Започна судскиот процес против....
Започна судскиот процес против....
dejan ...Чакала, Џејми Шеј и Бељуљи Судскиот процес против Јакупи Авдиљ–Чакала, Хисни Џемаили-Џејми Шеј и Агим Бељуљи, обвинети за тероризам и загрозување на уставниот поредок и безбедноста на граѓаните на Македонија, започна денеска во Основниот суд во Куманово. Обвинетите, заедно со уште 9 лица, се товарат дека на 17 март 2003 година подметнале бомба на меѓународната железничка пруга Табановце-Скопје, додека на 5 јуни истата година, поставиле 3 килограми експлозив на кумановскиот плоштад, при што биле повредени 3 лица. За овие дела на 14 години веќе е осуден 23-годишниот Авни Ајети од Куманово, додека останатите обвинети беа во бегство. konecno.
Strelec http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=9008