Македонска компанија прогласена за најдобро во....
Македонска компанија прогласена за најдобро во....
dejan Македонска градежна компанија прогласена за најдобра фирма во Украина
„Гранит" доби три престижни награди за квалитет
Признанијата се резултат на анализите на Институтот за истражувања на рејтинг во Украина

БИЛЈАНА АНГЕЛОВСКА
ГД †Гранитти АД Скопје доби три престижни награди за постигнати резултати во однос на квалитетот, кој се рангира како највисок од областа на градежништвото во Украина, а ја достигнува вредноста на највисок европски квалитет. Компанијата е прогласена за најдобро претпријатие во Украина во номинација на фирми од областа на градежништвото и архитектурата. Ова високо општествено признание †Гранитти го доби откако се најде на листата на лауреати на Украински рејтинг по резултатите од повеќето истражувања што ги спроведе Институтот за истражувања на рејтинг во Украина од Здружението на деловни кругови на Украина, а во соработка со стручните лица од Националниот технички универзитет ХПИ. Исто така, †Гранитти е добитник и на интернационалната награда †Европски квалитетти, што ја доделува Европската бизнис-асамблеја од Оксфорд, како и на наградата †Евромаркетти, што ја доделува Европскиот центар за истражување на пазарот од Брисел. Наградите што ги доби †Гранитти како единствена странска компанија во Украина се однесуваат на работите изведени на реконструкцијата на магистралниот пат МО6, Киев - Чоп.
Признанијата му беа врачени на генералниот директор на †Гранитти, Страшо Милковски, на свечена церемонија што се одржа во бившата летна резиденција на рускиот император Николај Втори, во Јалта на Крим, во Ливадискиот дворец, во кој во 1943 година била одржана легендарната Кримска конференција на лидерите на државите од антихитлеровата коалиција Сталин -- Рузвелт -Черчил. Церемонијата беше во рамките на Меѓународниот форум †Инвестиции во Украинааи што се одржа под патронат на Советот на министри на Украина на АР Крим, а на кој учествуваа претставници на украинските државни органи, на повеќе меѓународни организации и фондови, дипломатски претставници, индустријалци и бизнисмени.
Добиеното признание ќе придонесе со високиот рејтинг на †Гранитти да се запознаат многу важни личности од бизнисот на Украина, бидејќи резултатите од истражувањата ќе бидат објавени во изданијата на Здружението на деловни кругови на Украина, во рекламно-информацискиот магазин †Украина - најдобри претпријатијааи и во биографскиот алманах од серијата †500 значајни личностиии. Името на †Гранитти, исто така, ќе се најде и на официјалниот сајт на Здружението на деловни кругови на Украина.

ova e mnogu dobro! bre, drzhavata neznae kakov potencijal ima makedonija! pa posle grci ke ni gradat mostovi...
inace eve go sajtot za Granit http://www.granit.com.mk/ mnogu dobar e
MAFI I sto sea srekni ste....samo edna li firma postoi vo Mk....?
ozonce Jas imam 360 akcii vo Granit :) se digna nivnata cena :)
dalila
quote:
Originally posted by dejan
ova e mnogu dobro! bre, drzhavata neznae kakov potencijal ima makedonija![:(!] pa posle grci ke ni gradat mostovi...
Drzhavata znae,ama ne i odgovara. I ne e samo Granit, i Pelagonija na primer isto taka dobri...samo momentalno na prinuden odmor se pushteni[;)]
AaaAa granit pola istocna evropa ja izgradi deni, ama malecok si ti da znaes.
ozonce Grant ja izgradi cela patna infrastruktura na Irak, i aerodromot vo Bagdat, aerodromot na Sadam Husein. Tatko mi i denes raskazuva za goleminata i kompleksnosta na toj aerodrom.
wolf_pack
quote:
Originally posted by ozonce
Grant ja izgradi cela patna infrastruktura na Irak, i aerodromot vo Bagdat, aerodromot na Sadam Husein. Tatko mi i denes raskazuva za goleminata i kompleksnosta na toj aerodrom.
За тоа и јас знам, луге од мојто маало се работиле во Ирак пред првата војна (1991).
dejan jas samo znam deka vo jugoslovensko vreme, lugje od jugoslavija gradele vo tie arapski zemji, isto i vo afrika...inace ova e dobro makedonija da ima ovakvi kompanii, a koga drzhavata ne gi sfakja seriozni!
ProMKD I jas sum slusal za avtopati i aerodromot vo Iraq, posto poznavam kamjondzija od na vremeto koga prenesuvase materijal. A inace, vo Ukraina granit gradese mnogu dobar avtopat od 65KM blisku do Kiev, i zatoa ja priznavaat kako firma od dobar kvalitet
dejan barem ukraina ja priznava granit