Положани го уништува образованието во Македонија
Положани го уништува образованието во Македонија
dejan sto e ova sega?? KOPAC vo faca, na aziz[:(!] ПО ТРИ ГОДИНИ МОЛК БИТОЛЧАНИ ГО КРЕВААТ ГЛАСОТ Азиз Положани го уништува битолскиот Педагошки факултет за да го развие тетовскиот Ако министерот за образование Азиз Положани и натаму ги игнорира барањата на Педагошкиот факултет во Битола да формира нови групи студии, од утре граѓаните на југозападна Македонија ќе го кренат гласот против самоволието на министерот. Меѓу незадоволните се граѓаните од Битола, Струга, Охрид, Ресен, Демир Хисар, Крушево, Прилеп, Кичево, Македонски Брод, Кавадарци, Неготино, Демир Капија, Струмица, Гевгелија, чии деца студираат на битолскиот универзитет. - Не постои факт со кој некој ќе не убеди дека на Педагошкиот факултет во Битола нема услови да се образуваат наставници по историја и географија, а за тоа има услови само на Тетовскиот универзитет - се погласно реагира битолската научна и граѓанска јавност, која по три години молк го отвори стариот случај што министерот Азиз Положани го држи под ембарго. Педагошкиот факултет во Битола уште во 2002 година од Одборот за акредитација побарал да се отворат студиски и предметни програми за дополнителни двопредметни студии за наставните групи историја-географија, македонски-германски, македонски-англиски и македонски и француски јазик. Барањето го усвоиле и одобриле сите органи и тела на универзитетот "Св. Климент Охридски" во Битола. Но, и по три години Одборот не одговара на ова барање иако, според законот, е должен во рок од 60 до 120 дена да го разгледа и да се произнесе. Во меѓувреме, министерот за образование Положани, преку ноќ и набрзина успеал преку тој одбор да издејствува одобрување на двопредметни студии по историја и географија само на поранешниот малоречански, сега Тетовски универзитет. Според тоа, во земјава наставници и професори по историја и географија ќе се образуваат само на тој универзитет. На Тетовскиот универзитет предаваат двајца професори од Битола, кои патуваат до Тетово. - Министерот Положани намерно го уништува битолскиот Педагошки факултет. Тој се одмаздува што битолчани не му дозволија да отвори албанска паралелка со "увезени" средношколци од западна Македонија надвор од позитивните законски прописи. Се повеќе се остварува намерата од 2007 година наставници и професори по историја и географија што ќе излезат од Тетовскиот универзитет да ги предаваат тие предмети во целата земја. Педагошкиот факултет во Битола се уништува за да се зајакне тетовскиот - реагира битолската јавност. Битолчани денеска очекуваат Одборот за акредитација да го разгледа барањето за двопредметни студии. - Ако не, од утре ќе бараме прием кај премиерот Владо Бучковски. Ние не реагиравме на неговата изјава во кампањата за локалните избори кога тој на Никола Груевски му рече дека "ако бил способен ќе завршел во Скопје, а не во Прилеп", оти тоа повеќе беше политички инает и маркетинг. Знаеме дека премиерот и професор има високо мислење за оваа 26 години стара и докажана високошколска институција. Затоа ќе бараме и тој да се вклучи во расветлувањето на таа неправда. Во Битола учителствувале Мисирков и браќата Миладиновци, тука учителска школа завршиле барем половината македонски учители и наставници, писатели и научници. Затоа нема да дозволиме министерот Положани да го уништи битолскиот Педагошки факултет. Ако тој ги остави само насоките учители и воспитувачи, битолскиот универзитет за неколку години неминовно ќе се затвори и ќе згасне традицијата стара повеќе од еден век - велат битолчани. Родителите од Гевгелија до Струга чии деца треба допрва да студираат се едногласни во своите мислења: - Битола е поевтин, поблизок и поприфатлив универзитетски центар за нас од Скопје.
dejan zosto ne go smenat??? nesmee deka DUI ke se naljuti?
трендафил Не се избра Азис Положани сам за министер. За него гласаа пратеници, мнозинството од нив Македонци. Барем така се изјаснуваат дека се. И шефот на Положани, премиерот, е Македонец. Или се лажам. Сите тие имаат можност да го сменат Положани доколку не го одобруваат тоа што го прави.
ViennaBoy
quote:
Originally posted by dejan Според тоа, во земјава наставници и професори по историја и географија ќе се образуваат само на тој универзитет. На Тетовскиот универзитет
Dali toa znachi deka vo Skopje nema takvi fakulteti?? Zoshto se veli samo vo Tetovo?!
Strelec Зоран Поповски најави оставка Министерскиот врв во образованието поделен. Разлики меѓу Положани, Герамитчиоски и Поповски. Државниот секретар, кадар на ЛДП, најави оставка. Го обвинува министерот за проалбанска политика и насочување на фондовите и средствата кон својата етничка заедница. Конфликтот ескалира и со денешните одвоени прес-конференции на двајцата владини претставници од истото министерство. „Концепциските разидувања се во делот на науката, значи околу организацијата на научно-истражувачката дејност, околу координацијата на странската помош и околу систематизацијата, односно организационата поставеност на Министерство за образование и наука“, изјави Зоран Поповски, државен секретар во Министерство за образование и наука. Иако работат во истото министерство, Поповски вели дека со Положани не се сретнале веќе неколку недели, за да разговара за разликите во нивните ставови. Министерот пак, вели дека нема никаков проблем со Поповски, а сите незадоволства на вработените ги решава на колегиум. „Јас немам проблем со државниот секретар“, рече Азис Положани, министер за образование. Повеќе вработени во Министерството за образование не се задоволни, како што велат од самоволното работење на Положани. Сите значајни одлуки ги носел сам, без да ги консултира стручните лица, а голем дел од парите се двоеле за Тетовскиот Универзитет или за реконструкција на исклучиво албанските училишта, велат тие.
трендафил Папата побара воведување на веронауката што ја укина Уставниот суд во 2003 година, а министерот Положани не направи ништо за нејзино повторно враќање на начин кој им одговара на партиите од власта. Ватикан тоа го побара и од македонскиот амбасадор [url="http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=46710"](види повеќе)[/url] и од македонскиот премиер [url="http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=46788"](види повеќе)[/url]. Додека единственото основно училиште во Берово во кое учат окулу 800 ученици може да се урне и на најслаб земјотрес [url="http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=46732"](види повеќе)[/url] и во кое персоналот сам ги врши поправките, Положани вчера отвори ново училиште во некое село на границата со Косово во кое учат 10 (десет) ученици. По реновирањето на сите училишта во кои учат неговите соплеменици.
Jakov Да повежбаме малку образовна политика во Макеоднија, по ДУИ- стичко иредентистички модел. Кој е Азис Положани. Хирургот од Струга е еден од најдолго опстојувачките политичари во Македонија. Слободно можеме да го прогласиме за сива еминенција на албанскиот блок во РМ. Фазли Велиу и компанија се ситна боранија за него. Еден е од оснивачите на ПДП во раните деведести години. Неверувам дека ќе го дели некој мислењето со мене но ПДП е најекстремната во идеолошки поглед албанска партија која постоела во било кој период во Макеоднија. Но за тоа друг пат. Овој стружанец е еден од креаторире на политиката на ПДП од периодот паравојска прв дел(кога Глигоров ги аболицираше казнетите). Положани е идеолошката мајка на референдумот за Илирида или барем приказната дека тој се случил во РМ. Тој спаѓа во групата на елитни албански интелектуалци во РМ. Неговиот идеолошки- филозофски и политички став оди одприлика во оваа насока. ВО поглед на макеоднско албанските односи. Неговата филозофија е дека постојат т.н стари и малди нации. ВО млади ги подразбира оние кои немаат историски корени и подлога и кои се креирани за одржување или исполнување на одредени политички и стратешки цели на групи или поединци. Макеоднската нација за Положани е измислена творба, за коминтерновски потреби и како таква е класичен пример на млада нација. Наспроти тоа албанската нација е занего со милениумско потекло од прастарите Илири на балканот и единствената автохтона во овој дел на контитентот. Политика. Положани во три наврати е пратеник на ПДП во Собранието на Макеоднија и постојано е биран за преставник на РМ во Советот на Европа, без разлика која албанска партија е на власт. Советот на Европа е институцијата која 12 години до војната на Косово ја држеше Макеоднија под постојан надзор и контрола, праќајќи доста горчливи извештаи за севкупните состојби во земјата. Овие извештаи во голема мера го креираат мислењето на европската јавност, дипломатија, економски и бизнис, лоби групи и слично. Сите овие извештаи во 98% беа негативни за Македонија, особено во поглед на непочитување на стандардите на човекови права. Секој обид однатре Совето на Европа да самиот го симне мониторингот врз РМ, беше уриван од самата РМ.Еден од нејзините претставници секогаш барашепродолжување на истиот. И во ситуација кога двата македонски претставници бараа укинување едниот продолжување тој мониторинг остануваше. Ајде да погодиме кој беше борецот ЗА- мониторингот. Положани е исто така првиот парламентарец во Собранието на РМ, од редовите на ДУИ. Тој премина во ДУИ и се прогласи за нивен парламентарец уште во составот кој владееше 1998-2002. Веднаш после војната. За овие негови заслуги неговиот најнов ментор Ахмети го награди со министерска фотеља. Фотељата е во ресор од втората класа(ова само за заспани Премиери и дудуци кои појма немаат од значењето на зборот образование).
quote:
Министерскиот врв во образованието поделен. Разлики меѓу Положани, Герамитчиоски и Поповски. Државниот секретар, кадар на ЛДП, најави оставка. Го обвинува министерот за проалбанска политика и насочување на фондовите и средствата кон својата етничка заедница. Конфликтот ескалира и со денешните одвоени прес-конференции на двајцата владини претставници од истото министерство.
Идеологијата на Положани во образованито како министер за таа дејност се оди од неколку принципи. - Слепо до идолопоклонство држење и спроведување на Рамковниот договор.Процентуална застапеност на неговата заедница и ниедна друга до 7 евентуално 9та децимала. - Ширење на некакво квазисожителство преку образованието, а всушност внесување НОВ ВИРУС, кој засега има за цел да тлее во системот на образование. За што станува збор. Од доаѓањето на Положани за министер, под изговор и под фирмата образование за сите на мајчин јазик, секоја година во сите училишта(средни) во средините каде има макар и 1 промил албанци се отвораат нови паралеки. На прв поглед изгледа фина идеата, нели. Но...???Нови паралеки на албански јазик, наспроти постојните кои немаат доволно ученици. Нови паралелки..нови професори кои треба да го знаат новиот јазик. Суптилен до бескрај начин како во според него “бастионите“ ќе се вметне рамковниот процент. Средно хемиско училиште, средно машинско, средно фризерско, средно______(кај цртката додадете кое сакате). Како печурки по дожд добиваат нови паралеки. Нови пари нови вработувања, нови искри и нови провокации меќу најподложниот на манипулација дел од општествоот децата на возраст од 14-19 години. - Владееењето на Положани во образованието гоозначува перииодот на конечното убивање и поништување на сите критериуми во македонското образование. ПРед се кај албанскиот дел. Дипломата е добиена во моментото кога сте запишани во школото. Запишувањето на албански деца се случува во уписниот рок кој постои само за нив 01.09-15.10(За оние надвор од РМ, уписните рокови во школо се во јуни месец). Уписот се одвива по принципот сличен на фамилијарно т.е групно гласање. Собирате 34 деца од кондово преку организацијата на ДУИ во тоа емсто им земате документи и ги носите во школото во кое имате новоотворена паралека на албански. Им кажувате дека за три или четири години ќе добијат диплома.ВО меѓувреме се што треба да прават е да одат на школо по желба, да се зафркаваат, да го уништуваат инвентарото и да прават меѓуетничкки провокации. На секој обид за казна од управата, следи инсекција или обвинување од “жртвите“. Знаете по оној американски принцип.АКо тепаат полицајци во САД, црнац зашто крадел или силувал, црнецот ќе ви каже дека е тоа зашто бил црнец... - Примерот со албанската гимназија во Скопје, пред две години.Наредба директно од Министерот Положани. Линеарно да се поправат сите буквално СИТЕ алби оценки во сите години само за да нема кавги и негодување, бидејќи пред тоа биле поправени сите слаби на братчето на Ермира Мехмети.
quote:
„Концепциските разидувања се во делот на науката, значи околу организацијата на научно-истражувачката дејност, околу координацијата на странската помош и околу систематизацијата, односно организационата поставеност на Министерство за образование и наука“, изјави Зоран Поповски, државен секретар во Министерство за образование и наука.
По признавањето на Кина, и затворањето на тајванската авантура. Во знак на новото пријателство, Црвените ни поклониа огромен број компјутери. ДОволни да во секое средно во МК, се отвоорат по една до две лабаратории со компјутери. Истите експресно беа инсталирани низ западна Мак. Од страна на Положани, во 2002г. Во Скопје се поделени и заклучени во подруми, во Источна Макеоднија ги сонуваат....веќе можеби ни тоа не го прават. Деес 2005 од распоредените во зап. Македонија 45% се украдени, а остатокот се повлечени од страна на локалните началници за образование. Не постои образовна иницијатива, проект, акција или било што од која не с бара да има врска со албанците и зап.Македонија. Се што таму влегува мора да понуди подпрограма за албанците. Инаку не поминува. ДОколку сепак помине, министерот присуствува и се интересира САМО И САМО ЗА ОНИЕ ПРОЕКТИ кои имаат допирна точка со албанците во РМ. Од 2002 никогаш не се појавил на ни еден настан поврзан со образование во кој абанската компонента не е застапена. Управа. Освен сиротите Герамитчиоски и Поповски(во друга прилика за овие двајца), 5 од вкупно 10те во кои влегуваат и погоре спомнатите двајца се Албанци. Значи од првите 10 луге во МОН(министерство за образование и наука 6 се албанци= 24% рамковен до јајца). Задачата на овие 5+ Положани е изложена погоре, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, албанизација, и само тоа ......... Плодовите ќе ги береме за неколку години, кога “генерациите на Положани ќе треба да го понесат товарот на новото време“..... Можеби Макеоднија тоне со брзина од три на саат, ама образованието под водство на овој скромен ми..ми....ми....ми...министер тоне со 100 на саат, ама најголемата катастрофа е што тој над него не го гледа. А и како да го види кога ја врти главата на другата страна. Поповски и Герамитчиоски деновиве во пракса покажуваат како се брани Макеоднија и нејзините интереси преку народната“ после свадба тапани“. Седеа прво три години како прасиња изигруваа инструменти во рацете на министерот, а сега идат избори и ајде глумиме принципиелни момци. Се сеќавате како“ватрено“ овој истиов Поповски лани ја бранеше идеата дека треба фискултурно да се дислоцира. А знаете зашто се дислоцира, му се прави место небаре на ДИФ.....во речникот на Положани тоа се чита....“ отоворање простор да делот на мала речисца за фискултура се спојува со оној на Кирил и Методиј наречен ДИФ“ Е ова е идеолог, а не тие плачковците испод него. За битолски универзитет нема да коментирам, ова е само дообјаснување со кое приказната во воведот на темава станува јасна и разбирлива. To be continued...... predlog otposle, posto kasno ja vidov temava....Deki smeni i go naslovot Polozani go unistuva obrazovanieto vo Makeodnija....[:(]
ProMKD
quote:
Не се избра Азис Положани сам за министер. За него гласаа пратеници, мнозинството од нив Македонци
Tocno, Makedonci glasaa za nego, ama im bese naredeno deka mora da ima odreden broj albanski politicari na ministerski pozicii. Izvini do tie sto veruvaat vo toa, ama toa ne se vika gradene na drzava. Ministrite treba da bidat tie sto se sposobni, a ne tie sto se albanci ili Makedonci. Ocigledno, do sega ministerot za transport i vrski Buxhaku (albanec) bese obvinet za korupcija, ovoj denesen minister za obrazovanie (albanec) ocigledno ja deli kompjuterskata oprema kaj albancite. Listata e dolga!
Christian da platime nekoj da go svitka a?
Strelec Christian, te molam vozdrzhi se vo idnina od vakvi postovi!
Christian
quote:
Christian, te molam vozdrzhi se vo idnina od vakvi postovi!
de be malce sala,ne sum seriozen. odma "!" mi stavas[:D]
Strelec Izvichnikot e samo zaradi toa shto vo shkolo ne' uchele deka direkten govor zavrshuva so izvichnik...:) Ne go svakjaj tolku rigorozno!:)
dejan i sega? nikoj nisto ne pravi za ova so polozhani??
Jakov
quote:
Originally posted by dejan
i sega? nikoj nisto ne pravi za ova so polozhani??
kako be Deki nikoj ne pravi nisto. Pa neli gledas deka se pravi. Eve dvajca veke dadoa ostavka. Znaci se pravi se pravi trgnata e rabotata.
dejan sto sakas da kazes?? deka nisto ne se pravi?? o_O
трендафил
quote:
Originally posted by ProMKD
quote:
Не се избра Азис Положани сам за министер. За него гласаа пратеници, мнозинството од нив Македонци
Tocno, Makedonci glasaa za nego, ama im bese naredeno deka mora da ima odreden broj albanski politicari na ministerski pozicii. Izvini do tie sto veruvaat vo toa, ama toa ne se vika gradene na drzava. Ministrite treba da bidat tie sto se sposobni, a ne tie sto se albanci ili Makedonci. Ocigledno, do sega ministerot za transport i vrski Buxhaku (albanec) bese obvinet za korupcija, ovoj denesen minister za obrazovanie (albanec) ocigledno ja deli kompjuterskata oprema kaj albancite. Listata e dolga!
Странците предложија, а победниците на изборите, коалицијата ЗА Македонија заедно, прифатија да има два победника, т.е. дека вториот победник е ДУИ. Веројатно од страв дека повторно, и во нивниот мандат, ВМРО-ДПМНЕ и ДПА ќе посакаат да ја поделат Македонија, па ДУИ ќе мора уште еднаш да почне војна за да не сочува унитарни. За волја на вистината, војната во 2001 не почна затоа што во тогашната власт влезе ДПА што имаше помалку (10) пратеници од ПДП (со 11), туку не нападна протекторатот на ООН, Косово, и вработените во ООН, од Косовскиот заштитен корпус. Дури подоцна се приклучија и Македонците од албанското малцинство, пред се` тие што во 1998-1999 се бореа на Косово за УЧК под команда на САД и НАТО како нивна пешадија. Во ниту еден закон ниту пишува, ниту може да пишува, дека Албанците министри ги бира и се одговорни пред нивната партија и лидер, а не пред парламентарното мнозинство и Премиерот. Затоа и велам дека ова што сега се случува, е или со волја на мнозинството или со уцена. Всушност не се работи само за одобрување на потезите на министерот Положани само од страна на мнозинството пратеници, туку тие само го застапуваат мислењето на народот кој со премолчување го одобрува тоа. Кога уште на почетокот од мандатот на Положани и јас како родител на дете што учи во „Арсениј Јовков“ протестиравме затоа што се демонтираа компјутеризираните кабинети (донирани од странство), за во нив да се преселат учениците што учат на албански од Автокоманда (кои исто така беа опремени), немавме подршка од граѓаните на Скопје. Сами, нормално изгубивме. Тетовскиот универзитет, како државен, не беше предвиден ниту со Рамковната. Повторно излезе дека таа спогодба може да се крши, но на штета на Македонците. Повторно мнозинството премолча. Истото се повторува во секоја ситуација, не само во доменот на образование. Истото е за вработување или отпуштање. На СДСМовци им беше мерак кога се отпуштаа сите вработени од поранешната власт, и Албанци и Македонци, за на нивно место да се вработат Албанци заслужни во војната во која или се бореле или ја финансирале, а тие што се бореа за државата беа исфрлени на улица. Некои дури и прогонувани. Гласот го креваат само оштетените, а другите си гледаат сеир мислејќи дека нешто такво никогаш нема да ги снајде. А кога ќе ги снајде други си ја гледаат својата работа и не им помагаат. Па тие доаѓаат на ред... До кога???
concrete Trendafile mnogu si na teoretiski teren vo slucajov. Rabotite si se kristalno jasni i toa na site, a ne samo na nas nekolkumina koi ovde si muabetime ( + nekolkute koi samo si cituckaat, sto od seir, sto od dolznost :):):)). Jakov napravi veke studija i sto toa trebe poveke na poleto na muabeti???? Christian si prasa nesto mnogu prakticno, Strelec mu odgovori, znaci fali samo eden albino sega :):):)!!!! Zabelezal li nekoj nekakov albino naokolu????? "NAROD" uste pomalku "NARODNI PRATENICI" sigurno nema!!!!!PROVERENO!!!!
ProMKD lele betonce, gledam tvojve postovi site zavrsuvaat so nesto "penov...provereno" ili slicno. Abe ti izgleda si se zaljubil vo Riste, ili?
concrete Ne be samo nekako mi se zalepi poimot PROVERENO, demek kako ona OK na kontrolnite listi :):):):)Garancija za "kvalitet" :):):) More ostavi toa, Jakov spomna nekakvi prdlozi , pa nadevajki se na negovata racionalnost, jas vo edna kasicka pocnav sekoj den da butam po edno evro :):):)!!!!
трендафил Во кабинетот по музика во прилепската гимназија не се држат часови, професорот Блаже Јордановски е во притвор осомничен за силување, обљуба и прикажување порнографија на повеќе свои ученички токму во оваа просторија во ќошот на најгорниот спрат. [url="http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=46623"]повеќе на А1[/url] За овој прв педофилски настан во Македонија не чувствуваат одговорност ниту директорот и педагогот на училиштето. Иако подолго време имало поплаки од ученичките. Било информирано и министерството, кое не превзело ништо барајќи цврсти докази. Се разбира дека никој нема да одговара за ова сем сторителот. Посебно не верувам дека министерот Положани чувствува одговорност. П.С.: Стрелец ме праша на некоја друга тема што направил добро СДСМ. Еве уште една работа. Министерот за транспорт и врски Антони Пешев си поднесе оставка кога во негов мандат се урнаа два авиона.
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Министерот за транспорт и врски Антони Пешев си поднесе оставка кога во негов мандат се урнаа два авиона.
A shto mislish za zemjodelieto vo Makedonija?
intel
quote:
Originally posted by трендафил
П.С.: Стрелец ме праша на некоја друга тема што направил добро СДСМ. Еве уште една работа. Министерот за транспорт и врски Антони Пешев си поднесе оставка кога во негов мандат се урнаа два авиона.
И си отвори фирмичка, и си славеше неодамна 10 години, и си работиш кај него затоа што е еден од комњарите кои поднеле оставака а ти тоа особено го цениш. Ај бе Трендафил оди бегај.
dejan bre sto ste obsednati so koja politicka partija vo makedonija e naj dobra, dema dobra politicka partija vo makedonija. inace, ostave te go trendafil da kazuva sto saka
Strelec
quote:
Originally posted by dejan
...inace, ostave te go trendafil da kazuva sto saka
...inace ke go ostavime da kazuva sto saka, ama ne i za padnati avioni na topik za obrazovanie!
concrete
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by трендафил
П.С.: Стрелец ме праша на некоја друга тема што направил добро СДСМ. Еве уште една работа. Министерот за транспорт и врски Антони Пешев си поднесе оставка кога во негов мандат се урнаа два авиона.
И си отвори фирмичка, и си славеше неодамна 10 години, и си работиш кај него затоа што е еден од комњарите кои поднеле оставака а ти тоа особено го цениш. Ај бе Трендафил оди бегај.
Farma ????? Antoni Pesev ????
Strelec Firma concrete... firma... ne farma!:)))
dejan nesto interesno...http://www.vecer.com.mk/tekst.asp?tid=10645 za toa polozhani ne go saka bitolskiot fakultet, deka tamu ima uspeh vo nesto, a on toa ne go saka vo makedonski fakultet.
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov
Да повежбаме малку образовна политика во Макеоднија, по ДУИ- стичко иредентистички модел. Кој е Азис Положани....
NE go prochitav celiot post no vidov deka od pochetok davash pogreshni informaciji. Ko prvo go pomesha AZIZ Polozhani so MERSIN Polozhani. Mersin e eden od osnovachite na PDP( chovekot denes nikoj ne go ferma ne samo vo Struga tuku nikade) a Aziz stana pratenik na PDP vo 1998(prvpat se kandidira togash za pratenik) i sega mu e vtor mandat(ne 3) ko pratenik na DUI.Chovekot koga se proslavi kako hirurg(ushte pred da postane pratenik imashe privatna ordinacija) PDP ko kandidiraa za pratenik 1998. I ne e nikakva vazhna lichnost tuku itro go iskoristi momentot koga od PDP se zachleni vo DUI.
Strelec Ovojpat se soglasuvam (vo celost) so Viennaboy...
OooOo prv pat? :)
Strelec Па последното согласување меѓу нас двајца беше многу одамна кога се договаравме заедно татлии да јадеме!:) Оттогаш наваму многу ме нервира... Оди по паметот на АааАа!:)
Jakov
quote:
Ko prvo go pomesha AZIZ Polozhani so MERSIN Polozhani.
Азиз можам да го помешам со оној Азиз од Бугарија со друг неможам. Значи небери гајле околу тоа дали јас сум се збунил или не, ретко се бунам уште поретко промашувам. Не ми го објаснувај Мерсим и не ми прави разлики меѓу него и Азиз. Добро ја знам политичката сцена во РМ одамна, не од вчера. Да те цитирам тебе од еден друг топик, “Одамна не си во Макеоднија, па нешто си помешал, околу информациите“.
quote:
Mersin e eden od osnovachite na PDP( chovekot denes nikoj ne go ferma ne samo vo Struga tuku nikade)
Мерсин е еден од основачите, ама она што тебе те буни е тоа што не си прочитал како што треба. Јас го кажав ова во мојот пост. “““Положани(Азиз з.м) е идеолошката мајка на референдумот за Илирида или барем приказната дека тој се случил во РМ.“““ Значи не е тој творецот=таткото ама е мајката. Прави разлика.
quote:
a Aziz stana pratenik na PDP vo 1998(prvpat se kandidira togash za pratenik) i sega mu e vtor mandat(ne 3) ko pratenik na DUI.
Азиз е денес министер, стварно некој не е долго во РМ. Епа види сега кој дава лажни информации.....Ако станал во 1998 прв пат пратеник и има само два мандати кај му е вториот.....Кога во 2002 не стана пратеник него стана министер. Ако баба лаже, трап нелаже. Значи чичко Азиз, стана пратеник во 1994-1998прв пат и 1998-2002год.втор пат(продаденооо) Само читање треба и ништо другооо. Друга работа, не стана пратеник од ДУИ, стана од ПДП, а после тоа во вториот мандат на крај после војната премина во ДУИ, како нивен прв пратеник. Потрча по новата циц*а во албанскиот блок. Знаеш како викаат кротко “јагне“ од две мајки цица.
quote:
Chovekot koga se proslavi kako hirurg(ushte pred da postane pratenik imashe privatna ordinacija) PDP ko kandidiraa za pratenik 1998. I ne e nikakva vazhna lichnost tuku itro go iskoristi momentot koga od PDP se zachleni vo DUI.
Јас во мојот пост не му спорам на Положани, што е хирург, баш убаво за него што е хирург. Муабетиме за него како политикант...пардон политичар. И пак повторувам, не стана пратеник 1998година. За моментот со ДУИ види погоре. Заклучок: Еден дел од граѓаните во РМ и оние од РМ кои се надвор, до перфекција имаат усовршено неколку техники на однесување. Едната е „бутање глава во песок“, втората е “вртење на погледот на другата страна“, третата е техниката “држите лопова“ (лоповот вика така се со цел да скрие дека е вие лоповот всушност). Понатаму ги имате и техниките “кокошкино слепило“ не гледаат ништо, особено не го гледаат она што треба да го видат. “Кротко јагне“ кое нема појма од ништо и слични финти.... Јас постирав кометнар, во кој има еден куп ставови, тези и факти и во кој смислено се вметнати одредени до-пола точни информации, како начин за проверка дали некој чита или не и дали тој што чита следи и се разбира во темите или не. Лизгањето на тенкиот мраз во случајов беше експресно. Убаво налета и ни ги демонстрираше сите техники погоре споментаи. Од се што е кажано се фати за она што е најнебитно со цел да се дефокусира муабетот од вистинските работи. Најмалку е битно колку пати некој бил пратеник, ама тебе ти е тоа греда во око. Помалку се битни они суштински работи кои се случуваат на теренот. Понебитни се од проста причина, што тие го уриваат убавото лице на“нас“ Албанците и “нашиот“ лојален однос кон нашата држава РМ. Освен тоа немаме што да одговориме околу оние работи кои се вистина и кои се погубни за сите во РМ. А дека е вистина и дека е наместо се кажано во претходниот пост кој ѓомити го оспоруваш држејќи се за крунскиот доказ...АЗИЗ vs. Мерсин...зборува токму оваа реченица.
quote:
NE go prochitav celiot post no vidov deka od pochetok davash pogreshni informaciji.
НЕ ГО ПРОЧИТАВ.......епа прочитај го те молам, можеби ќе разбереш некои работи, ако не некои ќе разбереш една сигурно. Верувај ми дека ако успееш да го прочиташ целиот текст ѓе ти стане јасно зашто
quote:
NE go prochitav celiot post
За оние кои се согласија по прв, втор, трет или петти пат со нашиот пријател од Виена, еве неколку најнови факти за кои не треба архива доволно е да читаме весници. Деновиве во Норвешка се одржува една конференција посветена на развојот на Високото образование во Европа, т.н Bologna process. На конференцијата во Берген од РМ учестуваат министерото Положани, ректорот Алајдин Абази, ректорот Беадини, советникот на министерот(етнички албанац од тетова) и заменик мин. За образование на РМ....гдин Герамитчиевски, кој упадна во последен миг за да не е во РМ, да не го тормозат дали ќе му се спротивстави на својот министер или само глуми наивност. Весела албанска математика....5 члена делегација, 4 албанци 1 Макеоднец. 4*100= 400, 400/5=80. 80% од делегацијата се албанци. Раковна застапеност. Инаку таму се залагаат за Макеоднија, немојте да го заборавате тој факт во целост.
Strelec Што е оваа работа бе Viennaboy...??? Ништо не ти верувам отсега!:)
concrete Jakov , a ti onaka naivno uste si mislis deka zivees vo Makedonija?????? A be pred edno 20 dena bev parkiran skoro cel saat,kaj ona noviot objekt na MVR , cekav dokumenti..dokumenti..toa ti e edna od nasite bolki, a be samo albanski se slusa !!!!! Ah da ne zaboravam na Strelec..........napraviv nekolku fotografii od toa oglasnite tabli i celiot ambient na "velicenstveniot objekt" , stom gi simnam ke gi pratam da se ubedi vo nesto za sto se raspravavme nekade vo Mart..... Vo Germanskata ambasada te precekuvaat na albanski. Vo "suverena" Makedonija. Mora be prvo da ti progovori na Makedonski, a posle neka prodolzi spored potrebata, toa e ZAKON. Edno cupe vo nekakva tretorazredna Italijanska nevladina mutljavina koga na telefon mi odgovori na Italijanski , ja prasav kade se naoga, vo Makedonija ili vo Italija??? Ako posle nejziniot pozdrav na Makedonski i zinav prego slobodno neka prodolzi na italijanski, ama na molam povrzete me...se znae sto odi!!!! Suverene drzava , aj begaj be!!!!!
трендафил Во Собранието малцинството има право на вето, а мнозинството не. Ако повеќе од половина од пратениците Македонци се против, но помалиот број Македонци со гласовите на малцинствата е во мнозинство, гласањето поминало. Ако е обратно, не. Не знам колку пратеници од малцинството има, за пример ќе земам дека се 33. Ако 17 (повеќе од половина се против, а сите други (103) се за, законот не поминува. Но затоа законот може да помине со тие 33 + 28 гласа на Македонци и ако другите 75 Македонци се против. Ова доволно зборува кој владее со Македонија. И зошто ниту пратениците не иницираат интерпелација, ниту Премиерот не го менува Положани. Веројатно и тој како Буџаку му одговара само на Али Ахмети.
Jakov
quote:
Originally posted by трендафил
Во Собранието малцинството има право на вето, а мнозинството не. Ако повеќе од половина од пратениците Македонци се против, но помалиот број Македонци со гласовите на малцинствата е во мнозинство, гласањето поминало. Ако е обратно, не. Не знам колку пратеници од малцинството има, за пример ќе земам дека се 33. Ако 17 (повеќе од половина се против, а сите други (103) се за, законот не поминува. Но затоа законот може да помине со тие 33 + 28 гласа на Македонци и ако другите 75 Македонци се против. Ова доволно зборува кој владее со Македонија. И зошто ниту пратениците не иницираат интерпелација, ниту Премиерот не го менува Положани. Веројатно и тој како Буџаку му одговара само на Али Ахмети.
Da ne ne si razbral nesto. Zakon vo Sobranie pominuva ako 50% od kvorumot e ZA. Zakonite po Badinterovo pravilo se glasaat so 50% ZA od Makeodnskite pratenici i so 50% za od pratenicite na malcinstvata. Ovde ima uste eden uslov, malcinstvotot treba da ima minimum 5 pratenici. Znaci Ako nekoj pat vo Sobranie imame 80 Makedonci, 30 Albanci i 7 Cigai, ke treba da glasaat za 41+16+4 za da se primeni Badinterovo. Inaku ne e mozno da se donese zakn vo koj bi glasale ZA 30 Makeodnci i 17 albanci...greska si.
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov Положани во три наврати е пратеник на ПДП во Собранието на Макеоднија
Eve gi pratnicite na PDP od 1991: 1991-1994 http://www.sobranie.mk/mk/default.asp?vidi=partiski_sostav&Kratenka=%CF%C4%CF&MandatID=1 Ајдарага Газменд Алиу Ештреф Емини Зуди Зибери Насер Муртезани Авди Мустафа Наиф Положани Мерсим Превала Шабан Рамадани Исмет Селмани Аслан Селмани Неим Сулејмани Оломан Таири Џелил Фазлиу Агим Харуни Сејфедин Џафери Неџадин Шакири Хисни 1994-1998 http://www.sobranie.mk/mk/default.asp?vidi=partiski_sostav&Kratenka=%CF%C4%CF&MandatID=2 Алити Абдурахман Ајдерага Газменд Билали Мерсел Вејсели Абдулади Маљичи Назми Мурати Џеладин Пруси Абдурауф Рамадани Исмет Сулејмани Ризван Тахири Мевљан Харуни Сејфедин 1998-2002 http://www.sobranie.mk/mk/default.asp?vidi=partiski_sostav&Kratenka=%CF%C4%CF&MandatID=3 Алиу Абдула Алити Абдурахман Билали Мерсел Вејсели Абдулади Зибери Насер Положани Азис Рамадани Исмет Сулејмани Ризван Сулејмани Оломан Селмани Аслан Харуни Сејфедин 2002 http://www.sobranie.mk/mk/default.asp?vidi=partiski_sostav&Kratenka=%CF%C4%CF&MandatID=5 АБДУЛАДИ ВЕЈСЕЛИ ИСМЕТ РАМАДАНИ Koi se tie 3 navrati???? Mozhda ne znam pa ke ti se izvinam
OooOo ViennaBoy shto si pastiral nekrolog be???
ViennaBoy
quote:
Originally posted by OooOo
ViennaBoy shto si pastiral nekrolog be???
OooOo izvini sho go natovariv database-ot, no sho da pram, Jakov tera inaet [;)]
Strelec Jakov... Ти човече не е да ти верува човек! Да не беше некрологов од ViennaBoy, ќе мислев дека ја зборуваш вистината!!! btw, ViennaBoy... Не е овој Јаков доктор по политика, ама сепак не мора да се обраќаме еден на друг со ’не треси глупости’ и слично... Се надевам дека добронамерно ќе ме сватиш! И уште една работа... Ти ги гледам списоциве на пратеници... Зошто нема 20% рамковни Македонци? Вака ли ќе градиме соживот???
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov Не ми го објаснувај Мерсим и не ми прави разлики меѓу него и Азиз. Добро ја знам политичката сцена во РМ одамна,
Pa ti mene ke mi go objasnish Mersin sho zhivee nekolku ulici podaleku od mene? Toa ti se nekoi copy paste sho si gi zel od nekade.
quote:
“““Положани(Азиз з.м) е идеолошката мајка на референдумот за Илирида или барем приказната дека тој се случил во РМ.“““ Значи не е тој творецот=таткото ама е мајката. Прави разлика.
Aziz bil majkata na Ilirida! Odi vo Struga kazhi im go toa na lugjeto ke mislat deka skriena kamera e toa.
quote:
Азиз е денес министер, стварно некој не е долго во РМ. Епа види сега кој дава лажни информации.....Ако станал во 1998 прв пат пратеник и има само два мандати кај му е вториот.....Ако баба лаже, трап нелаже. Значи чичко Азиз, стана пратеник во 1994-1998прв пат и 1998-2002год.втор пат(продаденооо) Само читање треба и ништо другооо.
Imash be web stranica na Sobranie eve 1994-1998 pratenici na PDP: http://www.sobranie.mk/mk/default.asp?vidi=partiski_sostav&Kratenka=%CF%C4%CF&MandatID=2 Алити Абдурахман Ајдерага Газменд Билали Мерсел Вејсели Абдулади Маљичи Назми Мурати Џеладин Пруси Абдурауф Рамадани Исмет Сулејмани Ризван Тахири Мевљан Харуни Сејфедин Kade ti e AZIZ???? tebe ti treba chitanje.
quote:
Кога во 2002 не стана пратеник него стана министер.
Abe imash link na Sobranie. Toj beshe kandidat ne DUI na izborite.Se izbra za pratenik na DUI. A koga se sostavi vladata stana Minister. Eve go koga se izbra za pratenik na dui vo 2002 http://www.sobranie.mk/mk/default.asp?vidi=izbrez2002 I sea?
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Strelec
Што е оваа работа бе Viennaboy...??? Ништо не ти верувам отсега!:)
Strelec vidi linkot na Sobranieto, mene ne mora da mi veruvash, veruvaj im na faktite.
Jakov
quote:
Abe imash link na Sobranie ne tresi gluposti. Toj beshe kandidat ne DUI na izborite.Se izbra za pratenik na DUI. A koga se sostavi vladata stana Minister. Eve go koga se izbra za pratenik na dui vo 2002
Види вака неколку работи да ти кажам. Како прво, ти можеш да тресеш глупости со тие твоите команданти во некоја чајаџилница во Велешта. Мене или обраќај ми се како што треба или бркај работа, како што веќе те советуваа. Тоа што си гулп и незнаеш да читаш не е мој проблем тоа е твој проблем. Освен тоа Положани НЕ СЕ ИЗБРА, го избраа за пратеник. Незнаеш ни да напишеш. Си учел школо, бе???? Или само до трето?
quote:
Abe ne zboruvaj bezveze, Aziz bil osnovachot na Ilirida. Odi vo Struga kazhi im go toa na lugjeto ke mislat deka skriena kamera e toa.
Лепи, Азиз Положани беше потпрестседател на ПДП. Беше пратеник на ПДП. Читај малку што то напишав и пробај со помош на клетките од сивата маса(....ма не таа маса што ти е во кујна) да разбереш што кажав и зашто го кажав. Немој да ми продаваш басми. ОК. Скриена камера во Струга може да мислат дека има, ако претрчаш преку улица со ѕиврите во чорапи.
quote:
Pa ti mene ke mi go objasnish Mersin sho zhivee nekolku ulici podaleku od mene? I nisho ne znaesh za politichkata scena toa ti se nekoi copy paste sho si gi zel od nekade.
Ова за Мерсин, мое сочуство и жалење пошто гледам се жалиш наоколу кој ти е комшија. На крај пријатно ме изненади... и ти си знаел нешто. Види мајката знаеш што е copy-paste. Ама за жал Лепи, јас не се користам со таа техника. Јас ти напишав цел куп работи и не се фаќај како пијан за плот, за тоа кога кој бил чии комшија. Објасни ги другите работи за твојот миленик Азиз, а не да ми кажууваш кој што тресел. Или немаш онакви за тоа да го објасниш знаеш де они што личат на ОО. ПС Ако има некој во близина што може да ти чита, кажи да ти пратам уште нешто copy-paste,за другар ти Азиз да видиш како размислува, ако не продолжи да јодлаш. ОК. edit replay Sega vo 22.20 vidov deka Strelec dali nasoki kako da se obraka na Aziz drugarmu, taka da site licni obrakanja odmoja strana gi povlekuvam.
Strelec
quote:
Originally posted by Jakov
...site licni obrakanja od moja strana gi povlekuvam.
Odlichno... I neka nema povekje niski udari, please!
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov Sega vo 22.20 vidov deka Strelec dali nasoki kako da se obraka na Aziz drugarmu, taka da site licni obrakanja odmoja strana gi povlekuvam.
A shto toa si povlekol?? Povlekuvanje e toa sho ja go editirav, ti neznaesh ni sho e povlekuvanje.[:D] Prochitaj se ushe ednash. Aziz drugarmu?! Le majkata, ja bar nikogash ne bev za Aziza sho ti go napravi tolku "golem"(ko da ti dal pari da naprajsh propaganda za nego). Se neznam koj e negov drugar jas ili ti.
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov Види вака неколку работи да ти кажам.
Ajde de kazhi 1994 za pratenikot AZIZ P.!? Ja toa chekam celo vreme, ili 5000 pratenici imavme togash pa teshko ke go najdesh Aziza, majkata na Ilirida hahahaha. I sho e so 2002, go prochita linkot na Sobranieto ili ne im veruvash nim, sigurno nekoj go ima hackirano linkot. A za mojot makedonski ne beri gajle, nemash sho da kazhesh za tvoite dezinformaciji(Copy/Paste sho verojatno ni samiot ne si gi chital) i aj sea demek ke me provocirash so toa [;)]
quote:
Беше пратеник на ПДП.
[:D] i koj reche deka ne beshe pratenik?? Duri i ti "boldirav" nesho ama si ispushtil nema problem.
quote:
Објасни ги другите работи за твојот миленик Азиз,
Koi drugi raboti, za toa kolku pacienti operiral?!
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Strelec
Jakov... Ти човече не е да ти верува човек! Да не беше некрологов од ViennaBoy, ќе мислев дека ја зборуваш вистината!!! btw, ViennaBoy... Не е овој Јаков доктор по политика, ама сепак не мора да се обраќаме еден на друг со ’не треси глупости’ и слично... Се надевам дека добронамерно ќе ме сватиш!
Dobro toa so doktor na politika go povlekov se gleda od negovite postovi deka ne ja poznava politikata, sea saka da bide profesor po Makedonski Jazik.
quote:
И уште една работа... Ти ги гледам списоциве на пратеници... Зошто нема 20% рамковни Македонци? Вака ли ќе градиме соживот???
Pa nema ni vo SDSM ni vo DPMNE 20% ramkovni albanci. Taka reshile partiive izgleda.[:)] Shegata nastrana, problemot e sho vo Makedonija ima partiji po etnichka osnova. Takvo nesho ne i e potrebno na Makedonija, zatoa i doagja do taa podelba albanski partii, makedonski partii(celo vreme gledame chitame vo TV i novini). Da se nadevame deka vo idnina nekoi albanski i makedonski partii ke se pritopat edna kon druga i togash ke ima napreduvanje vo Makedonija. p.s. slobodno mozhe da me kritikuvate za greshkite vo pishuvanje
Jakov Ајде вака...... Јас за разлика од тебе, знам да почитувам и да слушам, така да ќе го прифатам апелот на Стрелец и веќе нема да се занимавам со тебе и твојата неспособност за дa разбираш работите. Мене ми е жал што форумиве не се водат по принципите на Рамковниот договорор и немаат преведувачи за вас малцинствата. Вo тој случај можеби ќе ме разбереше полесно со превод, де нели. Мојот обид да ја активирам твојата сива маса не успеа...(се зборува дека е тоа поради недостаток, а не поради моето слабо залагање). Како и да е. За воља на вистината- под еден, под два за да видиш дека не ми е ни срам ни понижување ни ништо, јас еве јавно признавам дека направив превид и дека Положани не бил пратеник во периодод 1990-1998 big deal. ЈаВНО МУ СЕ ИЗВНИНУВАМ НА Положани, на Стрелец и на сите оние кои го читаа мојот пост и можеби се почувствуваа лажно информирани. Е сега идеме понатаму. Кај мене у маало децата вака викаат“Кој не каже ПЕДЕР е“. Епа јас си кажав, сега кој не каже педер е. Те молам кажи ми и одговори ми или во најмала рака коментирај ги следниве работи поврзани со твојот миленик Положани А. 1. Албанизацијата на министерството со доведување на 80% албанци на раководните места. 2. Дивото и незаконско зпаишување албанци во средно школо вон рок, во сите средни школи каде тој мисли дека треба да се провоцира и да се предизвикува нетрпеливост со Макеоднските деца. 3. Незаконските отселувања и преместувања на класови и школи со цел да се отвори простор за дивите факултети од Речица. 4. Рамковнот запослување на албанци каде треба и не треба во образвониот систем во РМ. 5. Драматично намалениот квалитет на образованието во РМ на сите нивоа, кое последниве 4 години е паднато на најниски гранки од ослободувањето на замјава. 6. Незаинтересираноста на министорот за ниту еден проект врзан со образованието во РМ доколку тој не се однесува на Албанците и доколку не се дадат средства за албанските сколи во зап. Македонија. 7. Држењето на компјутерската опрема во подурмите и исчезнувањето на истата од школите низ албанските села во РМ. За се ова и многу повеќе имаш во мојот пост, ако навистина не го разбираш кажи не е срамота. Ќе најдам чоек кој ќе го преведе па после ако не одговоори ми, битно одговори ми зашто ти кажав кој не каже ПЕ*ЕР. И на крај уште еда работа. Стрелец не бадијала замоли да не ми се обраќаш лично особено кога не знаеш некои работи. Немој да ми дробиш кој мене ми дал пари да го рекламирам и застапувам. Јас ако сакаш да знаеш останав без работа заради примената на 24% вработувања во образованието од страна на истиот тој Положани и немој да ме влечеш за јазик. Моето место денес го држи шиптар зашто положани и тие терористите околу него така решија, затоа затни си ја “баклавата“ те молам. Ако сакаш да муабетиме за политика може ако не бркај, работа таму по Виеnа и мафни ми се. ОК Ај биди љубезен. Jakov, over and out.
concrete Pa Jakov, toa e i celta...sistematsko, legalizirano unistuvanje. A sto velite , hirurg bil gospodinot????? A be sto e ova nasekade nekoi doktori i hirurzi rasturaat kaj ke stignat....vo politika....:):):)!!!!
Jakov
quote:
Originally posted by concrete
Pa Jakov, toa e i celta...sistematsko, legalizirano unistuvanje. A sto velite , hirurg bil gospodinot????? A be sto e ova nasekade nekoi doktori i hirurzi rasturaat kaj ke stignat....vo politika....:):):)!!!!
Zosto be go zboruvas, taka...vidi go ti nego. Sto imas ti protiv sto e hirurg, baska mu e ljubimec na viena....nemoj da si mislel nesto loso za ministerot....[:(][:(][:(]
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Jakov .... битно одговори ми зашто ти кажав кој не каже ПЕ*ЕР.
[:D] ova go zemam kako emotiven post od tvoja strana, daj be ova so PE*ER decata mali go upotrebuvaat, spored avatarot mnogu povozrasen izledash.
quote:
И на крај уште еда работа. Стрелец не бадијала замоли да не ми се обраќаш лично особено кога не знаеш некои работи.
Pak shirish dezinformacii. Strelec reche da ne se navreduvame eden so drug a ne "da ne ti se obratam lichno ...."
quote:
Јас ако сакаш да знаеш останав без работа заради примената на 24% вработувања во образованието од страна на истиот тој Положани и немој да ме влечеш за јазик. Моето место денес го држи шиптар
Tie 24% vrabotuvanja se proizvod od Ramkovniot sho go izglasaa i Makedoncite vo parlamentot, jas tuka ne mozham da ti pomognam. Da imashe porano 20% albanci vo obrazovanie sega ke se primea samo 4% i ti ke si drzheshe rabotnoto mesto. I jas sum so mislenjeto deka ova ne e fer sprema Makedoncite ,nekoj da zavrshil fakultet i da sedi doma, toa golem GREV za volja na vistinata.
quote:
затоа затни си ја “баклавата“ те молам. Ако сакаш да муабетиме за политика може ако не бркај, работа таму по Виеnа и мафни ми се. ОК
sho sakashe avtorov so ova da kazhe?[:)] A za prashanjata sho si gi postavil. A be Gospodine Jakov ne si me chital, ja napishav pogore nikogash ne sum bil za Polozhani i nema da bidam(dobar e samo za hirurg) no nema vrska za politika toj pravi sho mu kazhuvaat drugite,pionche e malo, za to i ti replicirav vo prviot post. I izvini ako sum te navredil tolku mnogu, ova e forum nemoj da gi svachash replikite od drugite tolku seriozno, ne mora site da imame isto mislenje. p.s. iskreno mi e zhal sho si nevraboten
ViennaBoy
quote:
Originally posted by concrete A be sto e ova nasekade nekoi doktori i hirurzi rasturaat kaj ke stignat....vo politika....:):):)!!!!
Pa zatoa ne napreduva Makedonija. Ja nemam protiv doktor da se zanimava so politika, no da dobie visoka funkcija sho nema vrska so negovata struka e glupost
concrete
quote:
Originally posted by ViennaBoy
quote:
Originally posted by concrete A be sto e ova nasekade nekoi doktori i hirurzi rasturaat kaj ke stignat....vo politika....:):):)!!!!
Pa zatoa ne napreduva Makedonija. Ja nemam protiv doktor da se zanimava so politika, no da dobie visoka funkcija sho nema vrska so negovata struka e glupost
Ne se krivi tie, kriv e onoj zabeganiot Mikelandjelo http://www.znanje.org/i/i20/00iv03/00iv0324/stv%20cov%20vel.jpg im nabuta vo glavata deka se od Boga dadeni duri i za politika. Znaes kako e , koga odlucuvas za zivotot i smrtta , politikata ti doaga kako proletno vetre,kao otmeno igranje golf :):):!!!