Бучковски добитник на Гран-при награда за мир
Бучковски добитник на Гран-при награда за мир
Strelec Меѓународната асоцијација на предавачи за светскиот мир, невладина организација на ОН, одлучи Светската Гран-при награда за 2005 година да му ја додели на премиерот Владо Бучковски како призание за неговите хуманитарни активности и придонес за постигнувањето напредок и светски мир. /МИА/
intel Па после Пана ја закачил сликата БУЧКО во офис. НЕГО-КАКО!!!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Меѓународната асоцијација на предавачи за светскиот мир, невладина организација на ОН, одлучи Светската Гран-при награда за 2005 година да му ја додели на премиерот Владо Бучковски како призание за неговите хуманитарни активности и придонес за постигнувањето напредок и светски мир. /МИА/
Особено сум радосен што ете и Македонија е преставена како хумана држава со исти такви раководители ...нели. пс Сега си се прашувам нели.....што категорија на луѓе се ПИТАЧИВЕ на секоја раскрсница ширум Скопје (и не само тамо), дали и тие се предмет на интересирање на наградениве хуманисти наши...не само сегашниов ловороносец...нели???.
Strelec Лавче, која ти е поентата на постов? Нели?
mako Cestito!! http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=46144
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Лавче, која ти е поентата на постов? Нели?
Нема никаква поента тука , освен што сакам да не ги гледам питачиве на улица. Треба нешто да се направи за нивно згрижување нели???.
Jakov
quote:
Originally posted by Strelec
Лавче, која ти е поентата на постов? Нели?
Јасно е кажано во постот, мислам дека му оддава признание на Премиерот за наградата, но потсетува дека сепак има сеуште простор да се работи на социјално-хуманите проблеми во нашата држава. Не мислиш ти така???
lav
quote:
Originally posted by Jakov
quote:
Originally posted by Strelec
Лавче, која ти е поентата на постов? Нели?
Јасно е кажано во постот, мислам дека му оддава признание на Премиерот за наградата, но потсетува дека сепак има сеуште простор да се работи на социјално-хуманите проблеми во нашата држава. Не мислиш ти така???
Иако не беше проблем да дообјаснам ...сепак благодарам за она што наместо мене го напиша. Поздрав
Strelec
quote:
Originally posted by Jakov
...има сеуште простор да се работи на социјално-хуманите проблеми во нашата држава. Не мислиш ти така???
Во Македонија има уште милион работи да се направат за да се живее поубаво... Но, не ми е јасно зошто акцент се стави на питачите, а доделеното признание го маргинализира во својот пост. Замислете Хелсинки да се прогласи за најубав град во светот, а јас да искоментирам: Да, ама има една куќа на периферијата што баш и не ме бендисува! Патем, признанието што му е доделено на Бучковски е ’призание за неговите хуманитарни активности и придонес за постигнувањето напредок и светски мир’, а не ’призание за неговиот придонес за елиминирање на социјално-хуманите проблеми во Македонија’! Значи, не случајно му го поставив тоа прашање на Лавче!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Jakov
...има сеуште простор да се работи на социјално-хуманите проблеми во нашата држава. Не мислиш ти така???
Во Македонија има уште милион работи да се направат за да се живее поубаво... Но, не ми е јасно зошто акцент се стави на питачите, а доделеното признание го маргинализира во својот пост. Замислете Хелсинки да се прогласи за најубав град во светот, а јас да искоментирам: Да, ама има една куќа на периферијата што баш и не ме бендисува! Патем, признанието што му е доделено на Бучковски е ’призание за неговите хуманитарни активности и придонес за постигнувањето напредок и светски мир’, а не ’призание за неговиот придонес за елиминирање на социјално-хуманите проблеми во Македонија’! Значи, не случајно му го поставив тоа прашање на Лавче!
Колега Стрелчо Понекојпат си толку заслепен (немав посоодвете збор за тоа) што и една радост искажана од мене е по се изгледа разбрана погрешно од твоја страна , и знај дека не е по моја вина. пс Истото тоа ти го кажа и колегата кој наместо мене ти одговори и благодарем сум му за тоа. Конечно јасно ??? ппс Питачите се најупадливото и нешто што највеќе ја деградира и тоа секидневно мојата држава Македонија , од која ти си се иселил од само тебе познати и само твои причини. Тие се присатни и кај раскрсниците близу седиштето на Владата ...колку за твоја информација.
dejan bravo za nego togas, sekoja cest, i stvarno mislam on napravil poveke od site drugi ministeri!
Great_Macedonian da dejan "napravi", povejke gaz pucit na tvojot sakan DUI od koj bilo drug, duri pojke i od crvenkovski.
Strelec Tek sega kje go zbunish Dejana nash!:) Ni samiot vekje nema da znae shto da misli vo idnina za Buchkovski!:)))
fio
quote:
Originally posted by Strelec
Меѓународната асоцијација на предавачи за светскиот мир, невладина организација на ОН, одлучи Светската Гран-при награда за 2005 година да му ја додели на премиерот Владо Бучковски како призание за неговите хуманитарни активности и придонес за постигнувањето напредок и светски мир. /МИА/
Ова му доаѓа како Гран-при за напупување и лижење на задниците на коалиционите партнери од друг етникум? :-) „Јас власта ја разбирам како поле за културно подлизување и тртење“ - Владо Бучковски
Inkognito Kade e concrete? Veruvam deka toj kje dade realen pridones okolu razjasnuvanjeto na dodelenovo mu priznanie na Buchkovski :)