Знамиња на општините во Република Македонија
Знамиња на општините во Република Македонија
sapeski Најпрвин Македонското: [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/macedoniaopsto.gif[/IMG] Па еве го од Илинден: [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/ilinden.gif[/IMG] Па еве и некои постари: [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/macedoniastaro.gif[/IMG] Почнуваме со општините: Арачиново [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/arachinovo.gif[/IMG] Белчишта [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/belchista.gif[/IMG] Бистрица [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/bistrica.gif[/IMG] Богданци [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/bogdanci.gif[/IMG] Брвеница [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/brvenics.gif[/IMG] Чаир [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/cair.gif[/IMG] Цапари [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/capari.gif[/IMG] Чашка [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/caska.gif[/IMG] Чегране [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/cegrane.gif[/IMG] Центар [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/centar.gif[/IMG] Делчево [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/delcevo.gif[/IMG] Демир Капија [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/demir_kapija.gif[/IMG] Добрушево [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/dobrushevo.gif[/IMG] Долнени [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/dolneni.gif[/IMG] Ѓорче Петров [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/gjorche_petrov.gif[/IMG] Џепчиште [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/dzepciste.gif[/IMG] Гази Баба [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/gazi_baba.gif[/IMG] Гостивар [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/gostivar.gif[/IMG] Градско [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/gradsko.gif[/IMG] Јегуновце [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/jegunovce.gif[/IMG] Кичево [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/kicevo.gif[/IMG] Кисела Вода [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/kisela_voda.gif[/IMG] Косел [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/kosel.gif[/IMG] Кукуречани [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/kukurecani.gif[/IMG] Лабуништа [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/labunishta.gif[/IMG] Липково [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/lipkovo.gif[/IMG] Лозово [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/lozovo.gif[/IMG] Луково [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/lukovo.gif[/IMG] Македонска Каменица [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/makedonska_kamenica.gif[/IMG] Маврови Анови [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/mavrovi_anovi.gif[/IMG] Мешеишта [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/meseista.gif[/IMG] Миравци [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/miravci.gif[/IMG] Неготино [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/negotino.gif[/IMG] Неготинско-полошка [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/negotino_poloshko.gif[/IMG] Охрид [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/ohrid.gif[/IMG] Оризари [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/orizari.gif[/IMG] Пехчево [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/pehchevo.gif[/IMG] Плашница [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/plasnica.gif[/IMG] Росоман [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/rosoman.gif[/IMG] Ростуше [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/rostusa.gif[/IMG] Шипковица [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/sipkovica.gif[/IMG] Сопотница [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/sopotnika.gif[/IMG] Србиново [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/srbinovo.gif[/IMG] Струга [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/struga.gif[/IMG] Струмица [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/strumica.gif[/IMG] Шуто Оризари [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/suto_orizari.gif[/IMG] Тетово [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/tetovo.gif[/IMG] Тополчани [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/topolcani.gif[/IMG] Велес [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/veles.gif[/IMG] Витолиште [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/vitoliste.gif[/IMG] Врапчиште [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/vrapciste.gif[/IMG] Следниве општински знамиња фалат: Берово, Битола, Богомила, Боговиње, Босилово, Блатец, Центар Жупа, Чешиново, Дебар, Чучер-Сандево, Делогожди, Демир Хисар, Долна Бањица, Другово, Гевгелија, Извор, Камењане, Карбинци, Карпош, Кавадарци, Клечевце, Кочани, Кондово, Конопиште, Кратово, Крива Паланка, Кривогаштани, Крушево, Куклиш, Куманово, Македонски Брод, Могила, Муртино, Новаци, Ново Село, Облешево, Орашац, Осломеј, Петровец, Подареш, Прилеп, Пробиштип, Радовиш, Ранковце, Ресен, Самоков, Сарај, Сопиште, Стар Дојран, Старо Нагоричане, Старавина, Штип, Студеничани, Свети Николе, Теарце, Валандово, Василево, Велешта, Вевчани, Виница, Вранештица, Вратница, Вруток, Зајас, Зелениково, Зилено, Злетово, Зрновци, Житоше. Кој ќе најде нека стави.
OooOo sapeski od kaj ti e informacijava?
sapeski Гуглав за сосема друго и по грешка ми излезе [url="http://www.vexilla-mundi.com/inhoud.htm"]ова.[/url] Си реков дај да проверам, кој го знае и вистина имаше и македонски. Тие старите некако ги згрешиле ама другите мислам се во ред.
AaaAa jas neznaev deka opstinite imaat znaminja, samo grbovi koi se staveni na nekoja osnova. Nego ova na Lipkovo, so koja afrikanska zemja se pobratimi?:)))
RaGeAnGeL kako mozese od Vevcani Derzava da ne go najs ziti oci..i od Ohrid kj ti e bate[:D]
Great_Macedonian Jas sum od meseista, za zal opstinata e ukinata sega, isto kako polovina od gore navedenite opstini. Mislam najubavo zname ima makedonska kamenica so sestnaeset krakoto sonce.
sapeski Мешеишта имат многу уба планина и црква горе ко ќе се качиш кај шо се ојт за Илинден. Не знам дали имаш одено таму ама за Илинден таму е стварно мерак, можит 200 луѓе се собираат скари пива по неколку дена. Имам одено неколку години со ред, дур не замина другарот шо ме викаше Австралија. Рејџ, како не го виде од Охрид жити се, ете го горе е: [img]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/ohrid.gif[/img]
AaaAa [img]http://www.stip.gov.mk/stip/sliki/LogoOpstina.gif[/img]
RaGeAnGeL so znam jas kak ne go vidov...nego za inaet od skopjanishtava 2 pati go zakaci[:D][:D][:D][:D]
OooOo Abe ... c c c c kakov papagal e ova [img]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/centar.gif[/img]
RaGeAnGeL reci kak ke recish licno e pustovo....nemozam da mu se iznagledam [img]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/znaminja/ohrid.gif[/img]
Great_Macedonian Quote Sapeski: Мешеишта имат многу уба планина и црква горе ко ќе се качиш кај шо се ојт за Илинден. Не знам дали имаш одено таму ама за Илинден таму е стварно мерак, можит 200 луѓе се собираат скари пива по неколку дена. Имам одено неколку години со ред, дур не замина другарот шо ме викаше Австралија. ------------------------------------------------------------------ Sapeski DA, na 'ilince' kako sto go vikame sum biden nekolku pati.. na sabajle na ilinden celo selo a tamu a mladite pravat skari i spijat gore vo planinata 2-3 veceri so red... ehh spomeni :) Ej drugar ti dan se vikase Milco?
ozonce Znaminjata na Labunishta i Lipkovo golem del od dizajnot e od znaminjata na irak i siraija..
a-pin-dim
quote:
Originally posted by AaaAa
[img]http://www.stip.gov.mk/stip/sliki/LogoOpstina.gif[/img]
Eve i mene nekoj da me odmori od baranje, znaci ne sum bil samo jas Stipjanin [^]
AaaAa Dime, ne si Stipjanin zlaten, Stipjanec si:) i na forumot si samo ti, jas sum Stipjanka :)
a-pin-dim
quote:
Originally posted by AaaAa
Dime, ne si Stipjanin zlaten, Stipjanec si:) i na forumot si samo ti, jas sum Stipjanka :)
Tuka si vo greska ima uste samo sto ne se izjasnuvat kako nas.
AaaAa aham , znaci ima use nekoj Stipjanin, samo ja i ti Stipjani:) ti Stipjanec, jas Stipjanka, a oni Stipani?
Thief Зошто не се изјаснуваат?! Се кријат?! Страв или срам им е... (срам не дека се штипјани, туку дека Диме им е сограѓанин!) ... Мала шала, ништо лично, Диме! [:D]
a-pin-dim
quote:
Originally posted by Thief
Зошто не се изјаснуваат?! Се кријат?! Страв или срам им е... (срам не дека се штипјани, туку дека Диме им е сограѓанин!) ... Мала шала, ништо лично, Диме! [:D]
So mene se gordejat Stipjani a ne da se sramat. Bobane ako se site stijani kako mene gradot ke cveta, ali za zal ne se site kako mene.
AaaAa
quote:
Originally posted by Thief
Зошто не се изјаснуваат?! Се кријат?! Страв или срам им е... (срам не дека се штипјани, туку дека Диме им е сограѓанин!) ... Мала шала, ништо лично, Диме! [:D]
Jas pak slushnav i tetovcani taka radi nekoj na forumot ;) sala sala, da ne ispadne na kraj placka. Kazi mu Dime.
The`bItCh
quote:
Originally posted by a-pin-dim So mene se gordejat Stipjani a ne da se sramat. Bobane ako se site stijani kako mene gradot ke cveta, ali za zal ne se site kako mene.
taka e Dime!
ozonce Jas bi bil gordeliv ako na forumot ima ushte eden negotinec :) ama ke bidam presreken da ima kavadarchanec pa da si kazime nekoi raboti :))
sapeski
quote:
Originally posted by Great_Macedonian Sapeski DA, na 'ilince' kako sto go vikame sum biden nekolku pati.. na sabajle na ilinden celo selo a tamu a mladite pravat skari i spijat gore vo planinata 2-3 veceri so red... ehh spomeni :) Ej drugar ti dan se vikase Milco?
Great, точно баш таму, на Илинче, какви спомени имам од таму. [:)] Македонски знамиња сегде, младина распослана сегде буриња се лади пиво, може 200-300 души преку вечерта има, никој не спие, сите шетаат бараат дечковци девојки, скари се прават на тони кебапи, огнови горат песни се пеат...Имав и една девојка едно лето шо ја запознав таму, баш ко тебе од таму...[:)] Имав доста слики на цедеа од таму од разни години ќе побарам да ги најдам да ги ставам. Инаку другар ми се викаше Дарко Радически, сега е во Вололонг на студии, а фамилијата живее Охрид. Неговите се исто од Мешеиште, татко му е командант на војска во Охрид, вујко ти Славе мислам го познава, баш летово праевме муабет со вујко ти за Славчо се вика, за да свршиме работа за да не ојт војска копачот. Ама глуп беше копачот не сакаше. [:)]
RaGeAnGeL zato sea e medicinska sestra[:D]krume [:D][:D][:D]
Great_Macedonian radiceski, go znam toa prezime, jas gi poznavam povejketo mladi vo meseista koj se mejgu 20-26 godini, postari mnogu malce pa za ovoj drugar ti ne mozam da se setam, da go vidam mozebi go znam. Wollongong zaminal a? hehe tamu ima 250 familii od meseista. Potocno ako si slusnal za "gringila" (cringila) tamu se ne samo site meseistani nego taa opstina e 90% makedonci. Zivean sum vo wollongong no samo pola godina koga bev mal.