Случајот „Лавче“
Случајот „Лавче“
Shovinist Случајот „Радко“ ги влошува бугарско-македонските односи Судскиот процес против членови на здружението „Радко“ е под политички притисок и не придонесува за развивањето на добрите бугарско-македонски односи, изјавил Александар Јорданов, амбасадор на Бугарија во Македонија за софиската новинска агенција „Фокус“. Tака ли ке одиме во Евпопа, почитувани Македонци ? Кога Бугарите во Македониja ке можат слободбо да се изjaснуват како Бугари ?
Strelec Џабе се мачиш... ’Провален’ си, ти кажав!:)
lav
quote:
Originally posted by bojan81
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Posted by lav
1. Здружението „Радко„ ИМАЛО СУДСКА ДОЗВОЛА ЗА ЈАВНО СОБИРАЊЕ... 2. „новинар„ (инаку пензионер)... 3. група на малолетни деца кои го спречиле нормалниот собир... 4. граѓани кои... се декларираат како што си сакаат - се според Уставот... 5. „Новинарот„... без покана си „влегол„ во салата... 6. најверојатно нешто сторил... 7. НИКОЈ нема право да го растура Собирот...
Лавче... Сите овие делови од твојот пост (што ги набројав), конечно те РАЗОТКРИЈА кој си и што си... Кај мене веќе нема никакви дилеми во врска со тебе!
Novinar ima pravo da posetuva sekakvi manifestacii zosto i toa mu e dolznosta. Sprecuvanjeto vo novinarskata rabota od strana na naciosovinisti bugari koi vo tek na dilirium na edna proslava na negiranje na drzavata vo koja se naodjaati proglasuvanje za nivna sopstvenost pri sto vo istovreme pretepuvaat novinar koj ne e naracan od Bugarija za da strogo selektivno izvestuva i ne ja podrzuvaat takavata sovinistcka manifestacija e nezamislivo. Negiranjeto na sovinizmot vo Germanija e zabranet so zakon za sto istite ludje ili grupi mozat da zavrsat vo Zatvor. Maloletnicite koi ja frlija dimnata bomba ne se kriea i ne bea nedostapni za javnostat tuku Bea osudeni a posle presudata oni ISTAKNAA DEKA POVTORNO BI GO NAPRAVILE ISTOTO. Cudno kako ne ste slusnale. Slucaite treba da se gledaat realno a ne pristrasno, i delumicno. Prasanje e koga ke bide osudena drugata strana, i zosto ne e osudena dosega.
Јас заправо за тоа и пишував и така и го видов настанот , непристрасно но и никако пристрасно и делумично. пс А дека силеџиите треба да бидат соодветно казнети , Јас никаде не пишував ниту го коментирав...оти тоа е сепак работа на судот а не моја , односно судот ќе каже а Јас можам само да коментирам. ппс Истото ете го мислам и за славењето на „победите„ на коалиционите партнери на оваа влада по селата во западна Македонија каде градат МОНУМЕНТИ и Големи Собири , каде се велича делото на БАЛИСТИТЕ и другите непријатели на Македонија и Македонците , каде дури и во Парламентот Македонски еден беден ммалаз-качак неодамна ЈАВНО (пред ТВ аудиториумот) ИМ СЕ ЗАКАНИ НА ОСТАНАТИТЕ ПРАТЕНИЦИ , а спикерот ...само што не му се ...дури и извини , што ете го „навредиле„ дотичниот ...мислам на љунѓете-де. НО , двојниот аршин нели во „проценките„ на оние кои се јавиле овде за да ми ги „објаснат„ на мене некои работи , и „ОВИЕ„ без чија (очебијно е) поддршка оваа влада од во Историјата е за некоја друга прилика...или можеме веднаш да ја разчистиме до крај. За да нема нешто што подоцна ќе треба да го дообјаснуваме ..некому ...кој ете дури и отворил и нов топик за тоа? Но одамна ми е позната нивната тактика : НАПАД ЈЕ НАЈБОЉА ОДБРАНА ...кажано на јазикот на кој им работи „сивата„ материја под капите или можеби и палариите , разбира се ако ги носат.
lav Во овој случај се „споени„ два битни момента , така да може некој си неупатен да се (з)добие со искривена слика за настанот. 1.Здружението „Радко„ ИМАЛО СУДСКА ДОЗВОЛА ЗА ЈАВНО СОБИРАЊЕ , што е сепак цивилизациски чин на Македонската Држава и СУД. 2.На нивниот собир бил присатен и подоцна тепаниот „новинар„ (инаку пензионер) и група на малолетни деца кои го спречиле нормалниот собир на ете „некои„ граѓани кои не мислат како нас Македонците а живеат тука и се декларираат како што си сакаат - се според Уставот на Државата Македонија. „Новинарот„ кој бил подоцна тепан , самоволно и без покана си „влегол„ во салата каде бил собирот на „Радко„ и најверојатно нешто сторил штом поодцна и бил нападнат од учесниците. пс Според мои размислувања ...секој може да си одржува собир одобрен со судски налог во затворена сала во било кое гратче во Македонија , а притоа НИКОЈ (освен Суд и негови подредени институции и лица) нема право да го растура Собирот , со злоупотреба на малолетници кои притоа фрлиле со димни бомби во затворена сала. Прашањето е кој и зашто со такви бомби ги снабдил , но и инструирал тоа да сторат , што судот Македонски го одобрил?
трендафил Требаше да одговараат и сторителите на инцидентот со чадните бомби доколку и се познати на полицијата. Всушност и организаторот на собирот („Радко“) би можел да ги тужи, но очигледно е дека тоа не го има направено затоа што сторителите на тоа дело се непознати. Иначе полицијата не го обезбедуваше собирот на Радко затоа што организаторот тоа го нема побарано. Сепак организаторот на собирот е одговорен за се` што се случило. И за скршената рака на Шуплиновски. Не можам да разберам зошто бугарскиот конзул мисли дека за чадна бомба фрлена од еден е нормално да му се скрши рака на друг? Не е ли токму ова обраќање на бугарскиот конзул политички притисик врз судот?
Shovinist
quote:
Originally posted by Jakov
quote:
Tака ли ке одиме во Евпопа, почитувани Македонци ? Кога Бугарите во Македониja ке можат слободбо да се изjaснуват како Бугари ?
Па не ги судат зашто се Бугари него зашто тепаа стар човек. Тиквари едни, така ли отидовте во Европа???
Јас неја знајв ситуцијта. Чем това со тепаньето е само предлог, треба да ги судат, нема везе што са Бугари. Аска се извинувам. Татар П.С. Аска с'м ГЕЈ и протестувам до модераторте да ја вметната мојата држава "Татарстан" в листата земји в този форума.
Strelec
quote:
Posted by lav
1. Здружението „Радко„ ИМАЛО СУДСКА ДОЗВОЛА ЗА ЈАВНО СОБИРАЊЕ... 2. „новинар„ (инаку пензионер)... 3. група на малолетни деца кои го спречиле нормалниот собир... 4. граѓани кои... се декларираат како што си сакаат - се според Уставот... 5. „Новинарот„... без покана си „влегол„ во салата... 6. најверојатно нешто сторил... 7. НИКОЈ нема право да го растура Собирот...
Лавче... Сите овие делови од твојот пост (што ги набројав), конечно те РАЗОТКРИЈА кој си и што си... Кај мене веќе нема никакви дилеми во врска со тебе!
concrete Lav , aj ne zabeguvaj.....ako ne si bil na lice mesto!!!!! I ako ne vide i ne slusna nekoi faci....i dejanija.... A inaku Strelec,Balkan bavca si e Balkan bavca i treba korenito sreduvanje .....ludi Mari nasekade... kako i Leonardovci, pa za Fon Klauzevic-i, za Makiaveli-sti da ne zborime, itn.itn.
toni_a
quote:
Originally posted by lav
Во овој случај се „споени„ два битни момента , така да може некој си неупатен да се (з)добие со искривена слика за настанот. 1.Здружението „Радко„ ИМАЛО СУДСКА ДОЗВОЛА ЗА ЈАВНО СОБИРАЊЕ , што е сепак цивилизациски чин на Македонската Држава и СУД. 2.На нивниот собир бил присатен и подоцна тепаниот „новинар„ (инаку пензионер) и група на малолетни деца кои го спречиле нормалниот собир на ете „некои„ граѓани кои не мислат како нас Македонците а живеат тука и се декларираат како што си сакаат - се според Уставот на Државата Македонија. „Новинарот„ кој бил подоцна тепан , самоволно и без покана си „влегол„ во салата каде бил собирот на „Радко„ и најверојатно нешто сторил штом поодцна и бил нападнат од учесниците. пс Според мои размислувања ...секој може да си одржува собир одобрен со судски налог во затворена сала во било кое гратче во Македонија , а притоа НИКОЈ (освен Суд и негови подредени институции и лица) нема право да го растура Собирот , со злоупотреба на малолетници кои притоа фрлиле со димни бомби во затворена сала. Прашањето е кој и зашто со такви бомби ги снабдил , но и инструирал тоа да сторат , што судот Македонски го одобрил?
a spored mene ima policija i nema potreba da se tepa nekoj. mozele da viknat policija i da gi privedat tie sto se vinovni,ako se tolku kulturni i miroljubivi taka ke postapele - ne so srednovekovno varvarstvo!!!!!!!!!!! vo sekoja kulturna drzava so zakon,poveke se kaznuva onoj sto izvrsuva "self-administered justice" koga nekoja mala grupa vo tuga drzava pravi vakvo nesto,mozam da zamislam sto pravi golema grupa vo svoja drzava!
bojan81
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Posted by lav
1. Здружението „Радко„ ИМАЛО СУДСКА ДОЗВОЛА ЗА ЈАВНО СОБИРАЊЕ... 2. „новинар„ (инаку пензионер)... 3. група на малолетни деца кои го спречиле нормалниот собир... 4. граѓани кои... се декларираат како што си сакаат - се според Уставот... 5. „Новинарот„... без покана си „влегол„ во салата... 6. најверојатно нешто сторил... 7. НИКОЈ нема право да го растура Собирот...
Лавче... Сите овие делови од твојот пост (што ги набројав), конечно те РАЗОТКРИЈА кој си и што си... Кај мене веќе нема никакви дилеми во врска со тебе!
Novinar ima pravo da posetuva sekakvi manifestacii zosto i toa mu e dolznosta. Sprecuvanjeto vo novinarskata rabota od strana na naciosovinisti bugari koi vo tek na dilirium na edna proslava na negiranje na drzavata vo koja se naodjaati proglasuvanje za nivna sopstvenost pri sto vo istovreme pretepuvaat novinar koj ne e naracan od Bugarija za da strogo selektivno izvestuva i ne ja podrzuvaat takavata sovinistcka manifestacija e nezamislivo. Negiranjeto na sovinizmot vo Germanija e zabranet so zakon za sto istite ludje ili grupi mozat da zavrsat vo Zatvor. Maloletnicite koi ja frlija dimnata bomba ne se kriea i ne bea nedostapni za javnostat tuku Bea osudeni a posle presudata oni ISTAKNAA DEKA POVTORNO BI GO NAPRAVILE ISTOTO. Cudno kako ne ste slusnale. Slucaite treba da se gledaat realno a ne pristrasno, i delumicno. Prasanje e koga ke bide osudena drugata strana, i zosto ne e osudena dosega. Inaku bugarskite insinuacii za narusuvanje na makedosko-bugarskite odnosi ne se od sega. Se se toa strogo selektirano polovicni i mnogu cesto lazni podatoci koi se so cel da predizcikaat revolt kon odnosite medju bugarskiot i makedonskiot narod. Takov slucaj e so Ana Paskova Orospija koja rabotela vo tetovo pa pri edena raspravija vo avtobusot so koj patuvala iznesla tolku lagi prestaveni ponatamu od sluzbite zadolzeni za toa "ve me re o" institutot za laziranje na makedosnkata kultura, i romnaticarot koj na osnova na Makedoomrazata dobro profitira vo Bugarija iznesoa takovi lagi koi do den denesen ima nekoi sto besramno go spomnuvaat. Iako Aleksandar Jordanov ja negirase celata slucka. Inaku posocenata orospija, izleze na najgledanoto show vo Bugarija da kaze deka makedonskie policajci so srpska muzika ja siluvale. Za na kraj da ja demantira samiot Ambasador. No sto vredi koga i deneska ima ludje koi se obzzemeni so omraza i omrazata gi zaslepuva da ne mozat da ja vidat realnosta a kamoli ljubovata. Eve ja izlavata Број 1203 utinski vesnik. Јорданов:Нема антибугарска кампањ?во Македонија Александар Јорданов [img]http://217.16.70.245/izdanija/1203/4285.jpg[/img] Софија - "Не постои антибугарска кампањ?во Македонија", изјави бугарскиот амбасадо?во земјав? Александар Јорданов, во интервју за Бугарската национална телевизија. Зборувајќи за меѓудржавнит?односи меѓу Македонија ?Бугарија, Јорданов рече дека добрит?односи се гледаа?ни?повеќе пример? "Окол?200 илјади Бугари секоја година влегуваа?во Македонија по различни поводи, ? инцидентит? како шт?гледат? се бројат на прстит?од една рака", изјави Јорданов, алудирајќи на инцидентит?на бугарските државјан?Ан?Пасков??Андо? Спасов. Амбасадоро?Јорданов, во разговорот во ко?директно беше вклучена ?Пасков? демантираш?дека случајот со оваа бугарска државјанка се одвива?како шт?тврдеш?та??како шт?пишува?бугарските медиум? Јорданов рече дека, според неофицијалните сознаниј?до ко?дошл?службениците во бугарската амбасада во Македонија, Пасков?воопшт?не била држена во полициск?станиц? во притво? ил?во затвор, туку дека слободно шетала ?престојувала ка?својот пријател Албане? Амбасадоро?додаде дека та??воопшт?не се обидел?да контактира со амасадат?на Бугарија во Македонија. Ан?Пасков?тврдеш?дека поради кавг?во автобу?била приведен?во Скопје, била тепана ?дури ?сексуалн?нападнат?од полицијата, пред да биде протеран??со судска одлука казнет?со 10 илјади денари поради нарушување на јавнио?ре??ми? (Макфак?
Jakov
quote:
Tака ли ке одиме во Евпопа, почитувани Македонци ? Кога Бугарите во Македониja ке можат слободбо да се изjaснуват како Бугари ?
Па не ги судат зашто се Бугари него зашто тепаа стар човек. Тиквари едни, така ли отидовте во Европа???
mako Govedo tatarsko, nisto ne im falit na onie 300-400 blgarceta sto gi ima vo Makedonija. Vidoja deka odvaj uspejaa da soberat 10-mina, pa od bes im se nafrlija na novinarite, ko tie da im se krivi. Tuku kolku od onie sto gi maltretiraat Makedoncite vo bugarija se izvedeni pred liceto na blgarskata tn "pravda"? Belorusija ne vi e ramna!
silijeski Бугарашите во Бугарија,на исток од Софија,а Македонците секаде кај што стапнале.Во Македонија нема Бугари,туку про-бугарски ориентирани глави,кои никогаш не го знаеле својот идентитет.
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Posted by lav
1. Здружението „Радко„ ИМАЛО СУДСКА ДОЗВОЛА ЗА ЈАВНО СОБИРАЊЕ... 2. „новинар„ (инаку пензионер)... 3. група на малолетни деца кои го спречиле нормалниот собир... 4. граѓани кои... се декларираат како што си сакаат - се според Уставот... 5. „Новинарот„... без покана си „влегол„ во салата... 6. најверојатно нешто сторил... 7. НИКОЈ нема право да го растура Собирот...
Лавче... Сите овие делови од твојот пост (што ги набројав), конечно те РАЗОТКРИЈА кој си и што си... Кај мене веќе нема никакви дилеми во врска со тебе!
Вадење на зборови од контекст по се изгледа ти е специјалност ...исто како и нон-стоп фалењето на овие кои ососбено сега не се за фалење...мислам на наќиве лидери. Но и без тоа , Јас пишував за принципите на организирање на Собири кои се со ДОЗВОЛА НА МК-СУД организирани. Дали со ова твое писание , ја доведуваш ли во прашање надлежноста за издавање на таква дозвола од старана на МК -СУДОТ? Како неутрален (во настанов) Македонец , Јас сепак треба да зборувам за дел од населението (особено мислам на дел од младите) во МК кои се оркестрирани за да работат онака како што беше веќе видено, само за да ја престави пред светот мојата татковина Македонија ....како земја во која политички неистомисленици несмеат да одржат СО СУДСКА ОДЛУКА одобрен Собир. пс Ова ме посетува на веќе подзаборавениот напад на УСА Амбасадата во Скопје , а која беше нападната од слични на овие и „вакви„ оркестрирани момчиња , па УСА амбасадорот кој дотогаш беше во МК и насекаде се фалел дека МК е една од ретките земји каде слободно и без страв си шета насекаде без телохранители со своето семејство. ппс Но после нападот на Амбасадата каде камерата „виде„ и трајно ги забележа дури и КОКАРДИТЕ низ дворот на истата ...поред останатиот напаравен неред и зулум ...а кој даночните обврзници на МК си го платија како попчиња (дури и извинувајќи се за КОКАРДИТЕ кои не беа дотогаш видени во државата)... со пари НО И СО УГЛЕДОТ макотрпно дотогаш и стрпливо стекнуван. Кој беше „диригентот„ ТОГАШ но и СЕГА ?
Jakov Кога се работи за појава на ратковци и слични говеда, мислам дека нетреба да се внимамва на ништо. Еднстоавно за такви креатури треба да се има 0- толеранција. Нема што да бараат они овде. Кога ќе видиме дека во Софија излегле Македонци и во Шератон Хотелот организираат трибина за македонските револуционери и за предавничката улога на Бугарија во нашето национално ослободително движење тогаш мже да почнеме да размислуваме дали Ратко трреба да ги ужива добродетите на правнатра држава во РМ. Во спротивно парталите и правац на Исток...кај мајка им Блгарија. пс истото важи и за гореспоменатите пиромани од амбасадата ама тие немаат никакви здруженија в РМ, тоа е разликата.
intel
quote:
Posted by lav 1. Здружението „Радко„ ИМАЛО СУДСКА ДОЗВОЛА ЗА ЈАВНО СОБИРАЊЕ... 2. „новинар„ (инаку пензионер)... 3. група на малолетни деца кои го спречиле нормалниот собир... 4. граѓани кои... се декларираат како што си сакаат - се според Уставот... 5. „Новинарот„... без покана си „влегол„ во салата... 6. најверојатно нешто сторил... 7. НИКОЈ нема право да го растура Собирот...
Ха,ха.Е Стрелец Стрелец, си ја слушал онаа од Бајага: ДОБРО ЈУТРО Џезери.... Во една наша полемика помеѓу мене и Бај ЛАВ на тема затвораните и осудувани на голи оток каде тој жестоко го напаѓаше тогашниот систем за таквите дејаниа:))) го запраѓав дотичниот Бај за Мирче Ацев на пример како тоа рипнал од трети спрат во затвора, а бил затворен во барака и за сите други слистени од Бугарскиот окупатор секако мислам на членовите на КПМ од 40-45. Тој ми одговори дека тогаш овде важеле Бугарските закони од Царчето нивно и секој бил должен да го почитува законот, ако не се знае.Така да тоа не било тоталитарен фашистички режим туку тогаш функционирала правна ДРЖАВА, а сето она по 45....ама се е јасно ме мрзи да пишувам.
marko_polog Pak li so istite trikovi? Koga ve nema da komentirate na drugite topici sekogas ke se najde nekoe novo "bugarce" da otvori nov topic i ajdeeee, smenite finta, ova vece od Mars se gleda.
bojan81 mnogu e loso koga ke se fatat dvajca da polemiziraat za koe i dvajata neznaat nisto. Taka ete se ispokaravate a ne znaete ni sto kak bilo. PA ovoj sto e negov forumov da se pokaze kolku e on mokno glup iznapisuval gluposti pon nickovite. Katastrofa....
intel
quote:
Originally posted by bojan81
mnogu e loso koga ke se fatat dvajca da polemiziraat za koe i dvajata neznaat nisto. Taka ete se ispokaravate a ne znaete ni sto kak bilo. PA ovoj sto e negov forumov da se pokaze kolku e on mokno glup iznapisuval gluposti pon nickovite. Katastrofa....
Кои двајца??? Чив е форумот и кој изнапишал под никовите...ај искажи се де што се стегаш?
Strelec Нема да има можност да напише... Ќе му треба да регистрира друг user!
lav
quote:
Originally posted by Jakov
Кога се работи за појава на ратковци и слични говеда, мислам дека нетреба да се внимамва на ништо. Еднстоавно за такви креатури треба да се има 0- толеранција. Нема што да бараат они овде. Кога ќе видиме дека во Софија излегле Македонци и во Шератон Хотелот организираат трибина за македонските револуционери и за предавничката улога на Бугарија во нашето национално ослободително движење тогаш мже да почнеме да размислуваме дали Ратко трреба да ги ужива добродетите на правнатра држава во РМ. Во спротивно парталите и правац на Исток...кај мајка им Блгарија. пс истото важи и за гореспоменатите пиромани од амбасадата ама тие немаат никакви здруженија в РМ, тоа е разликата.
Дека имаш свој особен пристап кон правата на секого за организација на Собири во Македонија е за почит ....секако мислеејќи на твоето поимање за со други заборови кажаниот РЕЦИПРОЦИТЕТ во односите и се разбира и Јас го делам тој став. Но зборуваме за тоа дали МК Судот имал право да издаде одобрение за таков собир во поменатиот хотел? И дали смееме со билокакви дејанија да го , како граѓани на правна држава Македонија , да ги оспоруваме одлуките на нашиот Суд? Иако те разбирам за гневот кон здружението Радко и слични други кој може да се каже ни е заеднички (БАЛИСТИ , ЧЕТНИЦИ и други) кои не се регоистрирани во МК Судовите , НО сепак ПОСТОЈАТ , и нивните траги се насекаде присатни низ Македонија. Нели неодамна имаше Собир на ПОВАМПИРЕНИТЕ БАЛИСТИ во Кумановско (мислам с.Блаце) и НИКОЈ од „овие„ кои погоре се „јавија„ за да ги нападнат про-Бугарите од Радко , НЕ СЕ ЈАВИЈА ИСТОТО ТОА ДА ГО СТОРАТ И ЗА БАЉИСТИТЕ - НИВНИ КОАЉИЦИОНИ ПАРТНЕРИ. Тука е и одговорот за ДВОЈСТВОТО во „погледите„ на дотичните личности кои со злоупотреба на „функцијата„ која име е доделена , едниот од мене вика ЏЕМО а другиот со расипан вентиљатор ХАСО , разбира се фрлаат клетви по други ...бегајќи од нечистат-им совест....ако воопшто и ја имаат.