо за Љубчо Георгиевски и нешто добро за СДСМ!:) Било што, колку за промена... Сега стори го тоа и никогаш повеќе нема да побарам такво нешто од тебе!:)))
Трендафилчо, изгледа дека не ми го прочита постов бидејќи беше на претходната страна!:)
Стрелченце, Пред се` да се извинам за превидот. Како не сум напишал ништо лошо што се случило пред 15 септември, кога во секој втор пост ја спомнувам војната и Рамковната спогодба, доста често ја спомнувам и широката коалиција што доведе до тој договор. Го спомнувам и дезертирањето на Кондарко, на пример, претседателските избори 1999 и да не набројувам повеќе. Во секој случај спомнувам работи кои се случиле тогаш, а од кои трпиме последици и денес. Телекомот не го спомнувам затоа што од 1 јануари оваа година требаше да има втор оператор, а го нема по заслуга на сегашната, а не на поранешната власт. Како добро пред 15 септември ќе го споменам пред се` потпишувањето на договорот за стабилизација и асоцијација со ЕУ (иако претходно не бевме спомнати во ниту една агенда на ЕУ), враќањето на долгови кон странство и покрај војната, Плаошник, Милениумскиот Крст, изградбата на системот за водоснабдување на Дојранското Езеро, подобрата снабденост со лекови и покрај наводните крадење, ниту еден Македонец не гниеше по затвори или не го загуби животот под сомнение дека тоа е монтирано од власта, медиумите слободно пишуваа (дури и измислуваа) против владата и да не набројувам повеќе. Што е подобро сега? Гледам на пример дека споменикот на Гоце Делчев во градскиот парк власта не се потрудила да го заштити или барем да го очисти од шкрабаниците барем на денот кога на него се полагаат венци.
Strelec Значи сепак си ме прочитал, ама гледам дека си го прочитал само првиот дел!:) Ајде сега те молам задржи се на вториов дел... Тој ми беше мене многу поинтересен!:)
quote:
Originally posted by трендафил
Како во се` и секогаш имаше и добри и лоши нешта.
Вака декларативно не ти верувам ништо!:) Ајде разубеди ме со тоа што ќе кажеш нешто лошо за Љубчо Георгиевски и нешто добро за СДСМ!:) Било што, колку за промена... Сега стори го тоа и никогаш повеќе нема да побарам такво нешто од тебе!:)))
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by Strelec
Трендафилчо, изгледа дека не ми го прочита постов бидејќи беше на претходната страна!:)
Прочитаја ти га , ама с’к ти га спремав одговор на питања.
Јас го прашувам Трендафилчо, а Лавче ми одговара дека Трендафилчо ми го спрема одговорот!? Вие во скут да не си седите, или во право се оние што велат дека се работи за исто лице?
Пежоративниот настап при давање на „одговор„ на од мене напишаното известие до тебе е сепак несвојствен за тебе као Администратор (сепак е од Интељот кажано-измислено) , но овојпат (само овојпат) си земам за слобода да те запрашам : Дали напишаново во скут да не си седите е производ на ЛИЧНО СТЕКНАТО и ПРАКТИКУВАНО ДЕЈАНИЕ од тебе или и овојпат некаде грешам , а кољега ???
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
Значи сепак си ме прочитал, ама гледам дека си го прочитал само првиот дел!:) Ајде сега те молам задржи се на вториов дел... Тој ми беше мене многу поинтересен!:)
quote:
Originally posted by трендафил
Како во се` и секогаш имаше и добри и лоши нешта.
Вака декларативно не ти верувам ништо!:) Ајде разубеди ме со тоа што ќе кажеш нешто лошо за Љубчо Георгиевски и нешто добро за СДСМ!:) Било што, колку за промена... Сега стори го тоа и никогаш повеќе нема да побарам такво нешто од тебе!:)))
Тоа погоре и го напишав. Дека лошо е што (еве ќе нагласам бидејќи изгледа токму тоа го сакаш) Љубчо Георгиевски ја потпиша Рамковната спогодба, односно капитулацијата иако воено бевме посилни. Всушност и последната битка (кај Радуша) непријателот ја загуби катастрофално. Мислам дека е добро што Црвенковски предлага реципроцитет во однос со визниот режим со Косово, со забелешка дека мотивот што го бара тоа е борбата со Бучковски, а и моментално, како Претседател, не е член на партијата. Паметно беше и што СДСМ го даде својот глас за знамето со македонско сонце (не мислам на јапонсково што сега ни е симбол). Добро е и воведувањето на ордени.
Strelec
quote:
Originally posted by lav
...или и овојпат некаде грешам , а кољега ???
Грешиш... Би бил во право само доколку прочиташ од мене: Почекај малку lav, баш во моментов intel ти подготвува одговор!:)
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
...или и овојпат некаде грешам , а кољега ???
Грешиш... Би бил во право само доколку прочиташ од мене: Почекај малку lav, баш во моментов intel ти подготвува одговор!:)
Само ако почне пак со синдромот негов т.е. ставање на Бугари а не и Бугарки истовремено (да споменува-де) , Јас го ставам на перманентно игнорирање. ОК ?
intel
quote:
Originally posted by трендафил Дека лошо е што (еве ќе нагласам бидејќи изгледа токму тоа го сакаш) Љубчо Георгиевски ја потпиша Рамковната спогодба, односно капитулацијата иако воено бевме посилни.
Заборави да напомнеш дека двајца од вкупно пет потписници на рамката се членови на ДПМНЕ, два потписа се на албански претставници и само еден од СДСМ.Но и за тоа имаш одговор најверојатно долго и напорно смислуван од другарчето без опавче дека Љубчо и Борис потпишале под притисок на Бранко [:D] како што тврдевте дека сме можеле уште со Танушевци да ја расчистиме работата ама Бранко не дал:)))) И доколку ова е точно што многу пати си го тврдел единствен заклучок е дека ДПМНЕ-то е тотално неспособно да води држава ако опозицијата е таа што одлучува(ла) што да прави, или пак ако си пишувал од инает колку да ти олесни пак следува заклучокот дека ДПМНЕ не беше способна да биде власт и барем да се обиде да оствари 1% од долго ветуваните МАКЕДОНШТИНИ. П.С.Сега ако е Лав на столче(во) веднаш рипај и отстапи му го компјутерот на Трендафил да се обиде да одговори. ПП.С. Трендафил сеуште ли мислиш дека требаше Бугарската војска да дојде да не ослободи 2001, или сеуште е таа опција во оптек само што со потпишување за членство во ЕУ им падна во вода сите надежи на сите благонадежни НЕЛИ?
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by трендафил Дека лошо е што (еве ќе нагласам бидејќи изгледа токму тоа го сакаш) Љубчо Георгиевски ја потпиша Рамковната спогодба, односно капитулацијата иако воено бевме посилни.
Заборави да напомнеш дека двајца од вкупно пет потписници на рамката се членови на ДПМНЕ, два потписа се на албански претставници и само еден од СДСМ.Но и за тоа имаш одговор најверојатно долго и напорно смислуван од другарчето без опавче дека Љубчо и Борис потпишале под притисок на Бранко [:D] како што тврдевте дека сме можеле уште со Танушевци да ја расчистиме работата ама Бранко не дал:)))) И доколку ова е точно што многу пати си го тврдел единствен заклучок е дека ДПМНЕ-то е тотално неспособно да води држава ако опозицијата е таа што одлучува(ла) што да прави, или пак ако си пишувал од инает колку да ти олесни пак следува заклучокот дека ДПМНЕ не беше способна да биде власт и барем да се обиде да оствари 1% од долго ветуваните МАКЕДОНШТИНИ. П.С.Сега ако е Лав на столче(во) веднаш рипај и отстапи му го компјутерот на Трендафил да се обиде да одговори. ПП.С. Трендафил сеуште ли мислиш дека требаше Бугарската војска да дојде да не ослободи 2001, или сеуште е таа опција во оптек само што со потпишување за членство во ЕУ им падна во вода сите надежи на сите благонадежни НЕЛИ?
Негде прочитав дека ....еден АМА ВРЕДЕН ...особено кога е во прашање детронизацијата на АСНОМ-ска Македонија со тн.н Охриски „Договор„.
Strelec
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by intel
...двајца од вкупно пет потписници на рамката се членови на ДПМНЕ... и само еден од СДСМ...
еден АМА ВРЕДЕН
Дали сакаш да кажеш дека тие двајцата од ДПМНЕ не беа вредни?
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by intel
...двајца од вкупно пет потписници на рамката се членови на ДПМНЕ... и само еден од СДСМ...
еден АМА ВРЕДЕН
Дали сакаш да кажеш дека тие двајцата од ДПМНЕ не беа вредни?
Само му одговорив на писателот кој го постави следниов контекст од прашања: Заборави да напомнеш дека двајца од вкупно пет потписници на рамката се членови на ДПМНЕ, два потписа се на албански претставници и само еден од СДСМ.
concrete Intel, vo potpolnost se soglasuvam so tebe deka VMRO ne bila sposobna partija , nitu e sega sposobna da rakovodi ni so selska zadruga, a kamo li edna drzavicka kako Makedonija. Posebno drzavicka ,koja neocekuvano se pojavi na scenata i koja so site sili se trudi da gi ubedi voglavno somnicavite za nejzinite sposobnosti,prvenstveno Evropski entiteti, a i drugi drzavi. Baska seto toa vo vrtlogot na novoto preureduvanje na svetot..... Da ne go spomnuvame kako poseben kamen okolu vratot, zadacata da gi demantira i onevozmozi :prvo trvrdenjata na sosedite deka NEMA TAKVO NESTO KAKO MAKEDONSKI NAROD , a vtoro direknite teritorijalni pretenzii na tie sosedi. Jasno e kako bel den. I mislam deka e izlisno poveke da se diskutira za toa. Sega se prasuvam.... kako mozese edna takva partija (VMRO), posle povekegodisnoto MENADZIRANJE na eden kako tako organiziran sistem kakov sto bese Socijalisticka Republika Makedonija po raspadot na ExYu, od strana na eden kultivisan, obrazuvan,vest,intelegenten sistem, sega poznat kako SDSM, aklamativno da dojde na vlast????? Toa e fakt, sekoja druga prikazna e pravdanje i frlanje na prasina vo oci. Da ne bese pricina totalniot dunsterizam???? Beskrajnata drcnost??? Nikakvoto cuvstvo za nacionalen interes???Katasrofalnata privatizacija??? Nesvatlivo grozomornata devastacija na stopanstvoto???Nesvatlivoto nemanje za nikakov oset za sudbinata na TRANZICIONIOT gragjanin???? Kakvi sansi bi imala edna beda od partija kako VMRO, direktno vo pocetokot finansirana od nasite istocni sosedi ( a so cii pari toa treba niv da gi prasate, sigurno ne bea nivni!!!) da dojde na vlast , ako gorenavedenata ,SO ISTORISKI TRADICII, ELITNA Partija si ja odrabotese rabotata barem 50 % od ona sto go napravija nivnite Slovenski kolegi????? Inaku se posle e samo igranka. Koga ke se najde trlo bez kucinja sudbinata na ovcite e kristalno jasna kako faktot deka ako ispustis lubenica taa paga i se rasprsnuva na zemja, a nikogas ne poletuva kon oblacite!!!! PS Onaka kako kuriozitet : se sekava li nekoj na koja suma Gospodinot Branko i negoviot kum go procenija Makedonskiot Telekom , spremajki se da go "kupat"....????? Sto mislis, sto ke mu napravea vo 90 i nekoja ,Makedoncite , ako im kazese deka ke trcaat po Bugarski pasosi tretirani kako posledna bagra i deka vo Parlament ke im sedat provereni teroristi i leka poleka ke gi unistuvat kako narod, institucionalno i na najlegalen mozen nacin ?????Vo koren!!!! Samo nemoj sega so Strelec i Skopskoto lobi da mi skoknete vo lice,.....sepak raskazete nekoja svarliva prikazna!!!
dejan
quote:
Originally posted by Jakov
Јас знам дека Дејан ќе се возбуди(за што однапред се извинувам) ама веста мора да ја објавиме нели. Прослава на 4 години од “победата“ на ОНА во Липково: “Потпртседателот на ДУИ на завчерашниот собир во Слупчане по повод одбележувањето на 4 годишнината од прогласувањето на слободната територија Липково, вети дека ќе гомисполни аманатот на борците на ОНА. -Аманетот на паднатите борци не е завршен. ВИе многу пати ги слушавте пораките од тука, од Косово и од Прешевската долина за нашето обединување. Јас нема да го ветам тоа, бидејќи ние веќе сме обединети во УЧК, во Косово и во Прешевската долина. Тука нема сила која мо`е да не подели или раздели. Ние сме едно и ќе останеме едно и ќе го оствариме аманетот на УЧК. На прославата присуствуваа 6000 граѓани(и сељаци) и борци на поранешната ОНА од Косово и јужна Србија. Од актуелните политичари присуствуваа потпретседателите на ДУИ, Фазли Велиу и Рафис Алити.“ Знам дека веројатно Велиу не го мислел тоа што го кажал и дека злите македонски медиуми му имаат измислено и му импутираат нешто што тој не го ни мисли. Истото чувство на необјективно информирање го дели и владеачкиот СДСМ. Овде верувам дека гдин Кондарко ќе најде и позитивни моменти особено во делот во кој Велиу вели дека неможе да вети обединување.?????? Верувам дека и дечкото од Виена е особено задоволен од веста, наспроти Дејан кој ќе биде растревожен. За да нема забуни од каде е текстот, истиот го има во печатеното издание на Дневник од 4.5.2005 за жал го нема во интернет изданието. А ние(мајмуни) си го славевме вчера Јосип Броз Тито дури и двајца “аџии“ пешки на гробот му отидоа.......
[:(!] ne im e sram? ili toa sve go gledat kako pobeda![V]
sardaukar Дејан апсолутно си во право! Немој некој да те разубеди. Знам и дека не може! Вие за ВМРО и СДСМ за Бранко, Љубчо и другите продадени души престанете! Еднаш видете ја коската што ни ја фрлаат околу која ние Македонците се караме и се јадеме. Со Албанците е невозможно коегизистирањето! Се што тие прават е само го чекаат моментот да бидат доволно силни за да ја уништат Македонија. Христијанската и муслиманската вера се исклучуваат една со друга. Во секоја муслиманска земја Христијанството е забрането или .... Христијани уапсени во Саудиска Арабија затоа што се молеле Саудиската верска полиција во стан во Ријад уапсила 40 христијани од Пакистан додека извршувале верски обред. Пакистанските христијани, меѓу кои и жени и деца, биле уапсени затоа што „се обидувале да го шират својот отров и верувања“, пишува весникот „Араб њуз“. Акцијата на верската полиција, односно на Службата за промоција на доблест и спречување пороци, следувала по наредба на гувернерот на Ријад, Салман бин Абд ал-Азиз, кој добил информација дека Пакистанците вршеле верски обреди и слушале верски предавања на еден пакистански свештеник. Во исламистичкото саудиско кралство се забранети сите вери освен исламот. Весникот пишува дека Пакистанците воспоставиле христијанска црква во станот во кој имало крстови, икони и статуи и дека верската полиција за време на акцијата запленила повеќе книги и касети. „Араб њуз“ нагласил дека полицијата упаднала среде верски обред, додека еден од Пакистанците се молел, а другите ги повторувале неговите зборови. Една жена ги слушала исповедите на другите луѓе и продавала прошки на гревовите. Полицијата соопштила дека притворените ќе им бидат предадени на „надлежните власти“ за испитување. Текстот е од денешното издание на „Време“ Само едно прашање: „Дали сметате дека Албанците со сите антимакедонски дивеење (ги има безброј за да ги набројувам) ја поминаа линијата на трпението во Макеоднија или не ја поминале сеуште“.
concrete [quote]Originally posted by sardaukar Ti ova demonstriras "otkrovenie" na topla voda ili sto?????
dejan hahahaha na DUI Изборниот скандал со Јахиу ќе добие судска завршница 05.05.2005 Скандалот кој го отвори А1 телевизија со фотографии снимени преку мобилен телефон од активисти на опозициската ДПА, на кој се гледа како Јахи Јахиу со неколку ливчиња во рацете ја полни гласачката кутија, ќе добие судска завршница. Кумановската полиција поднесе кривична пријава против целиот избирачки одбор од липковското село Оризаре, затоа што му дозволиле на Јахи Јахиу да гласа за 4 лица. Албанската изборна опозициска коалиција ДПА-ПДП за време на локалните избори ја обвини владеачката ДУИ дека ги фалсификува изборите. Тие тврдеа дека на оваа фотографија со неколку гласачки ливчиња е Јахи Јахиу, член на ДУИ и висок функционер во државната Агенција за државни службеници. Јахиу е вработен таму. Тој за А1 тогаш изјави дека избирачкиот одбор му дозволил да гласа за неговото семејство, како што правел и порано. По повеќе од еден месец по објавувањето на фотографијата, МВР денеска поднесе кривична пријава за Јахиу за злоупотреба на избирачко право, додека петмината од избирачкиот одбор од Оризаре се осомничени за повреда на избирачко право. По промената на кривичниот закон, за овие дела следува или парична казна или затвор од 3 месеци до 3 години. Гласањето на избирачкото место во Оризаре е поништено. Во липковската општина беше поништен вториот изборен круг на 23 избирачки места од вкупно 26.
sardaukar Concrete ако за тебе е толку јасно, миле ми е. Но изгледа не им е толку јасно и очигледно на сите. Постовите погоре тоа го покажуваат. Некои веруваат во Рамковниот договор, некои во соживотот со Албанците (кои не покажуваат лојалност кон Македонија и 2/3 си ги гласаа терористите на изборите), веруваат во Албанските политичари (кои без исклучок секогаш кога имаат прилика ја омаловажуваат Македонија) или некои помалку ми се чини ги бранат овие или оние македонски изроди. За што се работи се прашувам. Страв ли!? Да се сочува комфорноста!? Добиле некоја трошка од некого па се чувствуваат должни!? Нешто е! Без лицемерна учтивост! Или ќе победиме или ќе изгубиме! Соживот не може да има!
concrete
quote:
Originally posted by sardaukar
Или ќе победиме или ќе изгубиме! Соживот не може да има!
Tocno...., no odluki ili ili... obicno zavrsuvaat so ili!!!! Mislam deka nikoj normalen ne ni zboruva za sozivot, ne veruvam deka e ni nekoj golem strav, se raboti za konformizam i linija na mal otpor + intenzivno korumpiranje na se ona sto ke prkne od prosecnata masa i ke pokaze nekakva liderska ambicija, od strana na komsiite , Evropskata i Amerikanskata takanarecena MZ. Ednostavno Makedonija na Makedoncite e nepozelna pojava i ke treba golema vestina da se izvozi toa Camel Trophy ili Round the World Yacht Race ( komu kako mu e merak). Za sega ne gledam takov dobar tim koj ke ja odraboti rabotata,sto ne znaci deka nema da go ima, no od druga strana, mnogu e nejasno sto vsusnost ovoj nas Makedonski narodec saka????? Imam vpecatok deka sega za sega se nastrvil na Bugarski pasosi i beganje preku okeanot....i kukanje nad svojata nesrekna sudbina...vo sekoj vid : od kvazi nacionalna pesna do kolumni po vesnici, pa se do izjavi na penzioneri po parkovi :):):)!!!!
Jakov Primetuvate kako odvreme navreme odnekade i nekade ke izleta nekoja opcija na ili/ili....I sekogas doagaat ovie muabeti ili prekasno ili prerano. Vo momentite pak koga navistina ima barem min.uslovi za ili/ili nikoj ne gi spomnuva tie muabeti. Ili ke pobedime ili ke izgubime.....koga trebase d agi pobedime ili da izgubime se vrtevme kako (aj da ne recam sto)...te ovie ne ni davaa te ovie so onie bea vrzani te vaka bese taka bese....ama pak ne ja zemavme ni ili ni ili opcijata. Makedonija na Makedoncite za kogo e nepozelna pojava???Za niv ili za nas samite. Da ne malku se plasime nie da si go grabneme ona sto treba da go grabneme....Polesno e da grabneme tugi pasosi i da ja duvame po svetov. Polesno bese porano neznam da go odbereme ova, mesto ona, pa posle da zalime na d svojata zla sudbina.... Zasto mora da bide tim....moze ke ni trgne ako pocenme da “igrame” poedinecni sportovi...moze treba da im pratime(da si pratime) eden “The Player”....so ke znae sto narodecov saka....iako e polesno so nasiov narod da se oceni sto narodot ne saka otkolku sto saka :))
Strelec Za shto tim? I za shto player? Da ja spasi Makedonija od podelba? A koja drzhava vo istorijata se spasila od podelba vo situacija koga muslimanskiot del pokazhal inicijativa za odvojuvanje? Znaete li kako nastanala muslimanskata drzhava Pakistan? Epa kako rezultat na politikata na Indija "ili-ili"! A znaete kako nastanala muslimanskata drzhava Somalija? Sigurno naslutuvate... Kako rezultat na politikata na Etiopija "ili-ili"! Ili primer od najbliskoto sosedstvo: Se sekjavate li kako se sozdadoa uslovi za da nastane muslimansko Kosovo (nema vekje koj ne veruva deka toa kje bide zasebna drzhava)? So politikata na Srbija "ili-ili"! I zarem vam vi se veruva deka politikata "ili-ili" mozhe da sprechi pojava na muslimanska drzhava Ilirida? Jas sepak mislam deka treba da se odbere drug pat... Barem DA SE PROBA!
concrete Pa verojatno zabelezavte deka napisav kako najcesto odlukite ili ili... obicno zavrsuvaat so ili!!!! Strelec...toa li e tvojata podsvest: neminovnosta na podelbata na Makedonija na muslimanska i hristijanska????? Primerite sto gi dade se NEPRIMERNI!!!! Muslimanskiot sindrom nikogas ne bil generiran sam od sebe. Na primer simbiozata na muslimanskiot i ostanatiot del na Indiskiot potkontinent si funkcionirala mnogu dobro do momentot koga Britanskata imperija zaklucila deka e dobro, za da ostane gazda na "kontrolniot paket" vo novata kompanija, cii akcii rapidno gi gubela,da im ukaze na muslimanite deka ova drugive gi podebavaat i obratno i da im "predlozi" edno SUPER RESENIE. ( Ludata idea na LDP za kontrolniot paket , a isto i Ljubcovata ili cija bese PODELBA I RAZMENA!!!!) Pa decko moj, muslimanskiot ekstremizam e izmislica na angliskite diplomatski mozoci kon krajot na 19 vek , a posle vtorata svetska vojna prezemena i kontrolirana od Amerikancite.( Drugite prostori koi posle gi nabroja). Proanaliziraj kako odednas na primer Saudijcite, na vremeto, naglo otkrile deka se nesto drugo i deka im treba drzava oddelna od "turskite" ugnetuvaci???? Inaku samata muslimanska religija si imala beli krvni zrnca za toa, (dali ima uste neznam..),dodeka ne im vbrizgale virus na AIDS....... A verojatno imas dovolno godini da se sekavas , koga toa pocna Ilirida da se vrti vo barabanot??? Muslimansko Kosovo....he,he,he....pa duri pod vlijanie na Amerikanskiot "smrten neprijatel" Al kaeda :):):):)!!!! Ja znaes li sostojbata vo Muslimanskata verska zaednica vo Makedonija...znaes li koi igranki se sega tamu i pod cie vlijanie????? Nema sto da se proba nisto novo... na ovie prostori nekoi raboti se apsolvirani dovolno dolgo, ova NOVOTO samo gi ukakuva rabotite. Inaku turskata imperija koga ova kacacive ke azdisale( go remetele sistemot) si gi prakala svoite "marinci" janicarite , koi ke ja izmetele dadenata teritorija do dete vo kolevka, pa posle edno dve generacii t.e.cca 50 godini se bilo mirno . Dodeka ne se zaboravelo,pa se javuvale novi azdisuvaci i potreba od novo metenje. Zapisano na kutuk vo Stambol, proveri!!!! Jakov , negde te prasav ..do kade ti se razmisluvanjata za cesen diktator odgovoren samo na Boga????? Da ne zaboravam :angliski diplomatski mozoci = FYROM , samo ZA da ve potsetam. Isto i na toa koj upravuva so USA, a koj so upravuvacite na USA.....ne zborubam za nikakov "ZAGOVOR" tuku samo za BIZNIS!!!!!
Strelec Diskusijava mnogu mi se dopadna... Iako site sme so razlichni stavovi, chitam ubavi tekstovi!
sardaukar И мене Стрелец ми се допаднаа напишаните текстови. Concrete мило ми е што се разбираме иако незнам дали и ти мислиш така. Барам јасно не се изјасни. Она за Англичаните истото сум го мислел и јас, само уште би додал да се научиме од нив. Мислам дека и од таму од нивните кујни од порано ни се фрлени коски на раздор тука на Балканот знаејќи дека ние никогаш нема да преминеме преку нив. Би требало да бидеме толку паметни и да ги изненадиме со тоа што нема да дозволиме тие уфрлени теории и мисли да не делат од соседите. Тие нешта и се причина за нашите внатрешни разнимислија. За разлика од минатото сега со националистите од соседните земји имаме многу заеднички проблеми и интереси. Тоа е тешко остварливо, но многу важно. Јаков јас не бев од тие кои се вртеа како... бидејќи зедов директно учество, а и сега давам повеќе од можностите (условно речено). Поделбите за кои зборува Стрелец имаат еден заборавен фактор. Тие муслимани немале своја држава и на некој начин и не грабале туѓа земја. Имале право сами да бидат на своето. Милионите муслимани во некогашна Голема Индија не можеле да го сметаат Авганистан како своја матична земја. Ниту Сомалијците од Етиопија можеле во Египет да ја гледаат својата татковина. Косово и Македонија, а посебно Македонија се нешто друго. Албанците имаат Албанија. Зошто Македонија, затоа што со губењето на Косово не е загрозена егзистенцијата на Србите, а нашиот случај е баш таков. Македонија не е по територија и население Индија, Етиопија па дури ни Србија. Не можеме повеќе да си дозволиме губење на територија. Досегашните губења на територии не доведоа до ситуација да ако и сега ја изгубиме оваа малечка земјичка РМ, минорниот остаток тешко ќе преживее такви потреси ако се имаат предвид аспирациите на националистите од соседните земји. Од историјата се гледа Православните се неактивни се до најпоследниот момент кога ќе дојде нож под грло. Зошто е тоа така можам да нагаѓам но не би можел да тврдам. Злото се обидува прикриено да дојде. Можеби поради христијанското трпение па некако се губиме не ја знаеме границата до каде е трпение а од каде нечесна индиферентност и страв, а потоа тоа станува традиција и навика. Или можеби во главата на мирниот и добриот просто не влегува она што му го смислува злиот. Но назад се гледа дека всушност најголемите зла и војни Православните кога виделе дека просто ги истребуваат на свој грб го понеле главниот товар. Русија во Наполеоновата Кампања. Нека не се занесуваат западњацине со Ватерло и таму другата битка потоа. Наполеон бил скршен во Русија. Србите со значителна улога во Првата Светска Војна. Втората Светска Војна Русија дава кога ќе се собере сите заедно помножено по барем 3, а исто со значителна улога на Југославија. САД не сум сигурен имаат само околу 400000 жртви. И Англија не многу повеќе. Кога конечно и овде ќе се свестат дека всушност нас не истребуваат дури тогаш ќе им се расчисти конфузијата во главите на многумина и се надевам дека ќе се пробуди она што живее внатре во народот. Се гледа од ословувањата, од стенд бај и незнам какви аранжмани, од закон за работни односи, за штрајк. Нас не бркаат. Тие сите се селективни закони. Албанците не ги погодува. Работат или во јавниот сектор, а во приватниот природата на нивните односи се поинакви отколку во МК претпријатија. Сакал нејќел граѓанин Македонец ќе види невиди ќе си оди. Имам и примери како овие закони, бирократија, намерно упропастено здравство, судство избркале многумина ама би било предолого. Прескапа држава која не дозволува да се крене стопанството. Се што е од државата е прескапо од регистрација на кола, патарини, даноци, фирмарини, давачки итн. Барем за 5 пати поскапо од што треба. Телеком го дери населението, оние во Скопје око не им трепнува. И кога законски сега можат истото да го прекинат си спијат на ушите. Несвесно, не туку свесно. ЕЗ па ќе се преправа коџомити и смета тоа. 7 Стандбај аранжмани успешно извршени, а ние уште подлабоко в дупка. Извини concrete јас пак залетав во „откровение“ на топла вода. Јас верувам во нашата победа. Освен победа ние немаме избор, пишав или... или... бидејќи сепак има Друг кој одлучува.
sardaukar Се надевам Дејан не се лути што малку скршнавме од темата СДСМ-ДУИ.
sirius Најголемата Тежина. Што ако, еден ден или една ноќ, некој демон ви се прикраде во вашата најдлабока осаменост и ви рече: „Овој живот кој го живееш и досега си го проживеал ќе мораш да го живееш уште еднаш и неброено многу пати; и во него нема да има ништо ново, туку секоја болка и секоја радост, секоја мисла и глетка и сето она неискажливо мало или големо во твојот живот ќе ти се врати, с#232; во ист ред и последователност.... Фридрих Ниче, „Веселата наука“ ....macedonian reality....... За нив, за оние кои беа доволно чесни да ја согледаат императивноста на оваа потреба- za~uvuvawe na mak dr`ava-, но не и доволно силни за неа да жртвуваат било кое од своите граѓански удобства, излезот беше една вербално-интелектуална досетка. Патот на JUSTICE is lost too many jears & ages ago, велат тие (International community), но луѓето мораат во него да веруваат, а некои и да се одважат по таа фантазма да се упатат, заради телеогоничниот карактер на човечката свест. Според ова „објаснување“, својството на свеста е да произведува концепција која е консистентна, а тоа значи, која сумата на сите наши перцепции, знаења, содржини на свеста, ги објаснува како да се изведени од еден единствен, универзален “JUSTICE” принцип. Луѓето се така скроени што нужно веруваат во некаква смисла, во некаков, стручно речено, телос, ентелехија, иако за таква претпоставка не постојат никакви аргументи што би ја издржале пробата на разумот……
Jakov
quote:
Originally posted by Strelec

Тим???? Прашање е дали треба тим...зашто многу тимови се менуваат ама никако не оди работава или оди ама две напред три назад, па две назад, па ќе скршиме ногата па ајде пак одново. А The Player, токму за тоа да го замени тимот и малку да ги забрза работите. Знаеш како викаат ако сакаш да заглавиш некоја работа формирај комисија(тим). Околу поделбите на Балканот мислам дека тоа е една категорија, а Исламот овде на нашиве простори е друга категорија. Политиката на Милошевиќ во Србија создаде независно Косово, ама Исламот е нешто друго и сите го*на што допрва ќе излегуваат на таа осново нема да бидат негова заслуга. Истото важи и за Македонија. Овие овде немаат појма од оној Ислам кој го тресе пола свет денес. Нашиве се муслимани колку јас Будиста. Муслимани со мали чашки со лед и виски внатре нема тоа....Да не ни затрпоа “мечката“ од С Арабија, од оние што учат факултети таму и во Каиро, Вахабитите, инаку за другото ќе помине некако. Муслимански држави не се прават со поделби, тука е разликата која овие регионалниве битанги ги одвојува од исламистите. Овие сакаат класично сепаратизам, територии,власт да бидат први у своето село. Фундаменатализамот работи поинаку. Не бара тој поделба на државата бара друго Секое лете дете, бара да ги надвјаса неверниците во број на луѓе после тоа е лесно. Е сега или-или илипак друг пат. Ете ај да го пробаме другиот пат, ама пак се враќаме на почетокот за тимовите и Играчот. И за да го одбереш другиот пат а не оној или-или треба да знаеме и да најдеме некој кој ќе го спроведе како што треба, нели?
quote:
Originally posted by Concrete
Jakov , negde te prasav ..do kade ti se razmisluvanjata za cesen diktator odgovoren samo na Boga?????
Тука се некаде, ама ми мириса дека ни за него, ни за Играчот некаконе сме спремни или тој не е спремен за нас?
quote:
Originally posted by Sardaukar
Јаков јас не бев од тие кои се вртеа како... бидејќи зедов директно учество, а и сега давам повеќе од можностите (условно речено).
Не мислев лично на тебе, мислев генерално,мислам дека не се разбравме најдобро околу муабетот за вртењето. :)
Strelec sirius, го прочитав два пати твојот текст (којзнае дали некогаш досега ми се случило таква работа) и морам да признам дека наидов на неколку моменти кои што будат инспирација за многу длабоки размислувања. Сепак, не можам да ја сватам поентата (или што би рекол еден наш колега од форумов, ’поемата’) на твојов пост. Ниту можам да го поврзам со насловот на оваа тема, ниту со темата кон која што спонтано се насочивме дискутирајќи за тоа каков пристап треба да се има кон другите етникуми кои што покрај Македонците живеат во Македонија. Можеби ќе беше убаво твојов пост да биде на некој друг топик и се надевам дека таму ќе најдеше достојни соговорници.
sirius come on strelec, obidi se so treto, cetvrto chitanje...se zezam, ...Tochno, temata e za multietnichkiot ambient vo Macedonia, no mislam deka samo so detektiranje na konkretnite -materijalni fakti ( koi se sluchile vo minatoto i segashnosta)ne mozhe da se predvidi( opishe)idninata na Makedonija. Vakviot pristap vo naukata e poznat kao ekstrapoalacija na trendot, i ima skoro celosna opravdanost i primena pri detektiranje , objasnuvanje i predviduvanje kaj prirodnite pojavi, egzaktnite nauki i sl. Kaj opshtestvenite, nacionalnite, socijalnite i sl. pojavi, bez filozovska dimenzija ne mozze da se sozdade realna slika sto stvarno se sluchuva i kade toa odi Makedoniaja.... za pokonkretno objasnuvanje na postot vo nekoja druga prilika...
sardaukar Sirius јас пак трипати го прочитав текстот и таман ми се чинеше дека сфаќам на каде оди текстот на крајот: „Луѓето се така скроени што нужно веруваат во некаква смисла, во некаков, стручно речено, телос, ентелехија, иако за таква претпоставка не постојат никакви аргументи што би ја издржале пробата на разумот……“ сосема ме збуни и признавам не ја разбирам поентата. Јаков јасно ми беше дека не зборуваш лично, само сакав да бидеме начисто. Равенката е поставена и на крајот од равенката би требало сите кои правилно размислуваме да дојдеме до сличен или сосема ист резултат. Она за Играчот кој ќе го води тимот е исто така една од неопходните ставки на моето пресметување за добивање успешно решение на крајот од равенката на македонската енигма.
concrete Dobro be Strelec , ostavi gi nekogas rabotite spontano da se razvivaat...ova Siriusov e pravo otkrovenie, drago mi e deka i takvi umovi se muvaat i ovde, toa veke dava nadez ........,a toj neka ne ceka drugi priliki za doobjasnuvanja...vremeto go nema mnogu vo posledno vreme........
Jakov Bidejki Makedonija ne e pojava nego e fenomen so ogromna filozofska dimenzija, realna slika tesko, ke mora da preminenme na nesto pojako, nadrealizam mozebi..... :)
concrete
quote:
Originally posted by Jakov
Bidejki Makedonija ne e pojava nego e fenomen so ogromna filozofska dimenzija, realna slika tesko, ke mora da preminenme na nesto pojako, nadrealizam mozebi..... :)
NADREALIZAM velis???? Pa zarem ne gledas deka odmna e SEPRISATEN!!!!!
Jakov
quote:
Originally posted by concrete
quote:
Originally posted by Jakov
Bidejki Makedonija ne e pojava nego e fenomen so ogromna filozofska dimenzija, realna slika tesko, ke mora da preminenme na nesto pojako, nadrealizam mozebi..... :)
NADREALIZAM velis???? Pa zarem ne gledas deka odmna e SEPRISATEN!!!!!
Незнам околу сеприсатноста мислам дека симпатизерите на државотворниот СДСМ и некои членови на СЛ не би се согласиле дека е сеприсутен. АКо ги прашаш нив ќе ти речат дека реалната состојба е таква каква е и дека цврсто стоиме на земја свесни за реалноста во која живееме...или нешто така знаат они да склепаат некоја таква нели. Кај па ти, нема место за надреализам во РМ, според нив. Видиш сега споменици ќе дигаат....реално глеаат на работите и знааат што му треба на народецот. Споменици, циркуски игри..за леб...друг пат.
dejan Министерска "заборавеност", македонски бауч Министерот за регионални работи на Италија, Енрико Ла Лоџа, кој престојуваше во посета на својот колега, министерот за локална самоуправа, Ризван Сулејмани, ги вознемири новинарите. На прес-конференцијата, одржана по средбата, тој неколку пати ја спомна федерализацијата, како тема на нивните разговори. "Разговаравме за проблемите на децентрализацијата и федерализацијата, како инструмент за засилување на демократијата", изјави Ла Лоџа, веднаш по изјавата на Сулејмани дека е разговарано само за проблемите на децентрализацијата и можностите за соработка. По очигледната вознемиреност и купот прашалници што лебдеа во воздухот, забуната ја разрешија министерот Сулејмани и портпаролот Ели Чакар, кои објаснија дека, италијанскиот министер, кој е всушност професор по Уставно право, при разговорите со нашиот министер малку се заборавил, па почнал надолго и нашироко да ги објаснува теоретските начини за спроведување на децентрализацијата. Меѓу европските примери, тој ги елаборирал и децентрализацијата со регионализација и со федерализација. Случајно или намерно, италијанскиот министер допре една македонска болна точка, на која очигледно сите во државава се чувствителни.
concrete Poleka Dejane , leka, poleka ,prvo peting,posle malku, taka kolku za adet, pa na kraj DO KRAJ !!!!I toa so obostrana pomos....:):):)!!! Verojatno imas nekoe devojcence naokolu , znes kako ide veke toa ??????? :):):):) Ic da ne zborime za "olesnuvaci" i "ZANESENI" Italijanski profesori po USTAVNO PRAVO i NAVIVACI na casovnici... aj sega nekakov takov na ova Francuzive neka im NAVIE nekoe Roskop saatce!!!!!
sirius Dobar ti e komentarov, me potseti na eden star vic pred edno 10 god. koj bi mozel da bide dosta indikativen po povod olesnuvachive i sl. kako niv, koi non stop ni gi turaat pod nos evropskite standardi i normi. Vicot odi vaka: Vo Kumanovo nekoja mala textilma fabrika bila pred bakrot i sega direktorov im veli na vrabotenive, koi patem bile 99% zeni. -Vidite ovakoj , posto ni sledi zatvaranje na fabrikava, a vas nemozam da ve ostavam na cedilo, imam eden predlog kako da se prestruktuirame! -Zenive vo eden glas, aman direktore kazuvaj sto da pravime, kako da preziveeme!! -Toj ime veli vaka: Posto cello Kumanovo se kurva, i ima dovolno devizna i domacha klientela, a niedna od kumanovkive ne e sos tapija, da ve pratam jas vo Francija, na eden brz i inteziven kurs, da zemete diplomu, znaete , da gi nauchite rabotite po shkolski, bash onakoj kako sto treba, po site evropski standardi i normi, posle konkurenciju ke nemamo, business ke da procveta, ima zivot da ziveeme, javnu kuch da ke otvorime...... Kako rekle taka napravile. Posle dvomesechniot kurs, se vrakaat zenive, a direktorov gi prima i im veli: Sega ste kurve sos tapiju, now, let’s go to work ( nauchil i po malce engleski od kforovcite) ama primetil deka ne se site na broj i izvikal! -Abe kude e Stojanka !!!!!!, edna od niv mu odgovara nazaleno: UDAVI SE STOJANKA NA USNO, direktore, ( doobjasnenie: na "usniot" ispit se udavila)!!!
sirius mozebi na "PISMENO"( odgovorite na EU prashalnikot) ke pomineme, no na "USNO" shto ke pravime ????....a edna prijatelka mi replicirashe vaka: Ich ne mu se sekiram, od silen smuk - gutalj, charsavot u zadnik ke im gi uvlecham...... Дека „еден остроумен виц може да биде позначаен од плиткостите што се наоѓаат меѓу кориците на многубројни книги“, е мисла на Marshall McLuhan, цитат на познатата McLuhan/Fiore/Agel/ The Medium is the Masaage 1967
dejan a italijancite znaat da zborat, za edna godina 40 pretsedateli imale! eve kako 'virusot DUI' vleguva vo skopje:\ http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=25042&vid=386
Strelec Bravo za DUI!:)
Jakov DUI...DUI... DUI...DUI...
concrete Sto toa DUIte , baloni ili nesto drugo????:):):)!!!!
Jakov
quote:
Originally posted by concrete
Sto toa DUIte , baloni ili nesto drugo????:):):)!!!!
Gi DUIme nebare da puknat, amatrudno ne ide rabotava, se drzat zilavo.[:)]
concrete Nekoj dobar latex , a???? Da ne treba da se menja priod ,da se proba so vakum????? Ako i toa ne odi, ima i treto: iskustvoto na GOLEMITE EVROPEJCI!!!!! POTVRDENO funkcionira, duri i Amerikancive go koristat :):):)!!!!
vancevtodor
quote:
.....partija kako VMRO, direktno vo pocetokot finansirana od nasite istocni sosedi ( a so cii pari toa treba niv da gi prasate, sigurno ne bea nivni!!!)
Kolega Concrete deneska go vidov napisanovo. Finansiranjeto na VMRO_DPMNE nikogas ne bilo od ISTOK,postoese obid na DBK da inscenira takvo nesto,zatoa procitaj go slednovo ,tekstot e objaven vo juni 98g vo nedelnikot "Denes" "Jordan Petrovski, privaten biznismen od Kumanovo, poznat i javno deklariran po svoite opozicionerski stavovi, iako ne e clen nitu vo edna politicka partija, koj vo poslednite nekolku godini pokraj radikalnite negativni promeni vo rabotenjeto na svojata firma prezivuval i vistinski “tretman” od vraboteni vo Direkcijata, denovive po dolgo molcenje , za “denes”izjavi: “Vo tekot na 1996 godina, najprvo so nedefinirana nadleznost na policiska pokana, bev povikan vo Ministerstvoto za vnatresni raboti vo Kumanovo kade na pocetokot ne se znaese karakterot na pokanata za razgovor. Sepak, po prvicnoto cudenje vo policiskata stanica, zavrsiv na razgovor so lice vraboteno vo sektorot za drzavna bezbednost. Podocneznite desetina telefonski i usni povikuvanja za kontakti doagjaa od lugje koi se pretstavuaa kako vraboteni vo sektorot za drzavna bezbednost, bez licno identifikuvanje, a se sproveduvaa kako vo sluzbenite prostorii na MVR vo Kumanovo, taka i vo mojot restoran, kade tie lica si davaa za pravo da doagjaat vo sekoe vreme bez da kazat dali se raboti za sluzbena ili privatna poseta na restoranot. Toa vo mala sredina kako Kumanovo ne ostana bez negativni posledici kaj moite gosti. Vo razgovorite koi ovie lica gi vodea so mene, najmnogu se interesiraa za moite delovni kontakti, a posebno za kontaktite so lica od Republika Bugarija, potoa eventualni poznanstva so lugje od bugarskata partija VMRO-SMD. Na nivno insistiranje kontaktirav so bugarskiot ambassador Angel Dimitrov vo Skopje, a kako povod za toa bea posoceni nenaplateni pobaruvanja od bugarski deloven partner. Do kontakt so bugarskiot ambasador i dojde vo bugarskata ambasada vo Skopje, kade me odnese lice so svoe vozilo, bez da se identifikuva, no pretstavuvajci se kako vraboten vo sluzbata za drzavna bezbednost. Mojata sredba so bugarskiot ambasador zavrsi samo na razgovor i so predlog iznesen od mene, no sugeriran od “bezbednikot”. Imeno, spored sugestijata predloziv po diplomatski pat da mi se obezbedi naplatana pobaruvanjata na mojata firma. Od strana na ambasadarot Dimitrov toa bese oceneto kako nevozmozno." Da pojasnam pobaruvav od bugarski deloven partner okolu 300 000 Germanski marki,se obidov da gi naplatam po legalen pat ,podnesov tuzba,odnosno angazirav advokat od Bugarija,vreme na slucuvanje 94g. Vo tek na 96-97-98g koga DBK projavi "interes" da gi "naplatam" parite od mojot dolznik od Bugarija,posle prvata poseta na bugarskata ambasada ,mu se javiv na covekot sto mi dolzese pari,i za "cudo" toj odgovori na telefonskiot povik , posle kratok razgovor mi rece deka e podgotven da mi plati del od dolgot,go zaprasav koga mozam da gi dobijam parite?.Negov odgovor bese deka parite ke gi dade na nivnoto "posolstvo"tie da mi gi dadat.Vo toj moment se mi stana jasno.Trebase da izlezam so dvestotini iljadi marki od bugarska ambasada ,a pred vrati me cekaat ludje na DBK,ludje koi me donele so nivna sluzbena kola pred ambasadata.I eve potvrda deka VMRO-DPMNE se finansira od Bugarija. Od vtora polovina na 92g pa do 94g partijata e finansirana od Boris Stojmenov i od sever jas sum ja finansiral samo za vreme na izborite. Finansiranjeto od sever odese preku Cedomir RADOmirovic(zosto Intel i Stelec ne pisuvaat nisto za RADObanka),fiktiven sopstvenik na "Tehnokom" vo Skopje firma osnovana od Belgratski "GENEX".Sekoj mesec RADOmirovic gi placase trosocite za kirija,struja ,telefoni kupenite motoroli so koi bea povzani Ljupco,Zmejko,Sokolov,Dinevski..... p.s mislam deka znaes sto e i cij e "GENEX"
concrete Ne zboruvam za tie "sitni pari"......no denes toa veke ne e vazno:):):):)!!!
vancevtodor
quote:
Concrete napisa:Ne zboruvam za tie "sitni pari"......no denes toa veke ne e vazno:):):):)!!!
Concrete vo VMRO-DPMNE nemalo golemi pari do 96g.No od 96g koga finansiranjeto na VMRO-DPMNE go prevzema SDSM,vo VMRO-DPMNE ima mnogu pari.Eden IL76 sobira okolu 1.000.000 kutii cigari. Sto mislis, Dalaverski,Staninov,Velev bea "ufrleni" vo redovite na SDSM da go naucat zanaetot za da koga VMRO-DPMNE dojde na vlast nema zastoj. A od istok (multigrup)doadjale pari ama,odele kaj ideoloski istomislenici.No toa i toa koj stoi zad toa ke e mnogu,za ucesnicive na forumov.Zatoa,neznam dali ke se slozis, Makedonija ke ja bide onoj moment koga ke go rasturi "MAKEDONSKIOT MULTIGRUP".