Britanska Ambasada vo Skopje
Britanska Ambasada vo Skopje
Christian Dali znae nekoj kako da se dobie stipendija od Britanskata Ambasada vo skopje?
melpomena Za kakva stipendija stanuva zbor? Imam drugarka koja raboti vo Stopanska banka, a momentalno e vo London na postdiplomski studii. Se i e plateno od Stopanska Banka...
Christian melpomena sekoja godina britanskata ambasada vo MKD dava stipendija na odreden broj na studenti za studii vo anglija. Bev na webstranata i pisuva i ima so sliki kako davaat stipendija ama ne pisuva kako da se dobie stipendija.
toni_a toa ti se vika zbuniti neprijatelja! si bil li vo ambasadata?otidi tamu i prasaj dali imaat info,eventualno nekoja broshura. sigurno imaat mail,pa moze da im pises i direktno od niv da pobaras informacii. mislam deka toa sakaat da postignat.da ne se stigne vednas i brzo do informacija za da ne kandidiraat mnogu,samoinicijativa i mozebi predtoa da gi vidat lugeto.(procitaat kakov e angliskiot) za tebe? samo anglija li?
Christian jas se interesiram za stipendijata oti finansiski ne sum bas sposoben da odam na postdiplomski studii,planiram da odam vo Brunel vo London. Denovive ke im pratam eden e-mail pa ke vidam so ke kazat. inace vo ambasadata mi se mnogu odbivni,ti se veruva li odam vo skopje da prodolzam viza i me odbivaat,pa morav da se vratam vo anglija i ovde da si ja prodolzam vizata. I posle toa slednata godina pak morav da odam vo skopje da vadam nova viza,pa mi se lutea oti sum otisol vo anglija da ja izvadam vizata. Abe nervozi nevideni samo da ti stvorat.Voa samo vo MKD go moze.
toni_a ne e samo vo MK. anglija u moment e najtesko za viza od cela evropa.luge u brak so britanski drzavjani nemozat viza da zemat! ti ako si imal viza neli treba tamu da ja odolzis? zasto u skopje? samo pri smena na veke nevazecki pasos mislam deka se pravi u ambasada, ili pri prvo izdavanje na vizata.posle toa site tie raboti se vrsat vo "immigration" sluzbata (neznam dali taka se vika,ama mislam me razbra) tamu. si ucel u skopje ili u anglija? nemoze li tamu da podades za stipendija,posto mislam deka moze i direktno. ako si ucel tamu i onaka ke cekaat dokumenti i informacii od anglija,ke treba poveke vreme. proveri dali mozes direktno u anglija da kandidiras. inace od licno iskustvo: koga prais muabet so nekogo od tie sluzbi ili po ambasadite zapisuvaj koj den,kolku saat i so kogo si zborel.po moznost da imas se na pismeno (crno na belo),ako te odbijat za nesto pametno ke izlazes za da ti dadat nekoja hartija.ne se znae... steta sto www.ryanair.com ne letaat od nekade poblisku za london.jas sum letal od germanija za italija,povratna karta 30evra.
Christian Vo anglija sum veke 8 godini, jas inace ovde ke si ja prodolzam vizata.Za skopje ic muabet ne praam. Ke vidam so mozam da doznaam dali od tuka moze da se aplicira za stipendija.
Mara Кристијан....а бе како ти отиде таму? И ЈАС САКАМ СТИПЕНДИЈА![;)]
toni_a da ti dojdeme so mara na gosti,a?[:)] pisi sto si napravil me interesira! nemozes li i nekakva rabota da fatis,ili nekakva nevesta [:)]
Mara јас за гости сум ПРВА! Кристијан....а бе дај некој другар-енглез за лажен брак барем! После, јас за вистински брак...ќе се снајдам![:D][:D][:D] Колку пасош, визи-мизи, работа да си најдам! Ме биват....отракана сум....само да дојдам на островон[:(][:(][:(]
Christian za naoganje maz ili zena lesna rabota ne se sekirajte pa duri i za rabota.fintava e da fatam nekoa para gaga dodeka mozam da iskoristam.
quote:
Кристијан....а бе како ти отиде таму?
jas koga zaminav 1997 britanskata ambasada bese super,lugeto epten fini.Mnogu mi pomognaa za da jas se iselam,arno ama so tek na vreme i mestolokacija na ambasada smenija,i kadar smenija,i niz 2 vojni pominavme itn..... zatoa sega se mnogu losi.
quote:
pisi sto si napravil me interesira!
da zavrsam so ispiti za nekolku dena pa ke brkam rabota.