Гоце Делчев
Гоце Делчев
ozonce Ме иритираа македонските телевизии, кои кажаа само по едена реченица за него, а Тито го величеа на широко и на долго.

Нема да коментирам повеќе.


Слава му!!!

RaGeAnGeL se prevrtviT vgrob sea kutriot
Jakov
quote:
Originally posted by ozonce
Ме иритираа македонските телевизии, кои кажаа само по едена реченица за него, а Тито го величеа на широко и на долго. Нема да коментирам повеќе. Слава му!!!
Јас ке коментирам, нема да останам на една реченица како ти. Сакав да оворам тема ама ти порано реагираШе. Денес е инаку 3 мај ден на новинарите или несто слично. И баш на овој ден имавме приллика да видиме какви дибеци и волиња имаме во нашите медиуми.Има овде некаде и една тема за слобода на медиумуите. Од што мислат дека имаат слобода и своја уредувачка политика се премногу мизерни. 10 минути имаа прилог на а1 за Тито за Г Делчев не кажаа ни збор, ама буквално. Утре сабајле ќе им напишам меил и ќе им го пратам 10 пати да им текне малку и да се размислат. Прават емисии за педери, лопови за што не неможат да одвојат три минути за она за што навистина вреди. Резил...
ozonce Ke go povlecham mojot zbor.... Denes vo Vreme chitam natpis od eden istorichar za Goce Delchev, zamislete vo sredinata na tekstot namesto slika od Goce imaa staveno slika od Tito kako polozuva cveke na grobot na Goce Delchev. Pa up neka odat i tehnichki urednici i likovno-grafichki urednici i site po red!!! Ova e krajno iritirachki!
ozonce "Има ли понесреќен народ од Македонците! Има ли некаде пошироко поле за работа отколку во Македонија. Треба народот брзо да се просвети и организира, да се вооружи, да му се вдахне верба во неговите сили да разбере како може да се оттргне од ропството и мизеријата. Да му се отворат очите"
ozonce „Ние ќе бидеме робови се додека не се кренеме на востание, и тоа сите како еден. Слободата ни треба нам повеќе од злото, како што ја владееме ноќта треба да го владееме и денот. Ослободувањето на Македонија лежи во внатрешното востание, кој мисли поинаку се лаже себеси, а и другите“ „Бугарија да не мисли на Македонија, туку да си ја чува Бугарија како што Македонците нема да мислат за Бугарија, но ќе си ја чуваат Македонија. Македонија си има свои интереси, а оној што сака да работи за нејзиното присоединување кон Бугарија, Грција или Србија, може да се смета за добар Бугарин, Грк или Србин, но не и за добар Македонец“
ozonce Димо хаџи Димов на својата невеста: „Сашке, загина најголемиот син на Македонија. Петнаесет часа стоевме со скинати срца пред паднатиот Гоце“.
dbk Slava mu! Da ziveeee Makedonija!
Strelec 102-те години од загинувањето на големиот идеолог на македонското ослободително движење Гоце Делчев денеска беа свечено одбележени во црквата „Свети Спас“. Се одржа свечена литургија со која чиноначалствуваше митрополитот Кирил, кој порача да го следиме саможртвениот пример на Гоце Делчев, Никола Карев и Јане Сандански и да се инспирираме од нивната љубов кон Македонија.
AaaAa
quote:
Originally posted by ozonce
Ke go povlecham mojot zbor.... Denes vo Vreme chitam natpis od eden istorichar za Goce Delchev, zamislete vo sredinata na tekstot namesto slika od Goce imaa staveno slika od Tito kako polozuva cveke na grobot na Goce Delchev. Pa up neka odat i tehnichki urednici i likovno-grafichki urednici i site po red!!! Ova e krajno iritirachki!
Pa ova e dovolen dokaz kolku sme nie bedni. Samiot Tito, ne makedonec imal pocit kon likot i deloto na Goce, a na nas denes ni da ni prebekne. Tolku sme obsednati so Tito, protiv Tito da uporno go turkame ona za Tito, ne deka ima neshto loso vo toa, naprotiv i Tito e del od nasata istorija, megjutoa da se izumi Goce e stvarno bruka.
nemo dali ja ima na nekoja strana prenosot na mostite ili pogrebotna Goce Delcev bese, ne se sekavam koga bev dete ja gledav programata vo crno bela kako placese narodot za nego.