Воен министер со награда за мир
Воен министер со награда за мир
трендафил Владимир Бучковски е првиот министер за одбрана што добил награда за мир од International Association of Educators for World Peace. Заслугата му е што во 2001 година, наместо да се труди да го порази непријателот, се борел за мир. А мирот е по цена на капитулација на државата пред тероризмот. Интересно е што оваа организација е противник на НАТО. The NATO nations, following the footsteps of the United States, are putting more money into weapons of destruction. As a result, these nations stopped giving their people free education and free medical attention, вели претседателот на IAEWP, Charles Mercieca. ([url="http://www.cat.cc.md.us/~wthom142/articles/obstacles_international_peace.htm"]види повеќе[/url]) Јас не велам дека не е во право, но тоа сигурно не го мисли нашиот премиер. На кој начин Бучковски во војната се бореше за мир. Дали со блокирањето на АРМ. Што добивме ние Македонците, а што добија Албанците со тој мир. Колку што ми е познато единствено нешто што дел од Македонците ги интересираше и во војна и е дел од Рамковната, се предвремените избори.
ProMKD Можда ја заслужил таа награда за мир, ама не заслужил одобрение од Македонскиот народ, пошто како Министер за Одбрана тој НЕ ја одбрани Македонија од ТЕРОРИСТИ кој се закануваа на све што е Македонско.
dejan makedoncite dobile nisto so toj mir....makedonci od tetovo i kumanovo nemozat da se vratat, a albancite vekje se vratile tamu.
slasa jas ke go predlozam za nobelovata nagrada za predavnici na svojot narod ,
dejan i so taa nagrada, pesnata za komitite, koj ne se predavale, ke se samoubile, samo za da ne gi fatat turcite....mislam taka odese.