Koj ke ni kaze vistinata?
Koj ke ni kaze vistinata?
lazo77 Koj ke poeme odgovornostta da ni kazhe na nas obiknovenite lude sto velame i znaeme deka sme makedonci i ova ni e nikogas znachilo drugo osven bugarin. Site makedonci zaat, kako sto i celiot svet znae, deka Bugaria e samo imeto na eden narod koj e dal drzhava na slovenite vo 681g.i koj, kako i trakite i vistinskite makedonci - site drevni narodi na Balkanot, se e pretopil vo moreto od sloveni i mu e ostanalo samo imeto. Sakam i drugo da popitam: koj vo Makedonia, koj od makedonskite drzhavnici ke poeme odgovornostta da kazhe vistinata na narodot. Do koga ke vodat nasite bratja vo vardarsko kaj onaa iluzija. Koj ke sobudi nasite bratja. Oti koga se sobudat vo obedinena europa ke vidat deka nemat ni istoria ni drzhava i deka sa sonuvali dosega i sa veruvali vo edna utopia. Zal mi e deka ke obidam nekoi bratja vo makedoniata, ama nek si spomnat za vistinata koja sto ni ja ostavia vistinskite lude - revolucionerite koj ne mislia za pari i politicharski zaigravanja a za Slobodata, Ravenstvoto, bratstvoto i VISTINATA.
angomako a be lazo,vol eden bugarski,koga ti kje ja prifatis vistinata za postoenjeto na makedonci koi ne se cuvstvuvaat kako bugari? greota i sram od takvite kako tebe,zasto samo i odmagaat na makedonskata kauza.ova sto ti go pretstavuvas,ne e stav na brat,i takvite kako tebe sekogas samo odmagale. jas sum za baniranje na ovoj grd trol od naseto virtuelno nebo,i pozdrav do moderatorot.
BorisVM Zaradi ova se dobiva ban. Na forumov doadjaat Makedonci, na koj nikoj, AMA bash nikoj nema potreba da im soli pamet shto se i shto ne se. Barem ovde, vo ovoj virtuelen svet, ja imame mokjta da gi chistime nabrzina vakvi gnasi. Zatoa lazo ova odi prodavaj go na drug forum.