Goblinot Del Ponte
Goblinot Del Ponte
marko_polog


Понте: Нема „материјал“ за другите четири случаи за Македонија
Макфакс
21.05.2005
Хашкиот обвинител ги извести судиите на Трибиналот дека во четирите предмети што и ги враќа на Македонија не нашла „толкаво ниво на одговорност што предвидува можност да се покрене обвинение за воени злосторства“.

Главниот обвинител на трибуналот, Карла дел Понте, како што јавува Макфакс, им објаснува на судиите дека од петте истраги што обвинителство ги водело за злостсорствата сторени во Македонија во 2001 година, четири им се „вратени“ на македонските судови.

„На судовите во Македонија вратени им се четири предмети, заедно со доказниот материјал што за тие злостосртва ги собрале хашките обвинители“, вели обвинителот Дел Понте.

Таа најави дека претставници на нејзината канцеларија со македонските власти „ќе одржат дополните состаноци со цел префрлувањето на четири предметите да биде ефикасно спорведено“.

Дел Понте во март годинава покрена само едно обвинение за воени злосторства во Македонија и тоа за случајот „Љуботен“, иако обвинителството од 2002 до 2004 година одделно водеше истраги и за случаите „Липково“, „Маврово“, „Непроштено“ и за лидерите на ОНА.

Според Дел Понте, „ниту кај еден од наводните сторители во тие четири предмети не е утврдено ниво на одговорност, какво што се предвидува за да може да биде покренато хашко обвинение“.


ProMKD
quote:
работат провив Македонија и Македонците
Toa bilo od sekogas.
dejan axaxaa me nasmee sega:p
marko_polog I actually wasn't trying to be funny, but regardless laughter is always good. Now me pissing on her face and telling her its the best I can do to quench her thirst cause we have no running water here in Kumanovo would be 'funny', Telling her to ignore the 'children' that are carving their initials on her back with a knife while sticking their granfathers pitchfork in her ass would be 'funny', Someone named Alibi Habibi to kidnap and 'play' with her, bury her in the mountains and telling her loved ones that we don't see anything wrong with that, would be 'funny'. Because where we come from, These are not Crimes, Fucking Whore.
ProMKD Da i go ebam mamiceto skapano. Kako moze da vrti glava na siptarski zlostorstva? Picka i materina
concrete Pa koj drug bi mozel da zazmuri i da "raduva" spoboda kako nea????????
angomako od sega neka bide:gabora del ponte..
dejan cekaj, dali ona se fali deka ima maz so prstenot???
concrete
quote:
Originally posted by dejan
cekaj, dali ona se fali deka ima maz so prstenot???
Izgleda i kupile eden ova borcive za covekivi prava :):):) Tie go drzat toj "pazar".....nasle nekoj epten zaguben vo toa camcite za Italija :):):)!!!
Great_Macedonian Quote Dejan: cekaj, dali ona se fali deka ima maz so prstenot??? ------------------------------------------------------------------- Dejan, koj bi e E*** nea??? Pickae materina takvi kako neja treba da se besat, kolaborira so teroristi a se prae lica od pravdata.
dejan lol, nikoj bi ja e* nea:p
Christian ne znaci ako delponti ne gi osudi deka nie nema da gi osudime.
angomako gledate,izgleda se nasol nekoj patriot od uck sto se odvazil i na takov cekor,da i go svirne:) ete,toa ti e patriot. ako treba i so del ponte,za ostvaruvanje na nac. ideali... jadnikot sega sigurno pati od posttraumatski stres..
Great_Macedonian Christian, ocekuvas makedonskiot SUD, koj e kontroliran od vlasta- a tretina od vlasta e UCK, da podnese obvinenie protiv svojte?
ProMKD I da gi osudat kaj nas, ke gi osudat na 2 godini, i posle 2 meseci pritvor "nepoznati" vooruzeni lica ke gi "oslobodat" od sutka i kraj.
Pina
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Quote Dejan: cekaj, dali ona se fali deka ima maz so prstenot??? ------------------------------------------------------------------- Dejan, koj bi e E*** nea??? Pickae materina takvi kako neja treba da se besat, kolaborira so teroristi a se prae lica od pravdata.
Ne kolaborira ona so teroristi. Ona si raboti za Imperijata. I toa vo Hag shto go vikaat sud, tribunal, ili kako sakash rechi go nema nishto so nekakva si pravda ili sl.
Christian
quote:
Christian, ocekuvas makedonskiot SUD, koj e kontroliran od vlasta- a tretina od vlasta e UCK, da podnese obvinenie protiv svojte?
te razbiram ubavo,ama mora da se nadevame.
трендафил Карла дел Понте не одлучува за тоа кого ќе го обвини. Таа е само службеник кој работи за тие што го вработиле. Исто како нашиот обвинител Прчевски, на пример. Од тоа се гледа кон кого е наклонета т.н. меѓународна заедница, „газдата“ на дел Понте. Ова го пишувам за тие кои тврдат дека сега „меѓународната“ не сака, а не не сакаше во времето на Љубчо, затоа што тој неколку пати кажа што ни прават. Разликата е само во тоа што сега не ни ги прават истите работи што ни ги правеа пред 15 септември, затоа што си ги правиме самите. И сами си плаќаме. Нормално е (во ненормална ситуација), ниту еден од УЧК, посебно не раководството на ОНА да одговара за воени злосторства. За нив е изграден мит дека се борци за човекови права кои мораа да земат пушка во раце за да се одбранат од „крвожедните“ Словени (Slavs, како што погрдно не нарекуваат на западот). Секое обвинување на Албанци е рушење на грижливо градениот мит. Споредето ги нашите судови со Хашкиот. Каде има повеќе, пристрасност, корупција и се одовлекува судењето. За Раштански Лозја обвинетите беа многу долго, една година во притвор до донесувањето на првата судска одлука. Се сеќава ли некој колку е во Хаг Милошевиќ, на пример без никаква судска одлука. Или Шешељ, кој патем е обвинет за вербален деликт.
lav
quote:
Originally posted by concrete
Pa koj drug bi mozel da zazmuri i da "raduva" spoboda kako nea????????
Аааааааааааааааааах тој радиаторот бе проклето наместен на скалите во Босна , што не беше поблиску до неа во тој миг...барем тој ќе и наплатеше за сите ситни души што исто како и неа мислат , но не само тоа ....туку и работат провив Македонија и Македонците.
nemo belkim nekoja pustena dusa od zaginatite ke ja kazni do sveta trojca
трендафил Вчера министерката за правда Мери Младеновска ги предаде гаранциите во Хаг за бранење од слобода на Љубе и Јохан. Но една работа е спорна. Против Љубе е сеуште активна потерницата за неговата наводна вмешаност во случајот Раштански Лозја. Така доколу биде ослободен од затворот во Шевенинген, холандската полиција треба веднаш (на излезот) да го уапси и да го предаде на македонските власти, кои треба да го сместат во истражниот затвор во Шутка. Некој во оваа држава очигледно не е во состојба да поврзе две работи.